Droom Nieuws


 

Groene ABC liedjes op het hoofdpodium tijdens het Rembrandtpark Festival, Amsterdam zondag 30 september 2018 van 13.00 tot 13.30Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Over ongeveer 6 weken zal Het Groene ABC klaar zijn10 juli 2018

De cd van Het Groene ABC is al geperst en in ons bezit, hij ziet er mooi uit en klinkt erg goed! Nu wachten we op het boek, dat ligt al bij de drukker.

Over ongeveer 6 weken zal ook dit klaar zijn. Vrijdag 6 juli heeft Henry een liedje geschreven en gezongen bij Quest for Wisdom, onze bevriende stichting, om te vieren dat ze hun ANBI-status hebben ontvangen.

Gedurende de maand augustus is het Droomweverskantoor wegens vakantie gesloten. Dus in die periode wordt niet gereageerd op mails e.d. Vanaf september zijn we weer bereikbaar en gaan met hernieuwde energie verder met al onze projecten.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Binnenkort zijn een aantal belangrijke projecten van Droomwevers zijn afgerond.  Onze nieuwe uitgave Het Groene ABC wordt erg mooi en ligt inmiddels bij de drukker. Dit is een boekje met prachtige illustraties en een cd. over wat kinderen zelf kunnen doen om onze aarde en het milieu ook in de toekomst schoon en leefbaar te houden. Zodra Het Groene ABC helemaal klaar is kan je dat natuurlijk in Droomnieuws lezen.

Bij ons programma met Prachtige Grachten liedjes, waarin we een virtuele rondvaart maken door de Amsterdamse grachten, zijn filmpjes gemaakt. Hierin zie je oude en nieuwe beelden van de Amsterdamse grachten, je hoort de liedjes en een voice over wat er allemaal onderweg te zien is. Deze filmpjes komen binnenkort op de Droomwevers youtube channel te staan.

Zaterdag 21 juni hebben Terry Andrews en Henry Muldrow namens de Stichting Culturele Droomwevers een creatieve workshop gegeven met muziek, films, kunst, raps en games. Dit was speciaal voor de kinderen op de landelijke dag van EDASU van 10.00 tot 17.00 uur. Deze dag vond plaats op de prachtige locatie “Paradijs op Aarde” in Creil in de Noordoost Polder. Droomwevers is uitgenodigd om volgend jaar weer een workshop voor EDASU te geven.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Groene ABC, een milieubewust ABC voor Kinderen29 mei 2018

We zijn momenteel bezig met het Groene ABC, een milieubewust ABC voor Kinderen, wat misschien wel ons belangrijkste multimedia project tot nu toe is. Het Groene ABC is klaar in de loop van de zomer 2018. In maart reisde de 10-jarige Ceder Zwagerman vanuit Alkmaar samen met haar vader naar Amsterdam om een Droomwevers liedje op te nemen voor ons Groene ABC multimedia project. De enthousiaste zangeres koos het laatste nummer van het ABC: “Zon”, een zeer uitdagend en introvert lied dat zelfs voor een volwassene niet makkelijk is om te zingen.
https://www.youtube.com/watch?v=lGKR2rXk-8o
Ceder is het zesde kind dat een nummer opneemt voor het Groene ABC van Droomwevers. Ook in maart mochten we opnamen maken van twee jonge zangeressen uit Haarlem, de 7-jarige Alyssa die het lied Dieren zong en de 8-jarige Fiene die het Insecten-lied zong. Daarnaast nam de 14-jarige aspirant operazangeres Sophie Ruhl het aria-achtige liedje Energie op. De 17-jarige Falco Neerings, die onlangs werd gepromoveerd tot de eerste ronde van Almere Got Talent, zong de swingende countrysong Xenotransplantatie. In april reisde de jonge zanger Daniel Triëst helemaal vanuit Limburg naar Amsterdam om twee Droomwevers liedjes te zingen: Klimaat en Mensenrechten. Als zanger wordt hij vaak vergeleken met Danny de Munk.  https://www.youtube.com/watch?v=RLwZUAgLd-I

Elk jaar wordt Droomwevers uitgenodigd om op te treden tijdens het Rembrandtpark Festival in Amsterdam. Dit jaar gaan een aantal kinderen hier optreden met liedjes uit het Groene ABC. Het festival vindt dit jaar plaats op zondag 30 september en de jonge Droomwevers zangers zullen zingen van 13.00 tot 13.30 uur.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Ontmoetingsdag Stichting Quest for Wisdom in november 2018Filosoof Heidi Muyen van de Stichting Quest for Wisdom in Weesp heeft dit jaar voor de derde keer aan Droomwevers geraagd een bijdrage leveren aan deze ontmoetingsdag. Dit jaar is het thema 'Feesten en Rituelen', waar omheen Droomwevers een 'muzikaal lint' en een workshop zal maken. Voor meer informatie of het bijwonen van deze dag kunt u contact opnemen met info@questforwisdom.org

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Interview  op Radio Signaal op donderdag 17 mei 2018Jan Barnhoorn interviewde  gedurende 30 minuten Henry Muldrow en Trudy Koop van Droomwevers.
Tijdens dit interview zong Henry zijn variatie op het lied van Frans Schubert  “An die Musik”.
Trudy werd na dit interview een functie als omroepster bij Radio Signaal aangeboden.
Droomwevers kreeg de opdracht een lied te schrijven voor de Stichting Slicks over gokverslaving.
De doelstelling van de Stichting Slicks is het verminderen van de gok-problematiek zoals: gokverslaving, schulden, stigma, relatieproblemen, suïcide. Naast Henry als componist werken Arend Smit als tekstschrijver en Maestraccio als muziek-arrangeur aan deze opdracht.
We zijn nog op zoek naar een zanger voor dit lied.
Om het interview te horen, klik hier

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Ontmoetingsdag Stichting Quest for Wisdom in november a.s.Filosoof Heidi Muyen van de Stichting Quest for Wisdom in Weesp heeft dit jaar voor de derde keer aan Droomwevers gevraagd een bijdrage leveren aan de ontmoetingsdag.
Dit jaar is het thema “Feesten en Rituelen”, waar omheen Droomwevers een ‘muzikaal lint’ en een workshop zal maken.

Voor meer informatie of het bijwonen van deze dag kunt u contact opnemen met info@questforwisdom.org

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Het Groene ABC is klaar in de loop van de zomer 2018We zijn momenteel bezig met het Groene ABC, een milieubewust ABC voor Kinderen, wat misschien wel ons belangrijkste multimedia project tot nu toe is.

Het Groene ABC is klaar in de loop van de zomer 2018.In maart reisde de 10-jarige Ceder Zwagerman vanuit Alkmaar samen met haar vader naar Amsterdam om een Droomwevers liedje op te nemen voor ons Groene ABC multimedia project. De enthousiaste zangeres koos het laatste nummer van het ABC: “Zon”, een zeer uitdagend en introvert lied dat zelfs voor een volwassene niet makkelijk is om te zingen.
https://www.youtube.com/watch?v=lGKR2rXk-8o
Ceder Zwagerman
Ceder is het zesde kind dat een nummer opneemt voor het Groene ABC van Droomwevers. Ook in maart mochten we opnamen maken van twee jonge zangeressen uit Haarlem, de 7-jarige Alyssa die het lied Dieren zong en de 8-jarige Fiene die het Insecten-lied zong. 
Daarnaast nam de 14-jarige aspirant operazangeres Sophie Ruhl het aria-achtige liedje Energie op.De 17-jarige Falco Neerings, die onlangs werd gepromoveerd tot de eerste ronde van Almere Got Talent, zong de swingende countrysong Xenotransplantatie.
In april reisde de jonge zanger Daniel Triëst helemaal vanuit Limburg naar Amsterdam om twee Droomwevers liedjes te zingen: Klimaat en Mensenrechten. Als zanger wordt hij vaak vergeleken met Danny de Munk. 
https://www.youtube.com/watch?v=RLwZUAgLd-I

Elk jaar wordt Droomwevers uitgenodigd om op te treden tijdens het Rembrandtpark Festival in Amsterdam. Dit jaar gaan een aantal kinderen hier optreden met liedjes uit het Groene ABC. Het festival vindt dit jaar plaats op zondag 30 september en de jonge Droomwevers zangers zullen zingen van 13.00 tot 13.30 uur.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Droomwevers is nog steeds bijzonder actief en bereidt zich nu alweer voor op het nieuwe seizoen.Droomwevers is nog steeds bijzonder actief en bereidt zich nu alweer voor op het nieuwe seizoen. De workshops in Nieuw-West bij De Buurtzaak en bij Het Calvijn College lopen prima. De deelnemers van gemiddeld 7 tot 11 jaar komen trouw elke week en doen hun best. In april hebben de kinderen van Het Calvijn College bijvoorbeeld succesvol opgetreden in De Buurtzaak onder begeleiding van Henry Muldrow, die zelf als solo-zanger onder andere een song van Purcell bracht. De enthousiaste en ervaren workshopleiders kijken met plezier uit naar de verdere ontwikkeling van de talentvolle jeugd. De workshops gaan door tot in juli en zullen na de zomervakantie worden voortgezet.

Regelmatig worden er liedjes en filmpjes op het Droomwevers You-Tube kanaal geplaatst, onder meer van Catherine de Cocq, een Belgisch grafisch ontwerpster. Het is een aanrader om dit af en toe te checken.

Op Koningsdag maakte Droomwevers er een speciale dag van aan de Apollolaan. Henry Muldrow, Andreas Knoblauch en Ton Verhees verkochten spulletjes voor Droomwevers. Ook zong Henry liederen van Gershwin, The Beatles, Schubert en Purcell en bracht hij aria's. Met zijn sterke stem en de goede omzet was het een uitstekende dag voor Droomwevers. Er wordt altijd alles aan gedaan om geld te verkrijgen voor het maken van nieuwe Droomwevers boeken en cd's.

Droomwevers is al enige tijd aan de slag met een Amsterdams fotoproject waar onder anderen Wiesje Kneppers voor fotografeert. Haar foto’s worden gebruikt voor een virtuele rondvaart met concert. Arrangeur Mastraccio heeft sprankelende bewerkingen gemaakt van zes liedjes voor dit project, die zijn opgenomen in de studio met zang waarvan een cd is gemaakt. Als extra uitbreiding wordt gedacht aan foto-filmpjes, enthousiaste technici op filmgebied kunnen zich hiervoor melden bij Droomwevers. Als eerste uiting van dit langlopende project hebben Henry Muldrow, Arne Ridderikhof en Kees IJsbrandij opgetreden tijdens het Rembrandtpark Festival op 2 oktober 2016. (Er staat een filmpje hiervan op You-Tube.) Het ligt in de verwachting dat er meer optredens gaan komen – o.a. 2 oktober dit jaar tijdens het Rembrandtpark Festival is al geboekt.

Op 23 juni a.s. verzorgt Droomwevers een optreden voor de stichting Quest for Wisdom van filosofe dr. Heidi Muyens te Weesp. Het thema zal zijn 'Grenzen en Muren' en Henry zal hier een song van Yes brengen: 'Close to the Edge'. Andere Droomwevers, waaronder Arend Smit, krijgen gelegenheid om eigen werk over het thema voor te dragen. Als eregast voor deze dag is de bekende Belgische filosoof en auteur Dirk de Wachter uitgenodigd. Dit belooft een interessante middag te worden, waar later een verslag van zal komen.

De afgelopen jaren heeft Droomwevers boeken en cd's uitgebracht en er wordt intensief gewerkt aan nieuwe uitgaven. Ook hier komt later meer nieuws over.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Gratis creatieve workshops voor basisschool kinderen in stadsdeel Slotervaart Zuid op 4, 11 en 18 december 2016 van 15:00 tot 17:00 uur De komende drie zondagen organiseert Droomwevers - in samenwerking met het Calvijn College - gratis creatieve workshops voor basisschool kinderen in stadsdeel Slotervaart Zuid.Deze workshops vinden plaats  op het Calvijn College Pieter Calandlaan 3 in Amsterdam op 4, 11 en 18 december 2016 van 15:00 tot 17:00 uur.

De creatieve workshops  voor kinderen van 7 tot 12 jaar zijn vooral bedoeld ter bevordering van de zang, kunst, lees- en spreekvaardigheid.
Wilt u deze gratis creatieve workshops en of u ons aanbod onder hun aandacht wilt brengen?
Het is een uniek aanbod  en uw leerlingen leren bovendien spelenderwijs zich beter uit te drukken en eventuele podiumangst te overwinnen.
Uiteraard zullen zij later ook  beter scoren op testen en  citotoetsen, omdat hun taalvaardigheid in elk geval in meerdere opzichten vooruit zal gaan.

U kunt u zich aanmelden bij:
whatsup@calvijncollege.amsterdam Pieter Calandlaan 3, Amsterdam
of
Stichting Culturele Droomwevers
info@droomwevers.nl
www.droomwevers.nl
020 - 420 5210

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 
nvb2.info