Boeken


 

Het Groene ABCHet Groene ABC Boek en CD 26 gedichten, illustraties, liedjes en teksten presenteren groene thema’s voor kinderen op een speelse en positieve wijze.

Het Groene ABC van Droomwevers is een milieubewust ABC voor kinderen en misschien ons belangrijkste multimedia-project tot nu toe. Het boek met cd waarin groene thema’s op een speelse en positieve wijze worden gepresenteerd aan kinderen komt eind september uit. Dit bestaat uit 26 gedichten, illustraties, liedjes en teksten waaraan tal van beroemde en minder bekende kunstenaars op vrijwillige basis hebben bijgedragen.

Veel kunstenaars, muzikanten en zangers dragen onze stichting een warm hart toe. Aan het Groene ABC hebben vooral de kinderen zelf bijgedragen, maar ook wetenschappers zoals Marcel Crok, scheikundige en prominent klimaatwetenschapper. O.a. Peter Balke, afgestudeerd aan de RUG in Material Science, heeft adviezen over de teksten gegeven.

Het Groene ABC inspireert niet alleen kinderen, maar ook volwassenen tot nadenken over onze planeet en laat zien hoe iedereen een steentje kan bijdragen om te helpen de aarde een groenere toekomst te geven.

Het Groene ABC-Boek + CD
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Aantal pagina’s boek: 32
Pagina´s: 60
Taal: Nederlands
Aantal medewerkers: Circa 100
ISBN: 9789 079 123 063 Prijs: 14, 95 euro's plus verzendkostenNeem een kijkje! Klik de muis op de afbeeldingen om ze te vergroten.
Om dit multimedia-product te bestellen, kunt u terecht bij Boeken kopen. De opbrengst van uw aankopen zal toekomstige projecten van Stichting Culturele Droomwevers kunnen financieren.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

EUROPE ABC Book and DVD

Reizen langs Europese steden met ritme, zang en animatieAartsbisschop Merrie uit Canterberry had herrie na' n overdosis Kerrie; Het muzikale vliegje Lola vliegt dolgraag naar Fuengirola. Jurgis Poniskis uit Joniskis kust alsof hij Adonis is en Brigitte Cousteau uit Bordeaux heeft een teen van twee meter of zo!

Kom erachter wat er met deze en vele andere geestige, uitdagende personages gebeurt in een door Stichting Culturele Droomwevers uitgebrachte multimedia (boek en DVD) reis door Europese Unie-landen. Als een vervolg op hun 'Dromen door Nederland' nodigt het Europese ABC-  boek en -DVD kinderen uit verschillende steden op het vasteland te bezoeken en te leren kennen door ritme, visuele interpretaties en muzikale animaties. Om ze te helpen bij deze zoektocht zijn verschillende kunstenaars actief, die daadwerkelijk uit de betreffende landen komen, die ze helpen vormgeven.

 "Met dit project wilde ik een symbolisch weg laten zien, die aantoont dat de wereld zich kan verenigen door samen te werken. De deelnemende artiesten zijn een reflectie hiervan; het feit dat ze allemaal het doel van eenheid steunen, hoewel niet hardop gezegd, is waarvan dit kunstwerk is doordrongen," aldus Henry Muldrow, artistiek directeur en drijvende kracht van de projecten van de Stichting Culturele  Droomwevers.


EURO ABC

EUROPE ABC-Boek + DVD
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Aantal pagina’s boek: 32
Speelduur film: 50 minuten
Taal: Engels
Vergelijkbaar met: Dromen door Nederland
Ondertiteling beschikbaar in: Meer dan 30 talen
Aantal medewerkers: Circa 200
ISBN: 978-90-79123-04-9

Als auteur van de betoverende, grappige limericks die het project
glans verlenen, liet Henry zich inspireren door Edward Lear, de 19- eeuwse Engels artiest, illustrator, auteur en dichter, die bekend is door zijn literaire onzin in zijn gedichten, proza en en in het bijzonder zijn limericks.

Henry's bezielende, moderne versie van Lears oeuvre zou niet mogelijk zijn geweest zonder het talent van bijvoorbeeld Steve Simpson. Deze Ierse graficus illustreerde Letter I - voor Irvinestown, Ierland, wiens Mr. Brown-illustratie, gedoneerd aan het Europese ABC-project, was geselecteerd voor publicatie door de bekende New Yorkse Society of Illustrators. Ook het talent van filmredacteur Frans Suijs draagt bij aan het succes. Hij heeft, geduldig en professioneel alle animaties op een enkele DVD geredigeerd en samengesteld, compleet met openings- en aftiteling alsmede meer dan 30 ondertitels. En ook de leerlingen van de Amsterdam International Community School hebben hun bijdrage geleverd in de vorm van stemmen; het zijn hun stemmen die de letters van het alfabet opzeggen alsook de namen van de Europese steden.

Stichting Culturele Droomwevers is erg dankbaar naar alle kunstenaars  toe voor hun harde werk, geduld en geweldige bijdragen.
Neem een kijkje! Klik de muis op de afbeeldingen om ze te vergroten.
Om dit multimedia-product te bestellen, kunt u terecht bij Boeken kopen. De opbrengst van uw aankopen zal toekomstige projecten van Stichting Culturele Droomwevers kunnen financieren.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Dromen door Nederland ABC Boek en DVD

Een Droomreis door Nederland

Fantasie is er voor iedereen, en iedereen heeft fantasie nodig. Verwondering over hoe dingen naar ons toe komen en over wat de taal over ons en de werelden  waarin we leven kan onthullen.
Edward Lear gebruikte voor zijn limericks en illustraties zijn wereldreizen als belangrijke inspiratiebron.
Maar voor Henry Muldrow waren de raar klinkende plaatsnamen al fantastisch genoeg. Van plezier en fantasie gericht op kinderen van acht tot twaalf is dit product doordrenkt.
Zelfs volwassenen, die nederlands als tweede taal zijn de liedjes en gebeurtenissen leuk. Door ermee te oefenen kunnen zij een glimlach op hun gezicht krijgen. Vroeger waren sprookjes vooral voor volwassenen bedoeld.
Ook kinderen met een voorsprong zullen wat vinden om zich over te verbazen en wat om te leren.
Ook reizen doen we allemaal. Het is mooi meegenomen wanneer het luisteraars voor de topografie van Nederland interesseert.
Uit de provincie Utrecht ontmoet je 'Ade uit Groenlandsekade die stapelgek is op chocolade'. Voor Friesland geldt 'op het kleine strand bij Frieschepalen bazelen alen in allerlei talen.' Dit liedje wordt door de wijlen Antonie Kamerling gezongen. Uit een gehucht in de provincie Groningen vertrekt 'een boer uit Jipsingboermussel op vakantie naar Brussel.' 
Het boek bevat een nederlands-engelse woordenlijst.Neem een kijkje! Klik de muis op de afbeeldingen om ze te vergroten.
Om dit multimedia-product te bestellen, kunt u terecht bij Boeken kopen. De opbrengst van uw aankopen zal toekomstige projecten van Stichting Culturele Droomwevers kunnen financieren.Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Dromen over Planten ABC - Boek en DVD

Het rijk van planten opent voor kinderen

Een droomreis door het plantenrijk waar planten bloeien, spreken, dansen en zingen. Bomen worden beklommen, vruchten worden gegeten, op het mos wordt gelegen, kruiden worden klaargemaakt en de noten worden gekraakt.
Stichting Culturele Droomwevers heeft een 3e multimedia-creatie gelanceerd: ‘Dromen over Planten’. Deze DVD bevat 26 gedichten, liedjes, afbeeldingen, filmpjes en animaties (van A tot Z), bestemd voor kinderen van alle leeftijden. Kinderen ontdekken met deze DVD 26 planten, 26 muziekstijlen en 26 artistieke vormen. En een reis door het plantenrijk wordt extra leuk als er tekeningen en filmpjes er bij zijn.
Samen ontdekken hoeveel plezier en energie je krijgt van kunst, taal en muziek is het doel van dit materiaal.
Drijvende kracht Henry Muldrow gebruikt van jongs af aan muziek als inspiratiebron in zijn leven. Vooral dankzij zijn tomeloze inzet blijft de sneeuwbal van Droomwevers rollen. Hij zoekt steeds weer nieuwe tekstschrijvers, illustratoren, vormgevers, film- en animatiemakers die belangeloos hun bijdragen willen leveren.


Dromen van Dieren ABCD

Planten ABC – BOEK + DVD
Taal: Nederlands
Aantal medewerkers: circa 150
Aantal pagina’s boek (excl. omslag): 32
Speelduur film: 50 minuten
Uitgezonden op: Zappelin2


Droomwevers heeft al eerder twee originele animatieseries voor kinderen op de basisschool ontwikkeld.  “Dromen van Dieren” en “Dromen door Nederland”. Alleen al aan ‘Dromen van Planten’ hebben meer dan 150 kunstenaars meegewerkt, vrijwillig en vol enthousiasme. We noemen de namen van zangers als Birgit Schuurman, Ellen ten Damme, Claron McFadden en Ronald Douglas; illustratoren o.a. Alex de Wolf, Henning Janssen, Marian Latour en Françoise Martens en de filmmakers o.a. Viviane Strik, Raspberry Animation, Jessy van Os, René Hoekstra en Cuebit.
Droomweversfilmpjes werden al ongeveer 100.000 keer op youtube bekeken. In bioscopen hebben ongeveer 700 schoolkinderen van diverse achtergronden naar de films gekeken in 2012.Neem een kijkje! Klik de muis op de afbeeldingen om ze te vergroten.
Om dit multimedia-product te bestellen, kunt u terecht bij Boeken kopen. De opbrengst van uw aankopen zal toekomstige projecten van Stichting Culturele Droomwevers kunnen financieren.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Dromen van Dieren ABC Boek en DVD

Fantasie Is Belangrijk Voor Kinderen

Dromen van Dieren was geschreven om een zevenjarig kind te amuseren en te kalmeren terwijl hij naar zijn muziekles ging. Iedere week kreeg het kind twee of drie fantasieversjes over dieren: apen die gapen en dromen van schapen; een geit die ontbijt bij Hare Majesteit; Pluis de Muis die alles schoon maakt in huis of het nijlpaard dat zijn taart snijdt met een zwaard. 

Met gelach en plezier hoorde en las het kind de waanzinnige verhaaltjes.

Dromen van Dieren zijn hedendaagse fabels, geschreven voor kinderen. Omdat er onvoorstelbaar veel dromen van dieren voor te stellen zijn, is er voor een alfabetische structuur gekozen. Fantasiedieren met Q en X hebben daarin ook een plaats gevonden

Om de teksten nog spannender te maken zijn de 26 limericks geïllustreerd. Droomwevers gaat een aantal stappen verder dan Lear, de vader van de limerick en de ‘nonsens’. Naast tekst en illustraties zijn de versjes verder getransformeerd tot melodieën en daarna tot leven gebracht door minstens 52 animatoren. Ook zijn er kleurplaatjes, puzzels en interactieve spelletjes ontwikkeld.  

De oorspronkelijke bedoeling was om één illustrator alle zesentwintig tekeningen te laten maken. Dit bleek onmogelijk te realiseren door de gevraagde kunstenaar. Vrienden, collega’s en een aantal beroemde artiesten werden gevraagd om mee te werken. In geen tijd werden genoeg illustratoren bereid gevonden om kunst voor het boek te maken.  


Een aantal grote artiesten werkten mee: Jet Boeke (van Dikkie Dik), Gerda Havertong (van Sesamstraat) en Herman Rouw en het Amsterdams Jongenkoor.  

Na de productie, selectie en filmbewerking zijn de filmpjes regelmatig uitgezonden op KRO Zappelin 24, vertoond op festivals zoals Cinekid, Noorderlicht, NAFF en sommigen ook op youtube bekeken.Neem een kijkje! Klik de muis op de afbeeldingen om ze te vergroten.
Om dit multimedia-product te bestellen, kunt u terecht bij Boeken kopen. De opbrengst van uw aankopen zal toekomstige projecten van Stichting Culturele Droomwevers kunnen financieren.


 • Aap

 • Bij

 • Cobra

 • Dolfijn

 • Ekster

 • Fazant

 • Geit

 • Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©