Droom Nieuws


 

Presentatie: Het Groene ABC (in Mezrab) verslagDe presentatie van Droomwevers over het Groene ABC was een groot succes. Er waren ongeveer 75 personen aanwezig en het was erg gezellig. Er waren drankjes en hapjes en iedereen had het naar hun zin. Marco Lassche was de gastheer en Trudi Koop kondigde de verschillende programma-onderdelen aan. Er werden liedjes gezongen uit Het Groene ABC en er werden gedichten voorgelezen. De zaal was enthousiast en de eerste exemplaren van het boek werden gepresenteerd en uitgereikt aan Arend Smit, de grafisch ontwerper van Het Groene ABC en aan Henry Muldrow, de artistiek leider van de stichting. Het was een geslaagde presentatie en improvisatie en positieve energie maakten het tot een leuke middag. De 7-jarige Alyssa onze jongste zangeres werd geïnterviewd om een filmpje te maken voor de vrijwilligerswedstrijd van Appeltjes van Oranje. Die willen we natuurlijk héél graag winnen! De middag eindigde met een blues programma, waar werd opgetreden door het Muldrow-de Neeve-Groot trio en langzamerhand ging iedereen voldaan naar huis. SUPER!

1234567
Foto van de optredende artiesten: Trudi, Sjors, Ard Wildenburg, Fiene, Claudia, Ceder, Arend, Alyssa, Henry

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Uitnodiging boekpresentatie Het Groene ABCBoekpresentatie Het Groene ABC

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Uitnodiging boekpresentatie Het Groene ABC zondag 11 november 2018 houden we vanaf 14:30Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Uitnodiging boekpresentatie Het Groene ABC Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

De presentatie van het Droomwevers Groene ABC tijdens het Rembrandtpark Festival was een groot succes.De presentatie van het Droomwevers Groene ABC tijdens het Rembrandtpark Festival was een groot succes. Kinderen, ouders, kunstenaars, vrienden en gasten kwamen van heinde en verre  om deel te nemen aan het programma en / of om het festival bij te wonen. Ook haalden de schrijvers, illustratoren,  zangers en redacteuren  hun exemplaar van het boek of de cd op waar ze aan hebben bijgedragen.

We waren er trots op de eerste twee exemplaren van het Groene ABC  te kunnen tonen, de 1.000 gedrukte exemplaren lagen in het magazijn en ontvingen we ze de volgende dag. Hiervoor hadden we een kraam op het Rembrandtpark Festival gehuurd, waar we ook de andere boeken cd's, dvds, folders en flyers van Droomwevers konden presenteren.

Droomwevers vrienden en vrijwilligers bemanden c.q. -bevrouwden de kraam. Ze hielpen de belangstellenden,  deelden drankjes uit, beantwoordden de telefoon, hingen vlaggetjes op, tekenden, verkochten Droomwevers uitgaven of namen bestellingen op voor boeken en cd's.

Het concert begon rond 13.00 uur en duurde een half uur. De 7-jarige Alyssa uit Zeeland was de eerste zangeres. Ze was erg nerveus maar zong puur en zuiver het Dierenlied. Ze had een perfecte dictie en intonatie en haar optreden werd goed ontvangen door het publiek. Fiene (8 jaar oud) uit Haarlem had ook een zeer goede zangtechniek en zong het klassiek gestileerde Insecten-lied, gearrangeerd door Toon Habraken. Het lied Energie werd energetisch gezongen door de 14-jarige Sophie uit Amsterdam. Daniel Triëst kwam helemaal uit Limburg om  twee liedjes buitengewoon goed te brengen: het metal-gitaar Klimaat-lied en het up tempo reggae-nummer Mensenrechten. Het publiek klapte enthousiast mee.

Deze acts werden gevolgd door de symfonische mars over de Poolkappen, gezongen door de componist en tekstschrijver van het Groene ABC Henry Muldrow. Claudia d'Evelina zong het delicate Water-lied en Yin mooi. Het programma werd afgesloten met de voortreffelijke vertolking van Zon, subtiel en vloeiend  gezongen door de  10-jarige Ceder Zwagerman uit Alkmaar. Maestraccio die de meeste van de muziek-arrangementen maakte was aanwezig, werd genoemd en ontving zijn terechte applaus.  
Rembrandtpark_festival.jpeg
Na de voorstelling werd een groepsfoto gemaakt en kregen alle zangers cadeautjes. Nadat aan de kinderen en de jongste zangers koekjes waren uitgedeeld gingen ze naar huis. Droomwevers voelde zich vereerd dat onze jonge zangers  kwamen zingen, want vanuit Zeeland en Limburg is Amsterdam een eind
Na afloop was het een gezellig samenzijn met alle verschillende gasten. We konden in de zon bijpraten onder het genot van een hapje en drankje. Al met al was het voor iedereen een zeer geslaagde dag.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Groene ABC liedjes op het hoofdpodium tijdens het Rembrandtpark Festival, Amsterdam zondag 30 september 2018 van 13.00 tot 13.30Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Over ongeveer 6 weken zal Het Groene ABC klaar zijn10 juli 2018

De cd van Het Groene ABC is al geperst en in ons bezit, hij ziet er mooi uit en klinkt erg goed! Nu wachten we op het boek, dat ligt al bij de drukker.

Over ongeveer 6 weken zal ook dit klaar zijn. Vrijdag 6 juli heeft Henry een liedje geschreven en gezongen bij Quest for Wisdom, onze bevriende stichting, om te vieren dat ze hun ANBI-status hebben ontvangen.

Gedurende de maand augustus is het Droomweverskantoor wegens vakantie gesloten. Dus in die periode wordt niet gereageerd op mails e.d. Vanaf september zijn we weer bereikbaar en gaan met hernieuwde energie verder met al onze projecten.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Binnenkort zijn een aantal belangrijke projecten van Droomwevers zijn afgerond.  Onze nieuwe uitgave Het Groene ABC wordt erg mooi en ligt inmiddels bij de drukker. Dit is een boekje met prachtige illustraties en een cd. over wat kinderen zelf kunnen doen om onze aarde en het milieu ook in de toekomst schoon en leefbaar te houden. Zodra Het Groene ABC helemaal klaar is kan je dat natuurlijk in Droomnieuws lezen.

Bij ons programma met Prachtige Grachten liedjes, waarin we een virtuele rondvaart maken door de Amsterdamse grachten, zijn filmpjes gemaakt. Hierin zie je oude en nieuwe beelden van de Amsterdamse grachten, je hoort de liedjes en een voice over wat er allemaal onderweg te zien is. Deze filmpjes komen binnenkort op de Droomwevers youtube channel te staan.

Zaterdag 21 juni hebben Terry Andrews en Henry Muldrow namens de Stichting Culturele Droomwevers een creatieve workshop gegeven met muziek, films, kunst, raps en games. Dit was speciaal voor de kinderen op de landelijke dag van EDASU van 10.00 tot 17.00 uur. Deze dag vond plaats op de prachtige locatie “Paradijs op Aarde” in Creil in de Noordoost Polder. Droomwevers is uitgenodigd om volgend jaar weer een workshop voor EDASU te geven.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Groene ABC, een milieubewust ABC voor Kinderen29 mei 2018

We zijn momenteel bezig met het Groene ABC, een milieubewust ABC voor Kinderen, wat misschien wel ons belangrijkste multimedia project tot nu toe is. Het Groene ABC is klaar in de loop van de zomer 2018. In maart reisde de 10-jarige Ceder Zwagerman vanuit Alkmaar samen met haar vader naar Amsterdam om een Droomwevers liedje op te nemen voor ons Groene ABC multimedia project. De enthousiaste zangeres koos het laatste nummer van het ABC: “Zon”, een zeer uitdagend en introvert lied dat zelfs voor een volwassene niet makkelijk is om te zingen.
https://www.youtube.com/watch?v=lGKR2rXk-8o
Ceder is het zesde kind dat een nummer opneemt voor het Groene ABC van Droomwevers. Ook in maart mochten we opnamen maken van twee jonge zangeressen uit Haarlem, de 7-jarige Alyssa die het lied Dieren zong en de 8-jarige Fiene die het Insecten-lied zong. Daarnaast nam de 14-jarige aspirant operazangeres Sophie Ruhl het aria-achtige liedje Energie op. De 17-jarige Falco Neerings, die onlangs werd gepromoveerd tot de eerste ronde van Almere Got Talent, zong de swingende countrysong Xenotransplantatie. In april reisde de jonge zanger Daniel Triëst helemaal vanuit Limburg naar Amsterdam om twee Droomwevers liedjes te zingen: Klimaat en Mensenrechten. Als zanger wordt hij vaak vergeleken met Danny de Munk.  https://www.youtube.com/watch?v=RLwZUAgLd-I

Elk jaar wordt Droomwevers uitgenodigd om op te treden tijdens het Rembrandtpark Festival in Amsterdam. Dit jaar gaan een aantal kinderen hier optreden met liedjes uit het Groene ABC. Het festival vindt dit jaar plaats op zondag 30 september en de jonge Droomwevers zangers zullen zingen van 13.00 tot 13.30 uur.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Ontmoetingsdag Stichting Quest for Wisdom in november 2018Filosoof Heidi Muyen van de Stichting Quest for Wisdom in Weesp heeft dit jaar voor de derde keer aan Droomwevers geraagd een bijdrage leveren aan deze ontmoetingsdag. Dit jaar is het thema 'Feesten en Rituelen', waar omheen Droomwevers een 'muzikaal lint' en een workshop zal maken. Voor meer informatie of het bijwonen van deze dag kunt u contact opnemen met info@questforwisdom.org

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 
nvb2.info