Droom Nieuws


 

Droomwevers maakt muzikale dromen waar!

Verschillende kinderen die de creatieve workshops van Droomwevers bijwonen, hebben geleerd om een paar klassiekers, zoals Beethoven's Ode to Joy en Für Elise, te spelen door naar YouTube te kijken, ook al hebben ze geen toetsenbord. 

Via Marktplaats kopen we pianokeyboards in. Sommige verkopers veranderen van mening over verkopen en doneren in plaats daarvan de toetsenborden.

Brie, een vrouw uit Leidschendam, heeft een keyboard aan onze  stichting gedoneerd.. 

.Dave een man uit Den Bosch die een afspraak in de stad had, reed van Den Bosch naar Amsterdam en bezorgde ons een toetsenbord voor de kinderen. 

Ook als u een toetsenbord (of gitaar enz.) niet gebruikt, zullen we het graag meenemen en doorgeven aan onze ontluikende muzikale genieën!

toetsenbord gratis

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

CREATIEVE MIDDAGEN 2020


Tijdelijk gestaakt wegens de Corona crisis

Creatieve Workshops voor kinderen van 6 tot 10 jaar op zondagmiddagen in het Calvijn College en op woensdagmiddagen in de Buurtzaak

buurtzaak 2020

De stichting Culturele Wensdromers heeft als doel jonge kinderen vertrouwd te maken met taal, muziek, film, kunst en filosofie. Ze leren spelenderwijs hun creativiteit aan te spreken en samen te werken. Zo vindt er op natuurlijke wijze bewustwording plaats van de kracht van woorden, beeld en geluid. Door het stimuleren van zelfexpressie verbeteren de sociale vaardigheden en wordt de basis gelegd voor een gezond zelfvertrouwen. Heeft u interesse? Uw kind is van harte welkom!
Deze gratis workshops worden gegeven van 15.00 tot 17.00 uur van nu tot 12 juli 2020 in het Calvijn College op de Pieter Callandlaan 3. Aanmelden kan aan de balie van het College of via info@droomwevers.nl, telefoon 020-420 5210. Voor meer informatie: www.droomwevers.nl.De stichting Culturele Wensdromers heeft als doel jonge kinderen vertrouwd te maken met taal, muziek, film, kunst en filosofie. Ze leren spelenderwijs hun creativiteit aan te spreken en samen te werken. Spelletjes, puzzels en animatiefilmpjes worden afgewisseld met zang, raps en dans. Zo vindt er op natuurlijke wijze bewustwording plaats van de kracht van woorden, beeld en geluid. Door het stimuleren van zelfexpressie verbeteren de sociale vaardigheden en wordt de basis gelegd voor een gezond zelfvertrouwen. Interesse? Uw kind is van harte welkom!

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Op vrijdag 8 november hield Droomwevers een rapwedstrijd voor kinderenRapwedstrijd Toekomst.jpg 
Op vrijdag 8 november hield Droomwevers een rapwedstrijd voor kinderen tijdens de opening van de speeltuin op Basisschool De Toekomst. Ook speelde het Muldrow Trio (zang, gitaar en cello) een aantal nummers.

Met vriendelijke groeten,Henry
Stichting Culturele Droomwevers
droomwevers@yahoo.com
Tel. 0031 20 420 5210 Rapwedstrijd Toekomst.jpg 

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Verslag optreden op de groenmarkt van zaterdag 24 augustus 2019Op zaterdag 24 augustus hebben we met de Stichting Droomwevers weer leuke rapworkshops gegeven op de groenmarkt in Amsterdam Nieuw-West.

Groenmarkt 24 AUG 2019

Henry (workshops), Tess (schmink) en Marco (verkoop en promotie) zetten zich gedurende de hele dag in voor onze fantastische stichting.
Wat een enthousiasme en wat een talenten.

Groenmarkt 24 AUG 2019

Dank voor de uitnodiging aan de initiatiefnemers Maaike Belder (Café Flink) en Shai Langen (Lolaluid). Volgend jaar op herhaling! Mocht je het ook leuk vinden om iets voor onze stichting te doen (bijv. op het gebied van marketing, promotie, helpen bij events), laat het ons weten. Je krijgt er een hoop blije gezichten voor terug.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

GROENE STRAATDAG 2018Stichting Droomwevers nam deel aan de Groene Straatdag op zaterdag 11 mei in de Noorderspeeltuin in de Jordaan.

Onder leiding van Terry Andrews, voorzitter en topverkoper, presenteerden we het Groene ABC-boek aan het publiek en we waren erg blij om 24 exemplaren te verkopen. Henry zong 15 liedjes uit het boek (ondanks de slechte versterking) en bij juf Tess stond een rij kinderen te wachten om hun gezichten te laten schminken! Al met al een zeer geslaagde zonnige middag.


Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Groene Straatdag in de JordaanTerry Andrews en Henry Muldrow vertegenwoordigen Droomwevers a.s. zaterdag 11 mei op de Groene Straatdag in de Jordaan, Noorderspeeltuin, Tweede Lindendwarsstraat 10, Amsterdam
Tussen 12:00 en 16:00 uur.
Droomwevers zal een kraam bemannen waar het Groene ABC te koop zal zijn.
Tussen 13:45 en 14:15 zingt Henry 15 liedjes uit Het Groene ABC van Droomwevers.
Iedereen is van harte welkom!

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Recensie Het Groene ABCGesprekken over het milieu en de natuur met kinderen hoeven niet “zwaar” te zijn. Het kan ook spelenderwijs met behulp van een kleurrijk boek zoals het Groene ABC. Hierin staan teksten aangevuld met liedjes, die met behulp van het alfabet kinderen uitleggen waarom het zo belangrijk is om het ecosysteem in evenwicht te houden. Als voorbeeld wordt in het boek verteld dat de allerhoogste Co2 uitstoot via koeienboeren en scheten in onze lucht terecht komt.

Wij kunnen kinderen aan de hand van dit boek laten zien dat de natuur het mooiste is wat er bestaat. Dat elk dier en elke bloem een functie heeft. Dat de natuur “machtiger” is dan de mens en ons voorziet in alles wat we nodig hebben. Het enige wat wij hoeven te doen is vanuit respect met de natuur omgaan.

‘Ja maar, dit Groene ABC boek is een boek dat bedoeld is voor in een bibliotheek of voor op school, ‘zei mijn vriendin. ‘Waarom vraag ik aan haar?’. ‘Nou ja, het Groene ABC Boek gaat over hoe we beter om kunnen gaan met de natuur en het milieu en dat is niet iets wat je als ouder met je kinderen bespreekt,’ zei ze. Soortgelijke antwoorden heb ik regelmatig gekregen als ik mijn enthousiasme deel met de mensen om mij heen over het “Groene ABC” boek.

Maar kunnen wij, als volwassenen, dit antwoord nog geven? Is het inmiddels niet onze taak om kinderen bewuster te maken van de omgeving? Is het niet aan ons om als ouder te praten over het milieu en duurzaamheid zodat we op die manier indirect voor onze kinderen zorgen? Want denken of verwachten dat het onderwijs heden ten dage aan dit soort onderwerpen veel tijd besteedt is een misvatting.

Ook wij kunnen met onze kinderen praten over de “plastic soep” in de oceaan en waarom het zo belangrijk is om te recyclen. Op die manier kunnen we er samen met onze kinderen voor zorgen dat deze “soep” niet nog groter wordt.

Nadat ik samen met mijn zoon het Groene ABC boek had gelezen, ontstond er iets moois bij mij thuis. Mijn zoon had bij de supermarkt een plastic bakje gevuld met allerlei soorten hagelslag. En nu het bakje bijna leeg is, zei hij tegen mij: ‘Mamma ik heb een goed idee, als dit plastic bakje leeg is, dan gaan we het weer opnieuw vullen, want dat scheelt weer een extra plastic bakje’.

Hoe mooi zou het zijn als ieder kind zo’n eenvoudige oplossing kan bedenken? En natuurlijk hebben we nog meer stappen te maken, zeker als het gaat om het gebruik van plastic, maar elke stap is er één. Die kleine stapjes die we zelf kunnen maken, leiden uiteindelijk tot een grote belangrijke stap.

Wij kunnen onze kinderen bewuster maken van een gezonder milieu en mocht je daarvoor op zoek zijn naar meer inspiratie, dan is het Groene ABC een zeer geschikt boek.  

Het Groene ABC is o.a. te koop bij: Green Picnic, Haven 34 in Schoonhoven of op www.greenpicnic.nl
Bruna, Lopikerstraat 34 in Schoonhoven
Door het boek bij deze winkels te kopen, steun je ook nog de lokale ondernemers.
Mocht je niet in Schoonhoven wonen, dan is het boek te koop bij Bol.com
geschreven door Renate van der Werf


Of verkrijgbaar via Droomwevers bestelformulier 
of via www.groeneboekenshop.nl

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Presentatie: Het Groene ABC (in Mezrab) verslagDe presentatie van Droomwevers over het Groene ABC was een groot succes. Er waren ongeveer 75 personen aanwezig en het was erg gezellig. Er waren drankjes en hapjes en iedereen had het naar hun zin. Marco Lassche was de gastheer en Trudi Koop kondigde de verschillende programma-onderdelen aan. Er werden liedjes gezongen uit Het Groene ABC en er werden gedichten voorgelezen. De zaal was enthousiast en de eerste exemplaren van het boek werden gepresenteerd en uitgereikt aan Arend Smit, de grafisch ontwerper van Het Groene ABC en aan Henry Muldrow, de artistiek leider van de stichting. Het was een geslaagde presentatie en improvisatie en positieve energie maakten het tot een leuke middag. De 7-jarige Alyssa onze jongste zangeres werd geïnterviewd om een filmpje te maken voor de vrijwilligerswedstrijd van Appeltjes van Oranje. Die willen we natuurlijk héél graag winnen! De middag eindigde met een blues programma, waar werd opgetreden door het Muldrow-de Neeve-Groot trio en langzamerhand ging iedereen voldaan naar huis. SUPER!

Het Groene ABC nu verkrijgbaar via:
Droomwevers bestelformulier of
www.greenpicnic.nl of 
www.groeneboekenshop.nl


1234567
Foto van de optredende artiesten: Trudi, Sjors, Ard Wildenburg, Fiene, Claudia, Ceder, Arend, Alyssa, Henry

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Uitnodiging boekpresentatie Het Groene ABCBoekpresentatie Het Groene ABC

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Uitnodiging boekpresentatie Het Groene ABC zondag 11 november 2018 houden we vanaf 14:30Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©