Boek


 

Dromen over Planten ABC - Boek en DVD

Het rijk van planten opent voor kinderen

Een droomreis door het plantenrijk waar planten bloeien, spreken, dansen en zingen. Bomen worden beklommen, vruchten worden gegeten, op het mos wordt gelegen, kruiden worden klaargemaakt en de noten worden gekraakt.
Stichting Culturele Droomwevers heeft een 3e multimedia-creatie gelanceerd: ‘Dromen over Planten’. Deze DVD bevat 26 gedichten, liedjes, afbeeldingen, filmpjes en animaties (van A tot Z), bestemd voor kinderen van alle leeftijden. Kinderen ontdekken met deze DVD 26 planten, 26 muziekstijlen en 26 artistieke vormen. En een reis door het plantenrijk wordt extra leuk als er tekeningen en filmpjes er bij zijn.
Samen ontdekken hoeveel plezier en energie je krijgt van kunst, taal en muziek is het doel van dit materiaal.
Drijvende kracht Henry Muldrow gebruikt van jongs af aan muziek als inspiratiebron in zijn leven. Vooral dankzij zijn tomeloze inzet blijft de sneeuwbal van Droomwevers rollen. Hij zoekt steeds weer nieuwe tekstschrijvers, illustratoren, vormgevers, film- en animatiemakers die belangeloos hun bijdragen willen leveren.


Dromen van  Dieren ABCD

Planten ABC – BOEK + DVD
Taal: Nederlands
Aantal medewerkers: circa 150
Aantal pagina’s boek (excl. omslag): 32
Speelduur film: 50 minuten
Uitgezonden op: Zappelin2


Droomwevers heeft al eerder twee originele animatieseries voor kinderen op de basisschool ontwikkeld.  “Dromen van Dieren” en “Dromen door Nederland”. Alleen al aan ‘Dromen van Planten’ hebben meer dan 150 kunstenaars meegewerkt, vrijwillig en vol enthousiasme. We noemen de namen van zangers als Birgit Schuurman, Ellen ten Damme, Claron McFadden en Ronald Douglas; illustratoren o.a. Alex de Wolf, Henning Janssen, Marian Latour en Françoise Martens en de filmmakers o.a. Viviane Strik, Raspberry Animation, Jessy van Os, René Hoekstra en Cuebit.
Droomweversfilmpjes werden al ongeveer 100.000 keer op youtube bekeken. In bioscopen hebben ongeveer 700 schoolkinderen van diverse achtergronden naar de films gekeken in 2012.Neem een kijkje! Klik de muis op de afbeeldingen om ze te vergroten.
Om dit multimedia-product te bestellen, kunt u terecht bij Boeken kopen. De opbrengst van uw aankopen zal toekomstige projecten van Stichting Culturele Droomwevers kunnen financieren.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©