Boek


 

EUROPE ABC Book and DVD

Reizen langs Europese steden met ritme, zang en animatieAartsbisschop Merrie uit Canterberry had herrie na' n overdosis Kerrie; Het muzikale vliegje Lola vliegt dolgraag naar Fuengirola. Jurgis Poniskis uit Joniskis kust alsof hij Adonis is en Brigitte Cousteau uit Bordeaux heeft een teen van twee meter of zo!

Kom erachter wat er met deze en vele andere geestige, uitdagende personages gebeurt in een door Stichting Culturele Droomwevers uitgebrachte multimedia (boek en DVD) reis door Europese Unie-landen. Als een vervolg op hun 'Dromen door Nederland' nodigt het Europese ABC-  boek en -DVD kinderen uit verschillende steden op het vasteland te bezoeken en te leren kennen door ritme, visuele interpretaties en muzikale animaties. Om ze te helpen bij deze zoektocht zijn verschillende kunstenaars actief, die daadwerkelijk uit de betreffende landen komen, die ze helpen vormgeven.

 "Met dit project wilde ik een symbolisch weg laten zien, die aantoont dat de wereld zich kan verenigen door samen te werken. De deelnemende artiesten zijn een reflectie hiervan; het feit dat ze allemaal het doel van eenheid steunen, hoewel niet hardop gezegd, is waarvan dit kunstwerk is doordrongen," aldus Henry Muldrow, artistiek directeur en drijvende kracht van de projecten van de Stichting Culturele  Droomwevers.


EURO ABC

EUROPE ABC-Boek + DVD
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Aantal pagina’s boek: 32
Speelduur film: 50 minuten
Taal: Engels
Vergelijkbaar met: Dromen door Nederland
Ondertiteling beschikbaar in: Meer dan 30 talen
Aantal medewerkers: Circa 200
ISBN: 978-90-79123-04-9

Als auteur van de betoverende, grappige limericks die het project
glans verlenen, liet Henry zich inspireren door Edward Lear, de 19- eeuwse Engels artiest, illustrator, auteur en dichter, die bekend is door zijn literaire onzin in zijn gedichten, proza en en in het bijzonder zijn limericks.

Henry's bezielende, moderne versie van Lears oeuvre zou niet mogelijk zijn geweest zonder het talent van bijvoorbeeld Steve Simpson. Deze Ierse graficus illustreerde Letter I - voor Irvinestown, Ierland, wiens Mr. Brown-illustratie, gedoneerd aan het Europese ABC-project, was geselecteerd voor publicatie door de bekende New Yorkse Society of Illustrators. Ook het talent van filmredacteur Frans Suijs draagt bij aan het succes. Hij heeft, geduldig en professioneel alle animaties op een enkele DVD geredigeerd en samengesteld, compleet met openings- en aftiteling alsmede meer dan 30 ondertitels. En ook de leerlingen van de Amsterdam International Community School hebben hun bijdrage geleverd in de vorm van stemmen; het zijn hun stemmen die de letters van het alfabet opzeggen alsook de namen van de Europese steden.

Stichting Culturele Droomwevers is erg dankbaar naar alle kunstenaars  toe voor hun harde werk, geduld en geweldige bijdragen.
Neem een kijkje! Klik de muis op de afbeeldingen om ze te vergroten.
Om dit multimedia-product te bestellen, kunt u terecht bij Boeken kopen. De opbrengst van uw aankopen zal toekomstige projecten van Stichting Culturele Droomwevers kunnen financieren.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©