©
Groene ABC, een milieubewust ABC voor Kinderen
 
29 mei 2018

We zijn momenteel bezig met het Groene ABC, een milieubewust ABC voor Kinderen, wat misschien wel ons belangrijkste multimedia project tot nu toe is. Het Groene ABC is klaar in de loop van de zomer 2018. In maart reisde de 10-jarige Ceder Zwagerman vanuit Alkmaar samen met haar vader naar Amsterdam om een Droomwevers liedje op te nemen voor ons Groene ABC multimedia project. De enthousiaste zangeres koos het laatste nummer van het ABC: “Zon”, een zeer uitdagend en introvert lied dat zelfs voor een volwassene niet makkelijk is om te zingen.
https://www.youtube.com/watch?v=lGKR2rXk-8o
Ceder is het zesde kind dat een nummer opneemt voor het Groene ABC van Droomwevers. Ook in maart mochten we opnamen maken van twee jonge zangeressen uit Haarlem, de 7-jarige Alyssa die het lied Dieren zong en de 8-jarige Fiene die het Insecten-lied zong. Daarnaast nam de 14-jarige aspirant operazangeres Sophie Ruhl het aria-achtige liedje Energie op. De 17-jarige Falco Neerings, die onlangs werd gepromoveerd tot de eerste ronde van Almere Got Talent, zong de swingende countrysong Xenotransplantatie. In april reisde de jonge zanger Daniel Triëst helemaal vanuit Limburg naar Amsterdam om twee Droomwevers liedjes te zingen: Klimaat en Mensenrechten. Als zanger wordt hij vaak vergeleken met Danny de Munk.  https://www.youtube.com/watch?v=RLwZUAgLd-I

Elk jaar wordt Droomwevers uitgenodigd om op te treden tijdens het Rembrandtpark Festival in Amsterdam. Dit jaar gaan een aantal kinderen hier optreden met liedjes uit het Groene ABC. Het festival vindt dit jaar plaats op zondag 30 september en de jonge Droomwevers zangers zullen zingen van 13.00 tot 13.30 uur.
©