©
Nieuwe Dromen
 
Bewust kijken’ bij de première van Dromen over Planten in Alkmaar.
De première van dinsdag 25 maart bij de Hortus Alkmaar was erg leuk en leerzaam. Ondanks de uitval van twee klassen en de haperende techniek, was het een zeer geslaagd programma. De kinderen waren uitermate geconcentreerd aan het kijken naar de verschillende filmpjes. En de filmpjes begonnen nog meer te leven door de bijbehorende vragen die gesteld werden. Hiermee werd het ‘bewust kijken’ gestimuleerd. De klassen die er helaas niet bij konden zijn kunnen op een andere datum nog meedoen. Wie weet hoeveel klassen zich nog meer zullen aanmelden om dit geweldige programma mee te maken.

Nieuwe Droomwevers
Dana Veenstra – Informatiekundige/game-maker (Human Centered Multimedia MSc)
Dana Veenstra haar passie is ‘games’. Zij heeft zich tot onze vreugde onlangs aangemeld als game-maker. Door haar achtergrond in Informatiekunde en Sociologie, heeft zij inzicht in zowel het creatieve, sociale als technische gedeelte van spellen. Haar mooie ideeën om kinderen op een leuke en creatieve manier kennis bij te brengen door het ontwikkelen van educatieve games, klinken als muziek in de oren. Haar afstudeer experiment heeft zij uitgevoerd in het NEMO. Kinderen mochten tijdens het experiment een gesprek voeren en spelletjes spelen met een Icat robot. Zij heeft daarbij een programma ontwikkeld om de interactie te kunnen meten. Geweldig om met zo een talentvolle jongedame te kunnen werken. Bekijk haar profiel op LinkedIn.

Like’ onze Nederlandse en Engelse Facebook pagina’s
Anna en Annika houden zich iedere week druk bezig met de Facebook pagina’s van Droomwevers. Hiermee willen ze ervoor zorgen dat alle volgers op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en de actualiteiten. Er is vooralsnog genoeg nieuws te melden over de mooie creaties en de geweldige mensen die meewerken aan de Droomwevers projecten. Surf naar de Droomwevers pagina’s op Facebook: Nederlands en Engels en ‘like’ ons. Deel dit ook met je netwerk zodat iedereen kan genieten van de muziek, de illustraties en de bijzondere talenten.

Altijd op zoek naar vrijwilligers. Doe met ons mee!

We hebben altijd zoveel dromen die we willen realiseren, maar realiseren ook dat we afhankelijk blijven van mensen die vrijwillig een bijdrage willen leveren. Dit kan in de vorm van geld, maar voornamelijk in de vorm van talent. We zijn bijvoorbeeld op zoek naar zangers voor het contrastliedjes-project. Dit was een tijdje geleden gestagneerd vanwege de andere prioriteiten van de geluidstechnici die zich eerder dit jaar hadden aangemeld. Er is gelukkig wel een nieuwe geluidstechnicus die zijn studio een paar uur per maand aan Droomwevers ter beschikking stelt. Maar omdat het mixen en masteren van opnames veel tijd kost kunnen we met het aantal uren niet veel nummers in één keer opnemen. Geduld staat dus bovenaan de lijst.
We blijven altijd zoeken naar sponsors en partners die onze doelstellingen van het brengen van muziek, kunst en cultuur aan kinderen ondersteunen. Houd ook de Facebook pagina in de gaten voor lopende vacatures of verschillende manieren van sponsoring!

Tekst door Annika Norden 
©