©
Nieuwe dromen
 
IJsbreker BasisschoolLeerzaam project voor basisscholen
Met trots kunnen we vertellen dat de educatieve rap Groeien-Bloeien positief is afgerond èn ontvangen door de leerlingen van basisschool de IJsbreker. Luister via deze link naar het resultaat: Groeien Bloeien
We kijken er met plezier naar uit om het volgende nummer ‘Fijn’ binnenkort op te nemen. We hopen hiermee meer klassen en scholen te interesseren voor dit educatieve project.

bloemen geurenAudio en video
Tegenwoordig is er zoveel mogelijk met audio en video via het internet. Om daar slim gebruik van te maken heeft Droomwevers Brigitte Bélanger benaderd een aparte internet omgeving in te richten voor alle kunstenaars die hebben meegewerkt aan de verschillende boeken, filmpjes, illustraties en muziek. Zodra er financiële ruimte is, krijgt iedere participerende kunstenaar een boek met dvd opgestuurd.

Nieuwe Droomwevers
Graag stellen we zes nieuwe Droomwevers voor. Twee daarvan hebben aangeboden te helpen als fotoscout voor het maken van het kinderfotoboek: ‘Bloemen hebben geuren’.

Lana Bulić – Print-media technology engineer & Grafisch ontwerper
Grafisch talent Lana Bulić, afkomstig uit Kroatië, verblijft momenteel in Amsterdam. In Kroatië had ze haar kwaliteiten ingezet en verder ontwikkeld bij een cosmetica bedrijf als grafisch ontwerper en fotograaf bij een foto studio.

Laras Marranu – Fotografe
Fotografietalent Laras Marranu was lerares van tieners en kinderen op de zondagsschool in Indonesië. Haar vrije tijd vult zij graag in met piano spelen en foto’s maken met haar eigen camera.

Michel de Groot – Editor
Deze Uithoornse schrijverstalent Michel de Groot schrijft goede en pakkende teksten. 

Irene van der Wal – Writer

De zojuist afgestudeerde historica Irene van der Wal vindt het leuk om verhalen te vertellen zowel door middel van tekst als beeld en geluid. Tijdens haar studie heeft ze bij twee tijdschriften gewerkt die geheel werden gerund door studenten Geschiedenis. Zij is daar actief geweest als (hoofd)redacteur, maar heeft ook interviews afgelegd, artikelen geredigeerd en columns geschreven. Een mooi CV dus. Wij zijn blij dat zij mee zal werken aan het erfgoed project ‘Grachtenliedjes van Amsterdam / Boat songs of Amsterdam. Daarnaast schrijft zij ook een boek die begeleid zal worden door liedjes en filmpjes.

Lucette van den Berg – Zangeres
Als getalenteerde zangeres heeft zij haar bijdrage geleverd aan de Europe ABC in het Nederlands. De productie hiervan was tot ieders grote spijt een tijdje stil komen te liggen vanwege gebrek aan engineers en geld. 

Lotte Teussink – Kunstenares

Deze talentvolle kunstenares heeft het intro animatiefilmpje gemaakt van de Q van Quasi-olieplant uit ‘Dromen van Dieren’.

Swingen met Tanja Keesom en de Vegas Strings op 5 april in Alkmaar
Tanja Keesom speelde viool op het liedje ‘Knoflook’ van de ‘Dromen over Planten’dvd van Droomwevers. Zij zal op 5 april met het unieke orkest ‘de Vegas Strings’ een concert geven om 20.00 uur in De Kapelkerk. Het adres is Laat 80 in Alkmaar. Zij beloven de mooiste songs, origineelste tango’s, meeslependste film-en licht klassieke muziek. Wil je hier ook naar toe?
Klik dan op deze link om er meer over te lezen:
Vegas Strings Agenda

Crowdfunding
Droomwevers zet zich graag in om kinderen kennis te laten maken met verschillende culturen, muziekstijlen en kunstgenres via kunst, muziek, poëzie en film. Dit gebeurt in samenwerking met meer dan 150 kunstenaars. Hiermee willen zij graag de horizon van de kinderen verbreden en de waardering voor cultuur bevorderen.
Maar Droomwevers is alleen in staat zijn projecten te realiseren met de hulp van sponsors. Om die reden is Droomwevers in gesprek met Willem de Wijs om een Crowdfunding project op te zetten. Zodoende krijgen meer mensen de gelegenheid te investeren in onze educatieve projecten. Houd de website in de gaten voor meer nieuws hierover.
©