Foto's: Mirjam Zwaga

MAANDAG 2 AUGUSTUS 2010

Aan het begin van de dag was het aantal kinderen nogal mager, maar langzaamaan kwamen er steeds meer kinderen binnendruppelen. We begonnen met een woordspel; woorden uitbeelden en spellen. Deze workshop werd gehouden door Marja en Henry. Zodra een kind iets goed had gedaan, kreeg het een sticker van Juanita. Na een tijdje was het tijd voor schrijfspelletjes. De kinderen moesten zoveel mogelijk werkwoorden schrijven die beginnen met bijvoorbeeld de letter d (dragen denken dansen). Het werd al snel tijd voor de lunchpauze want de tijd vloog voorbij...


(klik op de foto's voor vergroting)

Onder leiding van mevrouw Rim Sartori werd er een workshop dichten en poëzie gegeven. Slechts een klein groepje kinderen was hierbij aanwezig. Al gauw was het tijd voor kunst. Hansje Plas en Nancy Noordraven kwamen met knutselmateriaal op de grote tafel. Heel veel stof, papier, touw, kleurstiften voor de kinderen om daar iets moois van te maken. Het thema, gekozen door de kinderen, was sport. Inmiddels waren er alweer veel kinderen toegestroomd en was het een drukke boel.

Voor de rest van de middag stond er nog een workshop muziek gepland; Henry werd ondersteund door gitarist Michael en violiste Estée. Een nieuw Droomwevers liedje werd vandaag aan de kinderen geleerd. Ook de oudere kinderen deden lekker mee. Er was een hoop lol onder de aanwezige kinderen en vrijwilligers.

567

DONDERDAG 5 AUGUSTUS 2010

Vandaag kwamen er ook nieuwe kinderen, naast de vaste groep kinderen die we al eerder gezien hadden. Tijd voor de verscheidene woordspelletjes! Het interactieve van het uitbeelden van de woorden wordt door de kinderen enthousiast beleefd. Ook het educatieve aspect van de workshop wordt hier niet vergeten. De kinderen hadden de mogelijkheid de werkwoorden achterstevoren te spellen. Dit ging een aantal zeer goed af! Vervolgens de workshop poëzie. Het was een stuk drukker dan bij de vorige workshop poëzie. Het thema was uiteraard weer 'werkwoorden'. Daar werd nog het thema 'kleur' aan toegevoegd om het voor de kinderen beeldender te maken.

8 9 10

Na het rijmen en dichten werd het tijd voor wat actie! Nello, onze jongleur, verscheen voor de kinderen met een zak vol ballen. Hij leerde de kinderen wat handigheidjes met de ballen. De kinderen vonden dit erg leuk om te doen; vooral de jongens werden er best wel druk van. Ook aan de allerkleinsten werd gedacht. Door de vrijwilligers werd hier wat extra aandacht aan besteed. Er kwamen intussen steeds meer kinderen binnen die lekker konden aansluiten. Daarna deed Nello wat coördinatieoefeningen die moeilijker bleken te zijn dan de spellen met de ballen.

Tijdens de lunch werd alles voorbereid door de dames van de kunstworkshop. Ze hadden weer wat leuks voor de kinderen dat ze konden maken. Een lege Pringlesbus omtoveren in een balletmeisje, een clown of een wigwam (met verscheidene kleuren erin). Vele meisjes hadden -uiteraard- een balletmeisje gekozen om te maken. Er was ook wel een clowntje te zien hier en daar. Alle kunstwerken werden bewaard tot de eindpresentatie van zondag.

11 12 13

Vervolgens tijd voor de rapworkshop! De kinderen moesten "remmen is stoppen, trappen is schoppen" leren, in het kader van het thema 'werkwoorden'. Er werd een beat gedraaid waar de kinderen allemaal op leerden rappen. Ze oefenden enorm en vonden het erg leuk om rappen te leren. Vooraf moesten ze zelf een zin schrijven die eindigde met het woord 'stoppen' en een met 'schoppen'. Voor de jongere kinderen was dit wat lastiger aangezien sommigen nog niet zo goed konden lezen. Zij werden geholpen door de vrijwilligers.

Toen door naar de muziekworkshop. Eerst werd wat herhaald van maandag 2 augustus: het liedje "kleren hebben kleuren". Henry wilde eerst weten of de kinderen het liedje nog wisten. Er waren daarnaast ook weer nieuwe kinderen bijgekomen. Henry en Juanita hebben gezongen. Na de zang kwam de beweging. Juanita leerde de kinderen een dansje.

1 2 3
9 8 4

Ook op deze dag vloog de tijd voorbij en de kinderen gingen weer blij huiswaarts.

ZATERDAG 7 AUGUSTUS 2010

Henry was deze dag gestart met de kinderen. Nello volgde al snel met de workshop jongleren. Ook nu vonden de kinderen deze workshop erg leuk. "Raptijd nu" werd er geroepen door de zaal. De oudere kinderen hebben hun interesses en maken dit duidelijk kenbaar. Marco en Marja gingen verder op de voet waar ze donderdag waren gebleven. Nieuwe kinderen werd door de vrijwilligers kort uitgelegd hoe het rappen werkt en al gauw gingen zij op in de groep. De kinderen hadden zelf ter begeleiding allerlei muziekinstrumenten. Ook ontbraken onze muzikanten Michael en Estée niet. Vervolgens nog tijd voor de dans. De kinderen wilden 'iets moeilijkers' dus dat kregen ze van Juanita. Ze oefenden enorm en maakten snel vorderingen.

Er werd medegedeeld dat er morgen een wedstrijd zou plaatsvinden voor de beste rapper, jongleur, het mooiste gedicht en kunstwerkje. Ook werd aan de kinderen verteld dat omroep Flevoland was uitgenodigd en morgen misschien aanwezig zou zijn. Morgen is tenslotte de grote dag.......DE AFSLUITING!!

5 6 7

ZONDAG 8 AUGUSTUS 2010

De dag begint vrolijk met kinderen die wat aan het oefenen zijn met rap en dans. De leiding was intussen bezig met het vinden van het mooiste kunststuk.
De wedstrijd kon beginnen...

Nello startte eerst met jongleren. Ieder kind dat wilde kreeg een beurt. Een en al gezelligheid en vreugde bij de kinderen en bij de leiding natuurlijk ook. Al snel was het duidelijk wat het eindresultaat was van het project. De kinderen hadden echt enorm hun best gedaan en zoveel geoefend in een korte tijd! Door naar de rapwedstrijd. Alle mensen in de zaal waren stil om goed naar de rappers te kunnen luisteren want anders was het soms moeilijk te verstaan. Vervolgens werden de liedjes gespeeld en de beste zanger(es) gekozen. Daarna volgde dans. De prijs was een boekje met dvd van 'Droomwevers', waar de kinderen erg enthousiast over waren. Het was een geslaagde afsluiting.

De overgebleven vrijwilligers hebben nog de nodige schoonmaakwerkzaamheden moeten verrichten maar de dag gezellig afgesloten met een wijntje en kregen een roos, die Henry voor iedereen geregeld had.

Workshopleiders:
Juanita Ho, dans
Hansje Plas, Nancy Noordraven, kunst
Marja Bax, spelletjes en begeleiding
Nello Alloca, jongleren, begeleiding
Michael O'Riordan, muzikant
Estée Makampo, muzikant
Henry Muldrow, organisatie, spelletjes, muziek en rap
Fotograaf: Mirjam Zwaga


 

 

 

 

 

 

 

kop


Tekst: Mirjam ter Schegett
Foto's: Frank van de Garde

 

Zaterdag 8 mei vond voor een uitverkochte zaal in Paradiso de première plaats van een bijzondere kindervoorstelling: de vertoning van animatiefilmpjes gecombineerd met live muziek. Het was tevens de première van drie animaties, gebaseerd op verhalen bedacht door kinderen die meededen aan het OBA-schrijfproject ‘Schrijf en Win een Schrijver’, waarbij de winnaars (kinderen uit groep 6) een masterclass kregen van kinderboekenschrijfster Lisa Boersen. De mooie, bizarre en fantasierijke verhalen die ze tijdens deze masterclass hebben bedacht, zijn tot animaties gemaakt. Die zijn nu voor het eerst vertoond aan het publiek.

5 7

Ook op het programma stonden 10 Droomwevers muziekanimaties die live op zeer diverse muziekstijlen werden begeleid: van klassiek tot blues. Het publiek kwam bij deze voorstelling ogen en oren tekort; niemand heeft zich een moment kunnen vervelen! De kinderen zaten dan ook op het puntje van hun stoel.

1 2
15 9

Ze kregen animaties te zien van verschillende filmmakers, gebaseerd op fantasieverhaaltjes uit de verschillende voorleesboeken van Droomwevers. De thema’s zijn dieren, planten en steden. De prachtige Droomwevers-animaties worden in iedere denkbare vorm gegoten: computeranimatie, stop-motion animatie, cut-out, film-noir, 3-D, 2-D, tekst animatie, bewegende tekening, muziekvideo etc. De combinatie van de uitdrukkingen op de gezichten van de dieren en karakters en de gebeurtenissen zorgen voor een grappig verhaal.

Het publiek, een mengelmoes van verschillende afkomsten en nationaliteiten, werd zo nu en dan uitgenodigd om mee te doen. Dat sloeg aan, het publiek genoot zichtbaar met volle teugen, iedereen zong en klapte enthousiast mee. kinderen beantwoordden vragen over de dieren, planten en steden. De muzikanten vertolkten temperamentvol en op eigen wijze liedjes over bijvoorbeeld Etty Vetten uit Lunetten, Ade uit Groenlandsekade, Gijs Radijs, Mollie de mollige mol.

4 6
8 10

Het combineren van muziek en film vergt bepaalde technische oplossingen. Het team van Droomwevers is daarin geslaagd met expertise en ze hadden er duidelijk zelf ook plezier in. Het is toch ook een uitdaging om de liedjes precies te timen, want de muzikanten moeten tegelijk met de beelden beginnen en eindigen. De teksten bij het heksenlied ‘Markenbinnen’ bijvoorbeeld komen in beeld en deze moeten kloppen met wat de zanger zingt. De percussionist die de inzet verzorgde was goed en de timing van alle liedjes lukte perfect. De digitale geluidseffecten heeft hij tussen de liedjes door laten afspelen. Geluiden van kippen, schapen, apen, vliegtuigen, stoomboten en andere verrassende klanken vulden de zaal. Tezamen met de liedjes, animaties en mooie rekwisieten creëerde dit een surrealistisch feest voor ogen en oren.

13 14

 

De Droomwevers brengen de animaties met grappige teksten in een visueel opwindende vorm met liefde voor taal en muziek. Zeker een toegevoegde waarde voor de wereld van het kinderboek!

Uitvoerende muzikanten:

Nadja Filtzer, zangeres
Petra Mesman, zangers
Henry Muldrow, zanger/componist
Lenie Zijl, pianiste
Lucas Stam, cellist
Rutger Gernandt, percussionist

 


11

 


 

 

 

 

 

 

 

Tekst: Henry Muldrow
Foto's Patricia Wolf

Op 19 oktober 2009 werd tijdens de 23ste editie van Cinekid binnen de
televisieprogrammering de productie "Dromen over kunst" vertoond. Deze productie betreft een compilatie van 15 Droomwevers muziekanimaties en intro-animaties gemaakt door maar liefst 25 verschillende animatoren. De vertoning, die plaats vond in Het Ketelhuis 2, werd zeer goed ontvangen door een volle zaal met kinderen, ouders, kunstenaars en animatieliefhebbers.

De KRO was ook aanwezig. Deze televisieomroep heeft onze stichting een contract m.b.t. de uitzendrechten voor de aankomende vier jaar aangeboden voor de filmserie "Dromen door Nederland". Vanaf eind oktober is "Dromen door Nederland" op de nieuwe digitale zender Z@ppelin 24 te zien.Aankondiging van de voorstelling Dromen over kunst

 

Na de vertoning kregen de kinderen de kans om te rappen tijdens de Droomwevers rap-workshop. De zesjarige Trinity Rellum uit Almere heeft haar Droomwevers teksten perfect uitgesproken. Elk woord was goed te verstaan. Omdat het geluidssysteem niet vanaf het begin werkte, heeft Trinity de teksten eerst acapella voorgedragen. Daarna, met hiphopbegeleiding verzorgd door Tim Egmond, droeg ze de teksten (Etty Vetten uit Lunetten) voor als een professionele rap-artiest.

Geen van de andere kinderen durfde haar op te volgen totdat er een zakje snoep aan werd aangeboden. Toen durfde een tweede jong meisje de moeilijke teksten "Uiteraard houdt het Nijlpaard van taart" voor te dragen. De beats voor het Nijlpaard-liedje en het liedje Tomaat waren door Hans Latour gemaakt.

Grafisch ontwerpster Esther Beekman, die zorgde voor de prachtige Esher-achtige flyers en affiches, was aanwezig, evenals fotografe Patricia Wolf. Verder waren er filmmakers met hun kinderen, editors, webbouwers en bestuursleden.Fragment uit de animatie Uiteraard door Alarmvogel Filmmakers


Performance van Trinity Rellum uit Almere tijdens de rap-workshop


Het was heel leuk om Frank van Moorsel en Chris van Moorsel (geen familie van
elkaar) te ontmoeten en aan elkaar voor te stellen. Franks kinderen waren ook
aanwezig. De volgende gasten en Droomwevers-medewerkers en -kunstenaars waren ook in de zaal: Pascal Bierens (Pose to Pose), Frans Suijs (editor van de Dromen van Dieren-dvd), André Grove (Groovyways) en zijn zoon, Liz el Sardanay en haar moeder.

Het was een prachtige dag. Ik ben zeer blij met de vertoning.
Nogmaals mijn dank voor jullie participatie in het Droomwevers-project. Hopelijk
zullen we elkaar (weer) ontmoeten bij een ander festival, vertoning of presentatie.Voor een zak snoep wilde deze bezoekster wel meedoen met rappen

 REACTIES
:


"We kunnen terug kijken op een geslaagde premiere en ook het rappen achteraf was erg leuk!"
José Borkes, KRO

"Het was me een genoegen! Ik vond het erg leuk om te zien hoe iedereen op de diversevanimaties reageerden en was zelf ook erg benieuwd naar het werk van de andere mensen. Laat het maar weten wanneer je iets soortgelijks voor me hebt liggen."
Liz el Saadany, animator


"Nog bedankt voor de uitnodiging. Het zag er goed uit op groot bioskoopscherm..
(veel beter dan via mn pc)."
Roeben Zswart, webbouwer

"Wij hebben ook genoten, de kinderen zaten bij alle filmpjes op het puntje van hun stoel!"
Frank van Moorsel, animator

"Heb erg genoten van de filmpjes!"
Patricia Wolf, fotograaf

"Het was echt leuk om zo een compilatie op het doek te zien.
Mijn zoontje heeft ook genoten van de filmpjes, dus ook voor de doelgroep is het leuk!"
André Grooves, animator

"Cinekid was erg leuk! Mijn twee vrienden, waren onder de indruk. Ik ben benieuwd naar het volgende project. Het lijkt mij leuk om weer mee te mogen werken, en dan een lied te mogen animeren."
Pascal Bierens, Animation Studio Pose to PoseChris van Moorsel


Frans Suijs, Esther Beekman; Chérie Rellum en Trinity


Henry Muldrow, Frans Suijs en Esther Beekman

 


 

 

 

 

 


Tekst: Henry Muldrow
Foto's Patricia Wolf en Marian de Ruijter


1 augustus 2009

Openingsfeest Kunst en Cultuurweek Almere

13:00 gasten arrriveren
14:00 programma

Welkom Nancy Noordraven

Twee liedjes: Henry Muldrow, zang en Marjana Butko, piano
Groenlandsekade en Lunetten, uit Dromen door Nederland

Toespraak over Stichting Culturele Droomwevers: Martin van Buren, penningmeester

Drie vertalingen van twee Droomwevers Gedichten: Nermin, Arabisch; Shadi, Perzisch en Henry, Engels


(klik op de foto's voor vergroting)

Toespraak over Almere zomertijd = kindertijd, Regina van Oorschot

Almeerse gastkunstenaars: Rim Sartori, dichteres en Jeroen van Beuningen, kunstenaar

Twee liedjes: Henry Muldrow, zang en Marjana Butko, piano Quabeek en Markenbinnen, uit Dromen door Nederland

Over de Computers: Ronald Vleeming, ALCA Droomwevers filmpjes en Internationale Animatiefilmpjes

15:00 - 16:00 Borrel


3 augustus 2009


Marah Haan (Droomwevers projectcoördinator) was al aanwezig toen ik om half negen arriveerde samen met Ym de Roos (directeur Kunstlokaal Almere), Nancy van Noordraven (vrijwilliger Kunstlokaal Almere) en Ronald Vleeming (ALCA). Ronald had de computers met de muziekanimaties klaargezet en gaf alle begeleiders en workshopleiders een cursus hoe om te gaan met de laptop computers, muziekanimaties en woordspelletjes.


(klik op de foto's voor vergroting)

Marah gaf een workshop limerick-schrijven in het Nederlands. Nancy hielp met de
kunst- en taalworkshop. Marah en ik waren allebei een beetje zenuwachtig dat er geen kinderen zouden komen, We hoorden dat op sommige dagen er tussen 5 tot 10 kinderen kwamen, maar op sommige dagen kwam er slechts 1 kind.

Rond 10 uur kwam er plotseling een moeder met 4 kinderen binnen. We waren blij maar ook verrast want twee van de meisjes spraken alleen maar Frans. Ze waren op vakantie in Nederland bij hun nicht die geen Frans sprak maar wel Sranantongo. Ik probeerde een beetje Frans te spreken en was zeer dankbaar dat de nicht het Nederlands kon vertalen naar het Sranantongo voor de Franse meisjes. Even later arriveerden twee Nederlandse meisjes die zeer enthousiast waren voor de taalworkshop: limericks schrijven op rare plaatsnamen in Nederland met als model het Droomwevers boek: Dromen door Nederland.

Andere kinderen arriveerden in de loop van de dag. Workshops werden gegeven in het Nederlands, Engels, collages maken en zang. Hansjes workshop gebaseerd op het versje Buitenkaag inspireerde de kinderen om 12 tot 14 collages en illustraties te maken.


(klik op de foto's voor vergroting)


Omdat ik de muzieknoten was vergeten, hield ik een korte vocale warming-up met de kinderen gevolgd door het acapella zingen van ‘Ade uit Groenlandsekade’, een liedje over een vrouw die stapelgek is op chocolade. Een aantal kinderen durfde het liedje in enkele minuten voor te zingen (als solist) aan de andere kinderen, zelfs acapella. Daarna kregen alle kinderen 5 minuten de tijd om een solo-improvisatie op de piano te spelen.

Mark, een van de volwassene vrijwilligers van het Kunstlokaal, arriveerde in de middag en heeft alle kinderen geholpen om te gaan met de computers waarop meer dan 250 muziek animaties stonden. Een lied in de officiële taal van het land en een animatie uit elk land, eiland of gebied in de wereld werden vertoond. De kinderen waren gefascineerd door de muziekanimaties. Op één computer stonden alleen
Droomwevers muziekanimaties in de Nederlandse taal. De stoelen bij de drie computers bleven continue bezet. Kleine kinderen waren ook aanwezig en keken naar de activiteiten.

Tenzin, een lief jongetje met het syndroom van Down, kwam ook op bezoek met zijn vader Terry. Tenzin wist snel 6 illustraties te maken Morgen ga ik weer naar Almere, deze keer met de bladmuziek!


4 augustus


Vandaag kwamen er bijna alleen maar jongens en één meisje die iedere dag de galerie bezochten. De kinderen maakten 5 limericks vandaag met behulp van Marah, Nancy en ik. Een van de twee Mohammed's aanwezig maakte zelfs twee grappige limericks in minder dan een uur. Alle limericks worden op het einde van de week digitaal gepubliceerd.De muziekanimaties blijven populair.
 
Papieren doosjes en vliegtuigen

De kinderen hebben ook behoefte aan beweging. Ik heb ze papieren vliegers leren maken en deze hebben ze door de galerie laten vliegen. De kinderen hebben ook doosjes en boten van papier gemaakt.


(klik op de foto's voor vergroting)

Twee kleine meisjes arriveerden met hun moeder op het einde van de dag. Ze hebben muziek video’s geluisterd. De oudste van de twee dochtertjes heeft de Spaanse les bijgewoond en ook geparticipeerd in de liedjes workshop. Ieder kind kreeg zijn eigen partituur want ik ben de muziek deze keer niet vergeten.
Na de liedjes workshop waren alle kinderen weer enthousiast om 5 minuten achter de piano te improviseren.
Tenzin kwam ook weer langs met zijn papa Terry en weer maakte hij een illustratie uit elke kleur.
De fotografe Patricia Wolf heeft tientallen foto’s genomen voor de Droomwevers website en nieuwsbrief.
 

5 augustusVandaag hebben we een record aan kinderen ontvangen, wel 27 kinderen. Heel veel limericks waren geschreven in het Nederlands en in het Frans, kunst was gemaakt. Ze hebben 2 liedjes gezongen ook als solisten. Het was een briljante dag. Ym de directrice van Kunstlokaal Almere zorgde 's morgens voor een workshop franse taal, terwijl Marian de Ruijter daarna een twee uur lange teken en schilderkunst workshop leidde voor zo'n 20 kinderen. En zij sprak frans met de franstalige meisjes. Het was mooi te zien dat er talentjes van slechts 5 jaar oud de prachtigste schilderwerkjes uit de verf lieten komen....

Marian merkte op dat de vorige week tijdens één van haar eigen workshops slechts 1 kind kwam opdagen. Ik vroeg Marian over haar voorkeur: een workshop met 1 kind of met 27 kinderen. Zij verkoos dan toch liever een workshop met 27 kinderen.....Ym, die de hele dag bleef, en Marian zongen daarna enthousiast mee met de kinderen.

Een tweede keyboard werd door Ari bespeeld. Die was zeer welkom gezien het feit dat meer dan 20 kinderen enthousiast wachten om 5 minuten te kunnen improviseren. Twee kinderen speelde op twee keyboards terwijl andere kinderen op tamboerijnen, trommels, shakers en panfluit speelden. We hebben vaders en moeders, tantes en oma's, broers en zusters van de kinderen ontmoet. Vandaag waren er kinderen aanwezig met een aantal verschillende nationaliteiten, o.a. Sri Lanka, Suriname, Frans Guyana, Somalia, Turkije, Marokko, Egypte en Nederland.


(klik op de foto's voor vergroting)

Vandaag was Marah's laatste dag bij de Almere workshops. Morgen vertrekt ze naar Budapest voor vakantie. Hansje kreeg vandaag een wel verdiend dagje rust. Morgen, donderdag is Hansje weer terug.

Nancy (Noordraven), onze perfecte gastvrouw en duizendpoot kreeg eindelijk vandaag één dag rust.

Nancy Latour, dirigente, zangeres en fluitiste zou morgen een zangworkshop geven; ze heeft me net laten weten dat ze al een paar dagen heel erg ziek is en weet niet of ze aanwezig kan zijn.

De Almeerse dichteres Rim Sartori kwam ook even langs op bezoek. Rim organiseert een literair programma rondom de Surinaamse dichter Trefossa. Ze hoorde dat mijn muziekcomposities op teksten van Trefossa en andere Surinaamse dichters opgenomen zijn in Michiel van Kempens"Geschiedenis van de Surinaamse Literatuur", en heeft me uitgenodigd om twee liederen op teksten van Trefossa te zingen in het Centrum de Archipel in DE ZIEL Literatuurwijk op op 13 oktober a.s.!


6 augustus


Een groot aantal limericks zijn vandaag geschreven. Sommige kinderen snappen het nu en kunnen ze onafhankelijk schrijven. Hansje kwam terug en hielp de kinderen om hun eigen gedichten te illustreren.

Cor van der Meer kwam vandaag langs en werkte met de kinderen aan Droomwevers Rap Limericks. De kinderen rapte hun eigen limericks op beat en hiphop begeleiding gemaakt ter plekke door Cor. De jongens waren gefascineerd. Een zeven jaar oud jongetje zat vele uren naast Cor om te kijken wat en hoe mijnheer de producent alles maakte.

Karin, een vrijwilliger van Kunstlokaal Almere, was de hele dag aanwezig en hielp met de lunch en schoonmaken en luisterde naar de kinderen die hun gedichten voorlezen. Nancy Noordraven was aanwezig tot 12 uur. Het liedje Ade uit Groenlandsekade kennen alle kinderen uit hun hoofd.


7 augustus

De kinderen hebben meer limericks geschreven en het liedje Groenlandsekade goed geoefend. Ook rappend o.l.v. Cor. Oefening voorlezen als voorbereiding voor het sluitingsfeest.


(klik op de foto's voor vergroting)


8 augustus het Sluitingsfeest


De Almeerse krant en Flevoland Televisie waren beide aanwezig bij het sluitingsfeest en prijsuitreiking aan de winnaar van de Droomwevers eerste kinderlimerickwedstrijd. Hier volgen een aantal gedichten geschreven door de kinderen tijdens de workshops.

Uit SCHOOT
Er was eens een boot uit SCHOOT
En die boot lag in de sloot
Ik ben ermee gaan zeilen
En het dek heb ik zitten dweilen
Want de golven waren heel groot.
(Danique, 7 jaar)

Uit RILLAND
Een jongetje uit RILLAND
Speelde heel graag in het zand
Hij zag toen een geest
Die leek op een beest
Met slechts één oog en één tand.
(Shahab, 7 jaar)

Uit LEG
Er was eens een vrouwtje uit LEG
Zij had altijd hartstikke pech
Ze stond op haar bed
En at een courgette
En toen verloor ze de weg.
(Kuroosh, 11 jaar)

Uit RAARD
Een man met een baard uit Raard
at eens een lekkere taart.
Hij viel van zijn stoel
op zijn harige smoel
en kreeg slagroom op zijn baard.

(Kuroosh, 11 jaar)

 


Omdat er elke dag verschillende kinderen waren, konden zij slechts één van de Droomwevers liederen leren: Groenlandsekade. Zij zongen enthousiast voor de televisieomroep van Flevoland die aanwezig was bij het sluitingsfeest. Ze interviewde de winnaar van de kinderlimerickwedstrijd.

De jonge kinderen schreven 30 limericks deze week. Zij kregen ook een kans om hun limericks als raplied te reciteren. Onze nieuwe geluidsengineer Cor van de Meer was drie dagen lang aanwezig en repeteerde met de kinderen en gaf hen allen een CD met hun stemmen erop zowel als met die van de andere kinderen. Er was met overweldigend enthousiasme gedicht, gezongen en gerapped.

Foto-
reportages

 

Kunst- en Cultuurweek Kunstlokaal Almere, augustus 2010.

 


 

Minibios in Paradiso Amsterdam,
mei 2010.

 


 

Cinekid Festival Amsterdam, oktober 2009.

 


Kunst- en Cultuurweek Kunstlokaal Almere, augustus 2009.