Doelstelling


 

Doelstelling

 Droomwevers is een ideële stichting met als doelstelling zoveel mogelijk kinderen en andere geïnteresseerden in aanraking te laten komen met kunst, cultuur en taal en wil hen daar ook actief aan laten deelnemen. Droomwevers onderneemt daartoe talrijke initiatieven met behulp van vrijwilligers die de stichting een warm hart toe dragen. De stichting vindt het belangrijk dat kinderen de leuke en educatieve kanten van kunst en cultuur ontdekken. Zij wil op die manier de fantasie van de kinderen prikkelen en hun blikveld verruimen. Droomwevers heeft voor diverse leeftijdsgroepen kinderboekjes, kinderliedjes en tekenfilms ontwikkeld die op een speelse wijze de taalontwikkeling bevorderen. Zo heeft de stichting een moderne versie van Aap-Noot-Mies ontwikkeld maar dan met stimulerende hulpmiddelen: muziek, rijmpjes, illustraties, dans, filmpjes, voorstellingen, concerten en workshops.

Bij Droomwevers is er veel leuks en creatiefs te beleven:
Animaties:
Meer dan tweehonderd animaties: muziekanimaties en animaties over dieren, planten en steden in Nederland en elders in de wereld.
Boeken:
Prentenboeken voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
Meer dan honderd geïllustreerde rijmpjes van verschillende niveaus.
Fotoboeken voor kinderen van 2 tot 3 jaar.
Stichting Culturele Droomwevers gaat een nieuwe serie boeken maken voor kinderen van 2 tot 3 jaar want rondom deze leeftijd ontwikkelt de taal-en spraak mogelijkheid. Tegelijkertijd zijn deze boeken ook geschikt voor kinderen met een verstandelijke handicap of leerachterstand. Met behulp van korte rijmpjes en foto’s worden er begrippen uit de taal op rijm uitgebeeld.
Bladmuziek van liedjes:
Droomwevers heeft muziekpartituren van liedjes met akkoorden en met uitgeschreven pianopartijen gemaakt.
Deze liedjes kunnen tevens besteld worden op CD of op DVD.
Inhuren Droomwevers voor verschillende activiteiten:
Het is mogelijk om Droomwevers te huren voor verschillende evenementen. Denk aan lezingen, festivals, workshops en schoolconcerten.
Foto’s en filmpjes:
Foto’s en filmpjes van verschillende Droomwevers workshops zijn te zien op onze website.
Gedichtjes:
Op de Droomwevers website kan je honderd versjes lezen over dieren, planten en steden.
Ook zijn er zestig tongbrekers over kleuren en, binnenkort, versjes voor peuters en kleuters. Tijdens de Droomwevers workshops kunnen de kinderen gedichten leren schrijven en voorlezen.
Originele Droomwevers Tongbrekers over de kleuren vind je op: tongbrekers
Illustraties:
Op de Droomwevers website kan je meer dan honderd illustraties over dieren, planten en steden bekijken. De kleurenillustraties van de ABC boeken zijn van de hand van liefst 26 verschillende kunstenaars waaronder Jet Boeke (van Dikkie Dik), Peter Pontiac, Wilbert van der Steen en Willy Lohmann. Bij de illustraties worden diverse technieken gebruikt variërend van pasteltekening en strip tot graffiti.
Liedjes:
De grappige en originele liedjes zijn gezongen door bekende zangers/zangeressen. Het zijn zangers met allerlei soorten stemmen uit verschillende genres: jazz, blues, ballade, gospel, tango, soul, klassiek, opera etc. Ze zingen allemaal een letter van het alfabet. Enkele bekende namen die aan ons project hun medewerking hebben verleend zijn onder andere: Denise Jannah, Gerda Havertong, Maaike Widdershoven, Birgit Schuurman, Ellen ten Damme, Antonie Kamerling, DesRay en de Heidenroosjes.
Puzzels:
Voor iedere letter van het alfabet is een andere kunstenaar, zanger/zangeres aangesteld.
Televisie uitzendingen:
De stichting heeft twee contracten getekend met de KRO Televisie Omroep die voor vier jaar de exclusieve uitzendingsrechten voor televisie hebben gekocht. De Droomwevers animaties werden in 2009 maar liefst 500 keer uitgezonden door de digitale zender Zappelin!
Vertoningen:
We kunnen een vertoning van animatiefilmpjes gecombineerd met live muziek brengen. Het programma bestaat uit een aantal Droomwevers muziekanimaties die live met zeer diverse muziekstijlen worden begeleid: van klassiek tot blues. Het publiek krijgt animaties te zien van verschillende filmmakers gebaseerd op fantasieverhaaltjes uit de verschillende voorleesboeken van Droomwevers met de thema’s dieren, planten en steden.
Deze prachtige Droomwevers-animaties zijn in iedere denkbare vorm gegoten: computeranimatie, stop-motion animatie, cut-out, film-noir, 3-D, 2-D, tekst animatie, bewegende tekening, muziekvideo etc.Droomwevers maakt een compleet lespakket voor de onderbouw van de basisschool. Aan deze methode kan iedere leerkracht meebouwen. In de verschillende Droomweversliederen maakt men kennis met tientallen muziek en zangstijlen. Ons doel is een bijdrage te leveren aan de creatieve ontwikkeling van kinderen en volwassenen. Zo kan je per letter een limerick lezen, een illustratie zien, muziek beluisteren en een filmpje bekijken over een dier, een plant of een stad. Daarnaast wordt dit per project op DVD gezet om zo de mogelijkheid aan het onderwijs te geven om deze projecten ook klassikaal te gebruiken.
Woordspelletjes:
Wat is er leuker dan om met vrienden om de tafel te zitten scrabbelen of te pim-pan-petten? Bij veel spellen vormt taal een van de belangrijkste ingrediënten. Met bijna vijftig woordspelletjes die de stichting aanbiedt spelen we met de klank van taal, de spelling, de betekenis van woorden of hun afzonderlijke letters. Meer dan een fantasierijke geest, pen en papier heb je niet nodig. De woordspelletjes worden gespeeld in groepen van 2 tot 15.
Workshops:
Droomwevers geeft workshops onder andere op het gebied van zang, dans, rap en animatie.
Populaire workshops zijn:
• Dans- en zang tongbrekers workshop (leeftijd > 4jaar)
• Dans- en rap werkwoorden workshop (leeftijd 6-11 jaar)
Het is verbazingwekkend wat kinderen kunnen leren als het plezierig is. Droomwevers combineert leuke woordspelletjes met muziek, dans en bewegingen om elke workshop uniek en levendig te maken.We sluiten een serie van workshops altijd af met een presentatie voor familie, vrienden en bekenden zodat ook zij kunnen genieten van het Droomwevers-programma en van wat er allemaal geleerd is.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©