©
Interview met André Klukhuhn
 
Meneer Klukhuhn heeft net een boek geschreven met de titel: “Licht. De Nederlandse Republiek als bakermat van de Verlichting”. Dit boek gaat over de filosofiegeschiedenis van  Nederland In de 17e eeuw.
Filosofie is een wetenschap die antwoorden probeert te vinden over vragen van het leven en de natuur om ons heen.
Meneer Klukhuhn heeft een 1 jaar gedaan over het schrijven van het boek. Hij was er in zijn achterhoofd al veel langer mee bezig.
Dat meneer Klukhuhn filosoof is geworden is eigenlijk wel bijzonder. Als tiener vond hij de sterrenhemel interessant. sterrenkunde is een onderdeel van natuurkunde en hij wilde toch liever scheikunde studeren. Uiteindelijk heeft hij ervoor gekozen om fysische scheikunde te gaan te studeren. scheikunde die te maken heeft met natuurkunde. Hij is zelfs gepromoveerd in scheikunde, maar wilde geen verder onderzoek doen met het idee dat hij werkte aan oorlog gerelateerde onderzoeken. Toen kwam er een vacature voorbij die hij erg leuk vond. Hij mocht op de Universiteit Utrecht onderwijsprogramma's schrijven voor studenten. Hierdoor leerde hij steeds beter en duidelijker te schrijven. Zodat studenten die .b.v. Engels studeren ook natuurkunde konden begrijpen. Op de Universiteit Utrecht kreeg meneer Klukhuhn steeds meer te maken met Filosofie.  Hij vindt dat kinderen op de lagere school lessen in filosoferen behoren te krijgen net zoals in Frankrijk, omdat je daardoor goed over allerlei belangrijke zaken leert nadenken. Zoals bijvoorbeeld over hoe we met de vluchtelingen kunnen omgaan en hoe we discriminatie van vrouwen en etnische minderheden kunnen voorkomen. En daar kan je maar beter zo vroeg mogelijk mee beginnen!

Van Droomwevers kreeg hij een berichtje of hij over Thomas a Kempis wilde schrijven voor Droomwevers Filosofische ABC-project.  Dat vond hij zo leuk dat hij dat gelijk gedaan heeft.

Dank u wel meneer Klukhuhn voor uw bijdrage en Droomwevers wenst u veel succes met uw nieuwe boek!
©