©
Nieuwe Dromen
 

Droomwevers heeft veelbelovende projecten lopen. Dankzij de hulp van zoveel getalenteerde mensen is het mogelijk nog zoveel meer creaties te ontwerpen voor kinderen. Hier volgt een overzicht van alle projecten die lopend of nog in ontwikkeling zijn:

Vier alfabetboeken

Dieren ABC, Planten ABC, Steden ABC en de onlangs uitgebrachte Engelstalige Europe ABC. Deze zijn inmiddels al te bestellen.

Planten ABC

De Planten ABC is ook uitgekomen. De première zal plaatsvinden op 25 maart in de Hortus van Alkmaar met een aantal meewerkende kunstenaars plus 80 kinderen van de dichtbijzijnde Paus Johannes Basisschool. Het hele programma en de PR worden momenteel gepland. Albert Heijn in Alkmaar sponsort kleinigheden voor de kinderen.

Europe ABC – book + dvd

Droomwevers eerste Engelstalige ABC-boek met dvd is uit: Europe ABC. De bijdragende kunstenaars uit heel Europa zijn in afwachting van een boek per post. Ook voor de première is nog een datum en locatie nodig. Om de kunstenaars te verblijden en het boek met filmpjes te presenteren heeft Droomwevers helaas eerst geld nodig.  

Tongbrekers (Prachtpraat)

Tongbrekers - een boekje met grappige en moeilijke zinnen waar je tong over struikelt.
Over de Tongbrekerboeken zijn we in gesprek met een geïnteresseerde uitgever: dubbelzes. We wachten met spanning op hun reactie! Naar iemand die de mixing en mastering van de nederlandse liedjes wil doen wordt gezocht. Voor de engelstalige tongue twisters is iemand gevonden.  

Peuterliedjes – Bloemen Hebben Geuren

Bloemen hebben geuren - boekje met dvd inclusief 16 peuterliedjes.
De 16 liedjes van de Peuterliedjes: Bloemen Hebben Geuren zijn meestervol gemixd en gemastered door Leo Lankhuijzen. De foto's voor het boek zijn grotendeels compleet. We missen nog enkele foto's. Daarna gaan we het boek naar uitgevers sturen. We zullen enkele uitgevers en sponsors benaderen. Ook een poging voor Crowd Funding staat in de planning.  

Filosofisch / Philosophical ABC

Filo en Philo ABC projecten - kinderboek met filosofische feiten.
We missen nog 5 zangers voor het Filosofisch en het Philosophical ABC. We zijn zeer tevreden met de 42 opgenomen stemmen. Een geluidsengineer voor de mixing en mastering moet nog gevonden worden. De beide grafisch ontwerpers zijn beide bezig met de ontwerpen van kinderboeken met feiten over filosofen van A tot en met Z gecombineerd met 26 afbeeldingen van schilderijen gemaakt door 51 briljante Nederlandse schilders en gezongen door net zo veel prachtige stemmen. KRO staat open voor een voorstel.

Educatieve raps

De 60 Nederlandstalige educatieve raps zijn grotendeels opgenomen. We missen nog drie sprekers, rappers of stemacteurs. Tientallen Droomwevers karaokeraps zijn te zien en te horen op youtube. Kinderen kunnen oefenen met de raps om hun leesvaardigheden te verbeteren en de uitbreiding van hun woordenschat en taalontwikkeling te versnellen. Ook worden 60 raps in het Engels gemaakt. We zijn in contact met een aantal scholen om de herhalende teksten in te spreken bij de opnames. Veel werk maar prachtige resultaten. Luister naar Groeien-Bloeien met de solospreekstem Simone Walraven plus een aantal kinderen van Basisschool de IJsbreker uit Amsterdam Noord.  

Dromen door Nederland - Ketelhaven

Kennen jullie het liedje Ketelhaven uit Dromen door Nederland nog? Om het geheugen op te frissen kun je het liedje nogmaals beluisteren door deze link te kopiëren naar je browser: http://www.youtube.com/watch?v=jr9eOGJTylU
Dit liedje is gezongen door de muzikale Anne Chris. Zij heeft een nieuwe cd uitgebracht  die Just Kissed the Sun heet en op donderdag 13 maart wordt gepresenteerd in de North Sea Jazz Club in Amsterdam.  

Promotiefilm Droomwevers

Joop Geurts van Musicord en vice-voorzitter van Droomwevers  heeft aangeboden te helpen met het maken van een promotiefilm met ondertiteling in het Engels. Op die manier kan Droomwevers meer mensen laten zien wat we allemaal doen en wat we allemaal nog willen doen in de toekomst: http://www.droomwevers.nl/?intro=1

J
ongste deelnemende zangeres bij Droomwevers
Op vrijdag 21 maart zal de 13 jarige zangeres Myrthe van der Vuurt – de Vries de studio induiken. Met haar mooie stemgeluid zal zij twee Filosofische  liedjes (op teksten van Sir Isaac Newton en Jezus) opnemen samen met onze geluidsengineer Bart de Groot. Myrthe zat al in de voorrondes van het Junior Songfestival en the Voice Kids en haalde de provinciale finale Noord-Holland van het Kinderen voor Kinderen Songfestival. Afgelopen jaar tourde ze met ‘Icarus de Musical’ van het Nederlands Musical Ensemble door de Randstad. Deze musical is in drie categorieën genomineerd voor een amateur musical award 2014, waarvan de gala uitreiking 24 maart in het Nieuwe DelaMar theater plaatsvindt.
In april zal ze met dit jongerenensemble ook optreden voor Koning Willem Alexander ter gelegenheid van de viering van 200 jaar Grondwet in Den Haag.  

Vacature: Geluidsengineer
We zijn op zoek naar iemand die de mixing en mastering van de nederlandse liedjes wil doen wordt gezocht. Voor de engelstalige tongue twisters is iemand gevonden.

©