Boek


 

Dromen van Dieren ABC Boek en DVD

Fantasie Is Belangrijk Voor Kinderen

Dromen van Dieren was geschreven om een zevenjarig kind te amuseren en te kalmeren terwijl hij naar zijn muziekles ging. Iedere week kreeg het kind twee of drie fantasieversjes over dieren: apen die gapen en dromen van schapen; een geit die ontbijt bij Hare Majesteit; Pluis de Muis die alles schoon maakt in huis of het nijlpaard dat zijn taart snijdt met een zwaard. 

Met gelach en plezier hoorde en las het kind de waanzinnige verhaaltjes.

Dromen van Dieren zijn hedendaagse fabels, geschreven voor kinderen. Omdat er onvoorstelbaar veel dromen van dieren voor te stellen zijn, is er voor een alfabetische structuur gekozen. Fantasiedieren met Q en X hebben daarin ook een plaats gevonden

Om de teksten nog spannender te maken zijn de 26 limericks geïllustreerd. Droomwevers gaat een aantal stappen verder dan Lear, de vader van de limerick en de ‘nonsens’. Naast tekst en illustraties zijn de versjes verder getransformeerd tot melodieën en daarna tot leven gebracht door minstens 52 animatoren. Ook zijn er kleurplaatjes, puzzels en interactieve spelletjes ontwikkeld.  

De oorspronkelijke bedoeling was om één illustrator alle zesentwintig tekeningen te laten maken. Dit bleek onmogelijk te realiseren door de gevraagde kunstenaar. Vrienden, collega’s en een aantal beroemde artiesten werden gevraagd om mee te werken. In geen tijd werden genoeg illustratoren bereid gevonden om kunst voor het boek te maken.  


Een aantal grote artiesten werkten mee: Jet Boeke (van Dikkie Dik), Gerda Havertong (van Sesamstraat) en Herman Rouw en het Amsterdams Jongenkoor.  

Na de productie, selectie en filmbewerking zijn de filmpjes regelmatig uitgezonden op KRO Zappelin 24, vertoond op festivals zoals Cinekid, Noorderlicht, NAFF en sommigen ook op youtube bekeken.Neem een kijkje! Klik de muis op de afbeeldingen om ze te vergroten.
Om dit multimedia-product te bestellen, kunt u terecht bij Boeken kopen. De opbrengst van uw aankopen zal toekomstige projecten van Stichting Culturele Droomwevers kunnen financieren.


  • Aap

  • Bij

  • Cobra

  • Dolfijn

  • Ekster

  • Fazant

  • Geit

  • Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
    ©