Droom Nieuws Archief


 

Droomwevers maakt muzikale dromen waar!

Verschillende kinderen die de creatieve workshops van Droomwevers bijwonen, hebben geleerd om een paar klassiekers, zoals Beethoven's Ode to Joy en Für Elise, te spelen door naar YouTube te kijken, ook al hebben ze geen toetsenbord. 

Via Marktplaats kopen we pianokeyboards in. Sommige verkopers veranderen van mening over verkopen en doneren in plaats daarvan de toetsenborden.

Brie, een vrouw uit Leidschendam, heeft een keyboard aan onze  stichting gedoneerd.. 

.Dave een man uit Den Bosch die een afspraak in de stad had, reed van Den Bosch naar Amsterdam en bezorgde ons een toetsenbord voor de kinderen. 

Ook als u een toetsenbord (of gitaar enz.) niet gebruikt, zullen we het graag meenemen en doorgeven aan onze ontluikende muzikale genieën!

toetsenbord gratis

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

CREATIEVE MIDDAGEN 2020


Tijdelijk gestaakt wegens de Corona crisis

Creatieve Workshops voor kinderen van 6 tot 10 jaar op zondagmiddagen in het Calvijn College en op woensdagmiddagen in de Buurtzaak

buurtzaak 2020

De stichting Culturele Wensdromers heeft als doel jonge kinderen vertrouwd te maken met taal, muziek, film, kunst en filosofie. Ze leren spelenderwijs hun creativiteit aan te spreken en samen te werken. Zo vindt er op natuurlijke wijze bewustwording plaats van de kracht van woorden, beeld en geluid. Door het stimuleren van zelfexpressie verbeteren de sociale vaardigheden en wordt de basis gelegd voor een gezond zelfvertrouwen. Heeft u interesse? Uw kind is van harte welkom!
Deze gratis workshops worden gegeven van 15.00 tot 17.00 uur van nu tot 12 juli 2020 in het Calvijn College op de Pieter Callandlaan 3. Aanmelden kan aan de balie van het College of via info@droomwevers.nl, telefoon 020-420 5210. Voor meer informatie: www.droomwevers.nl.De stichting Culturele Wensdromers heeft als doel jonge kinderen vertrouwd te maken met taal, muziek, film, kunst en filosofie. Ze leren spelenderwijs hun creativiteit aan te spreken en samen te werken. Spelletjes, puzzels en animatiefilmpjes worden afgewisseld met zang, raps en dans. Zo vindt er op natuurlijke wijze bewustwording plaats van de kracht van woorden, beeld en geluid. Door het stimuleren van zelfexpressie verbeteren de sociale vaardigheden en wordt de basis gelegd voor een gezond zelfvertrouwen. Interesse? Uw kind is van harte welkom!

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Op vrijdag 8 november hield Droomwevers een rapwedstrijd voor kinderenRapwedstrijd Toekomst.jpg 
Op vrijdag 8 november hield Droomwevers een rapwedstrijd voor kinderen tijdens de opening van de speeltuin op Basisschool De Toekomst. Ook speelde het Muldrow Trio (zang, gitaar en cello) een aantal nummers.

Met vriendelijke groeten,Henry
Stichting Culturele Droomwevers
droomwevers@yahoo.com
Tel. 0031 20 420 5210 Rapwedstrijd Toekomst.jpg 

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Verslag optreden op de groenmarkt van zaterdag 24 augustus 2019Op zaterdag 24 augustus hebben we met de Stichting Droomwevers weer leuke rapworkshops gegeven op de groenmarkt in Amsterdam Nieuw-West.

Groenmarkt 24 AUG 2019

Henry (workshops), Tess (schmink) en Marco (verkoop en promotie) zetten zich gedurende de hele dag in voor onze fantastische stichting.
Wat een enthousiasme en wat een talenten.

Groenmarkt 24 AUG 2019

Dank voor de uitnodiging aan de initiatiefnemers Maaike Belder (Café Flink) en Shai Langen (Lolaluid). Volgend jaar op herhaling! Mocht je het ook leuk vinden om iets voor onze stichting te doen (bijv. op het gebied van marketing, promotie, helpen bij events), laat het ons weten. Je krijgt er een hoop blije gezichten voor terug.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

GROENE STRAATDAG 2018Stichting Droomwevers nam deel aan de Groene Straatdag op zaterdag 11 mei in de Noorderspeeltuin in de Jordaan.

Onder leiding van Terry Andrews, voorzitter en topverkoper, presenteerden we het Groene ABC-boek aan het publiek en we waren erg blij om 24 exemplaren te verkopen. Henry zong 15 liedjes uit het boek (ondanks de slechte versterking) en bij juf Tess stond een rij kinderen te wachten om hun gezichten te laten schminken! Al met al een zeer geslaagde zonnige middag.


Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Groene Straatdag in de JordaanTerry Andrews en Henry Muldrow vertegenwoordigen Droomwevers a.s. zaterdag 11 mei op de Groene Straatdag in de Jordaan, Noorderspeeltuin, Tweede Lindendwarsstraat 10, Amsterdam
Tussen 12:00 en 16:00 uur.
Droomwevers zal een kraam bemannen waar het Groene ABC te koop zal zijn.
Tussen 13:45 en 14:15 zingt Henry 15 liedjes uit Het Groene ABC van Droomwevers.
Iedereen is van harte welkom!

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Recensie Het Groene ABCGesprekken over het milieu en de natuur met kinderen hoeven niet “zwaar” te zijn. Het kan ook spelenderwijs met behulp van een kleurrijk boek zoals het Groene ABC. Hierin staan teksten aangevuld met liedjes, die met behulp van het alfabet kinderen uitleggen waarom het zo belangrijk is om het ecosysteem in evenwicht te houden. Als voorbeeld wordt in het boek verteld dat de allerhoogste Co2 uitstoot via koeienboeren en scheten in onze lucht terecht komt.

Wij kunnen kinderen aan de hand van dit boek laten zien dat de natuur het mooiste is wat er bestaat. Dat elk dier en elke bloem een functie heeft. Dat de natuur “machtiger” is dan de mens en ons voorziet in alles wat we nodig hebben. Het enige wat wij hoeven te doen is vanuit respect met de natuur omgaan.

‘Ja maar, dit Groene ABC boek is een boek dat bedoeld is voor in een bibliotheek of voor op school, ‘zei mijn vriendin. ‘Waarom vraag ik aan haar?’. ‘Nou ja, het Groene ABC Boek gaat over hoe we beter om kunnen gaan met de natuur en het milieu en dat is niet iets wat je als ouder met je kinderen bespreekt,’ zei ze. Soortgelijke antwoorden heb ik regelmatig gekregen als ik mijn enthousiasme deel met de mensen om mij heen over het “Groene ABC” boek.

Maar kunnen wij, als volwassenen, dit antwoord nog geven? Is het inmiddels niet onze taak om kinderen bewuster te maken van de omgeving? Is het niet aan ons om als ouder te praten over het milieu en duurzaamheid zodat we op die manier indirect voor onze kinderen zorgen? Want denken of verwachten dat het onderwijs heden ten dage aan dit soort onderwerpen veel tijd besteedt is een misvatting.

Ook wij kunnen met onze kinderen praten over de “plastic soep” in de oceaan en waarom het zo belangrijk is om te recyclen. Op die manier kunnen we er samen met onze kinderen voor zorgen dat deze “soep” niet nog groter wordt.

Nadat ik samen met mijn zoon het Groene ABC boek had gelezen, ontstond er iets moois bij mij thuis. Mijn zoon had bij de supermarkt een plastic bakje gevuld met allerlei soorten hagelslag. En nu het bakje bijna leeg is, zei hij tegen mij: ‘Mamma ik heb een goed idee, als dit plastic bakje leeg is, dan gaan we het weer opnieuw vullen, want dat scheelt weer een extra plastic bakje’.

Hoe mooi zou het zijn als ieder kind zo’n eenvoudige oplossing kan bedenken? En natuurlijk hebben we nog meer stappen te maken, zeker als het gaat om het gebruik van plastic, maar elke stap is er één. Die kleine stapjes die we zelf kunnen maken, leiden uiteindelijk tot een grote belangrijke stap.

Wij kunnen onze kinderen bewuster maken van een gezonder milieu en mocht je daarvoor op zoek zijn naar meer inspiratie, dan is het Groene ABC een zeer geschikt boek.  

Het Groene ABC is o.a. te koop bij: Green Picnic, Haven 34 in Schoonhoven of op www.greenpicnic.nl
Bruna, Lopikerstraat 34 in Schoonhoven
Door het boek bij deze winkels te kopen, steun je ook nog de lokale ondernemers.
Mocht je niet in Schoonhoven wonen, dan is het boek te koop bij Bol.com
geschreven door Renate van der Werf


Of verkrijgbaar via Droomwevers bestelformulier 
of via www.groeneboekenshop.nl

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Presentatie: Het Groene ABC (in Mezrab) verslagDe presentatie van Droomwevers over het Groene ABC was een groot succes. Er waren ongeveer 75 personen aanwezig en het was erg gezellig. Er waren drankjes en hapjes en iedereen had het naar hun zin. Marco Lassche was de gastheer en Trudi Koop kondigde de verschillende programma-onderdelen aan. Er werden liedjes gezongen uit Het Groene ABC en er werden gedichten voorgelezen. De zaal was enthousiast en de eerste exemplaren van het boek werden gepresenteerd en uitgereikt aan Arend Smit, de grafisch ontwerper van Het Groene ABC en aan Henry Muldrow, de artistiek leider van de stichting. Het was een geslaagde presentatie en improvisatie en positieve energie maakten het tot een leuke middag. De 7-jarige Alyssa onze jongste zangeres werd geïnterviewd om een filmpje te maken voor de vrijwilligerswedstrijd van Appeltjes van Oranje. Die willen we natuurlijk héél graag winnen! De middag eindigde met een blues programma, waar werd opgetreden door het Muldrow-de Neeve-Groot trio en langzamerhand ging iedereen voldaan naar huis. SUPER!

Het Groene ABC nu verkrijgbaar via:
Droomwevers bestelformulier of
www.greenpicnic.nl of 
www.groeneboekenshop.nl


1234567
Foto van de optredende artiesten: Trudi, Sjors, Ard Wildenburg, Fiene, Claudia, Ceder, Arend, Alyssa, Henry

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Uitnodiging boekpresentatie Het Groene ABCBoekpresentatie Het Groene ABC

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Uitnodiging boekpresentatie Het Groene ABC zondag 11 november 2018 houden we vanaf 14:30Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Uitnodiging boekpresentatie Het Groene ABC Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

De presentatie van het Droomwevers Groene ABC tijdens het Rembrandtpark Festival was een groot succes.De presentatie van het Droomwevers Groene ABC tijdens het Rembrandtpark Festival was een groot succes. Kinderen, ouders, kunstenaars, vrienden en gasten kwamen van heinde en verre  om deel te nemen aan het programma en / of om het festival bij te wonen. Ook haalden de schrijvers, illustratoren,  zangers en redacteuren  hun exemplaar van het boek of de cd op waar ze aan hebben bijgedragen.

We waren er trots op de eerste twee exemplaren van het Groene ABC  te kunnen tonen, de 1.000 gedrukte exemplaren lagen in het magazijn en ontvingen we ze de volgende dag. Hiervoor hadden we een kraam op het Rembrandtpark Festival gehuurd, waar we ook de andere boeken cd's, dvds, folders en flyers van Droomwevers konden presenteren.

Droomwevers vrienden en vrijwilligers bemanden c.q. -bevrouwden de kraam. Ze hielpen de belangstellenden,  deelden drankjes uit, beantwoordden de telefoon, hingen vlaggetjes op, tekenden, verkochten Droomwevers uitgaven of namen bestellingen op voor boeken en cd's.

Het concert begon rond 13.00 uur en duurde een half uur. De 7-jarige Alyssa uit Zeeland was de eerste zangeres. Ze was erg nerveus maar zong puur en zuiver het Dierenlied. Ze had een perfecte dictie en intonatie en haar optreden werd goed ontvangen door het publiek. Fiene (8 jaar oud) uit Haarlem had ook een zeer goede zangtechniek en zong het klassiek gestileerde Insecten-lied, gearrangeerd door Toon Habraken. Het lied Energie werd energetisch gezongen door de 14-jarige Sophie uit Amsterdam. Daniel Triëst kwam helemaal uit Limburg om  twee liedjes buitengewoon goed te brengen: het metal-gitaar Klimaat-lied en het up tempo reggae-nummer Mensenrechten. Het publiek klapte enthousiast mee.

Deze acts werden gevolgd door de symfonische mars over de Poolkappen, gezongen door de componist en tekstschrijver van het Groene ABC Henry Muldrow. Claudia d'Evelina zong het delicate Water-lied en Yin mooi. Het programma werd afgesloten met de voortreffelijke vertolking van Zon, subtiel en vloeiend  gezongen door de  10-jarige Ceder Zwagerman uit Alkmaar. Maestraccio die de meeste van de muziek-arrangementen maakte was aanwezig, werd genoemd en ontving zijn terechte applaus.  
Rembrandtpark_festival.jpeg
Na de voorstelling werd een groepsfoto gemaakt en kregen alle zangers cadeautjes. Nadat aan de kinderen en de jongste zangers koekjes waren uitgedeeld gingen ze naar huis. Droomwevers voelde zich vereerd dat onze jonge zangers  kwamen zingen, want vanuit Zeeland en Limburg is Amsterdam een eind
Na afloop was het een gezellig samenzijn met alle verschillende gasten. We konden in de zon bijpraten onder het genot van een hapje en drankje. Al met al was het voor iedereen een zeer geslaagde dag.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Groene ABC liedjes op het hoofdpodium tijdens het Rembrandtpark Festival, Amsterdam zondag 30 september 2018 van 13.00 tot 13.30Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Over ongeveer 6 weken zal Het Groene ABC klaar zijn10 juli 2018

De cd van Het Groene ABC is al geperst en in ons bezit, hij ziet er mooi uit en klinkt erg goed! Nu wachten we op het boek, dat ligt al bij de drukker.

Over ongeveer 6 weken zal ook dit klaar zijn. Vrijdag 6 juli heeft Henry een liedje geschreven en gezongen bij Quest for Wisdom, onze bevriende stichting, om te vieren dat ze hun ANBI-status hebben ontvangen.

Gedurende de maand augustus is het Droomweverskantoor wegens vakantie gesloten. Dus in die periode wordt niet gereageerd op mails e.d. Vanaf september zijn we weer bereikbaar en gaan met hernieuwde energie verder met al onze projecten.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Binnenkort zijn een aantal belangrijke projecten van Droomwevers zijn afgerond.  Onze nieuwe uitgave Het Groene ABC wordt erg mooi en ligt inmiddels bij de drukker. Dit is een boekje met prachtige illustraties en een cd. over wat kinderen zelf kunnen doen om onze aarde en het milieu ook in de toekomst schoon en leefbaar te houden. Zodra Het Groene ABC helemaal klaar is kan je dat natuurlijk in Droomnieuws lezen.

Bij ons programma met Prachtige Grachten liedjes, waarin we een virtuele rondvaart maken door de Amsterdamse grachten, zijn filmpjes gemaakt. Hierin zie je oude en nieuwe beelden van de Amsterdamse grachten, je hoort de liedjes en een voice over wat er allemaal onderweg te zien is. Deze filmpjes komen binnenkort op de Droomwevers youtube channel te staan.

Zaterdag 21 juni hebben Terry Andrews en Henry Muldrow namens de Stichting Culturele Droomwevers een creatieve workshop gegeven met muziek, films, kunst, raps en games. Dit was speciaal voor de kinderen op de landelijke dag van EDASU van 10.00 tot 17.00 uur. Deze dag vond plaats op de prachtige locatie “Paradijs op Aarde” in Creil in de Noordoost Polder. Droomwevers is uitgenodigd om volgend jaar weer een workshop voor EDASU te geven.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Groene ABC, een milieubewust ABC voor Kinderen29 mei 2018

We zijn momenteel bezig met het Groene ABC, een milieubewust ABC voor Kinderen, wat misschien wel ons belangrijkste multimedia project tot nu toe is. Het Groene ABC is klaar in de loop van de zomer 2018. In maart reisde de 10-jarige Ceder Zwagerman vanuit Alkmaar samen met haar vader naar Amsterdam om een Droomwevers liedje op te nemen voor ons Groene ABC multimedia project. De enthousiaste zangeres koos het laatste nummer van het ABC: “Zon”, een zeer uitdagend en introvert lied dat zelfs voor een volwassene niet makkelijk is om te zingen.
https://www.youtube.com/watch?v=lGKR2rXk-8o
Ceder is het zesde kind dat een nummer opneemt voor het Groene ABC van Droomwevers. Ook in maart mochten we opnamen maken van twee jonge zangeressen uit Haarlem, de 7-jarige Alyssa die het lied Dieren zong en de 8-jarige Fiene die het Insecten-lied zong. Daarnaast nam de 14-jarige aspirant operazangeres Sophie Ruhl het aria-achtige liedje Energie op. De 17-jarige Falco Neerings, die onlangs werd gepromoveerd tot de eerste ronde van Almere Got Talent, zong de swingende countrysong Xenotransplantatie. In april reisde de jonge zanger Daniel Triëst helemaal vanuit Limburg naar Amsterdam om twee Droomwevers liedjes te zingen: Klimaat en Mensenrechten. Als zanger wordt hij vaak vergeleken met Danny de Munk.  https://www.youtube.com/watch?v=RLwZUAgLd-I

Elk jaar wordt Droomwevers uitgenodigd om op te treden tijdens het Rembrandtpark Festival in Amsterdam. Dit jaar gaan een aantal kinderen hier optreden met liedjes uit het Groene ABC. Het festival vindt dit jaar plaats op zondag 30 september en de jonge Droomwevers zangers zullen zingen van 13.00 tot 13.30 uur.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Ontmoetingsdag Stichting Quest for Wisdom in november 2018Filosoof Heidi Muyen van de Stichting Quest for Wisdom in Weesp heeft dit jaar voor de derde keer aan Droomwevers geraagd een bijdrage leveren aan deze ontmoetingsdag. Dit jaar is het thema 'Feesten en Rituelen', waar omheen Droomwevers een 'muzikaal lint' en een workshop zal maken. Voor meer informatie of het bijwonen van deze dag kunt u contact opnemen met info@questforwisdom.org

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Interview  op Radio Signaal op donderdag 17 mei 2018Jan Barnhoorn interviewde  gedurende 30 minuten Henry Muldrow en Trudy Koop van Droomwevers.
Tijdens dit interview zong Henry zijn variatie op het lied van Frans Schubert  “An die Musik”.
Trudy werd na dit interview een functie als omroepster bij Radio Signaal aangeboden.
Droomwevers kreeg de opdracht een lied te schrijven voor de Stichting Slicks over gokverslaving.
De doelstelling van de Stichting Slicks is het verminderen van de gok-problematiek zoals: gokverslaving, schulden, stigma, relatieproblemen, suïcide. Naast Henry als componist werken Arend Smit als tekstschrijver en Maestraccio als muziek-arrangeur aan deze opdracht.
We zijn nog op zoek naar een zanger voor dit lied.
Om het interview te horen, klik hier

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Ontmoetingsdag Stichting Quest for Wisdom in november a.s.Filosoof Heidi Muyen van de Stichting Quest for Wisdom in Weesp heeft dit jaar voor de derde keer aan Droomwevers gevraagd een bijdrage leveren aan de ontmoetingsdag.
Dit jaar is het thema “Feesten en Rituelen”, waar omheen Droomwevers een ‘muzikaal lint’ en een workshop zal maken.

Voor meer informatie of het bijwonen van deze dag kunt u contact opnemen met info@questforwisdom.org

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Het Groene ABC is klaar in de loop van de zomer 2018We zijn momenteel bezig met het Groene ABC, een milieubewust ABC voor Kinderen, wat misschien wel ons belangrijkste multimedia project tot nu toe is.

Het Groene ABC is klaar in de loop van de zomer 2018.In maart reisde de 10-jarige Ceder Zwagerman vanuit Alkmaar samen met haar vader naar Amsterdam om een Droomwevers liedje op te nemen voor ons Groene ABC multimedia project. De enthousiaste zangeres koos het laatste nummer van het ABC: “Zon”, een zeer uitdagend en introvert lied dat zelfs voor een volwassene niet makkelijk is om te zingen.
https://www.youtube.com/watch?v=lGKR2rXk-8o
Ceder Zwagerman
Ceder is het zesde kind dat een nummer opneemt voor het Groene ABC van Droomwevers. Ook in maart mochten we opnamen maken van twee jonge zangeressen uit Haarlem, de 7-jarige Alyssa die het lied Dieren zong en de 8-jarige Fiene die het Insecten-lied zong. 
Daarnaast nam de 14-jarige aspirant operazangeres Sophie Ruhl het aria-achtige liedje Energie op.De 17-jarige Falco Neerings, die onlangs werd gepromoveerd tot de eerste ronde van Almere Got Talent, zong de swingende countrysong Xenotransplantatie.
In april reisde de jonge zanger Daniel Triëst helemaal vanuit Limburg naar Amsterdam om twee Droomwevers liedjes te zingen: Klimaat en Mensenrechten. Als zanger wordt hij vaak vergeleken met Danny de Munk. 
https://www.youtube.com/watch?v=RLwZUAgLd-I

Elk jaar wordt Droomwevers uitgenodigd om op te treden tijdens het Rembrandtpark Festival in Amsterdam. Dit jaar gaan een aantal kinderen hier optreden met liedjes uit het Groene ABC. Het festival vindt dit jaar plaats op zondag 30 september en de jonge Droomwevers zangers zullen zingen van 13.00 tot 13.30 uur.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Droomwevers is nog steeds bijzonder actief en bereidt zich nu alweer voor op het nieuwe seizoen.Droomwevers is nog steeds bijzonder actief en bereidt zich nu alweer voor op het nieuwe seizoen. De workshops in Nieuw-West bij De Buurtzaak en bij Het Calvijn College lopen prima. De deelnemers van gemiddeld 7 tot 11 jaar komen trouw elke week en doen hun best. In april hebben de kinderen van Het Calvijn College bijvoorbeeld succesvol opgetreden in De Buurtzaak onder begeleiding van Henry Muldrow, die zelf als solo-zanger onder andere een song van Purcell bracht. De enthousiaste en ervaren workshopleiders kijken met plezier uit naar de verdere ontwikkeling van de talentvolle jeugd. De workshops gaan door tot in juli en zullen na de zomervakantie worden voortgezet.

Regelmatig worden er liedjes en filmpjes op het Droomwevers You-Tube kanaal geplaatst, onder meer van Catherine de Cocq, een Belgisch grafisch ontwerpster. Het is een aanrader om dit af en toe te checken.

Op Koningsdag maakte Droomwevers er een speciale dag van aan de Apollolaan. Henry Muldrow, Andreas Knoblauch en Ton Verhees verkochten spulletjes voor Droomwevers. Ook zong Henry liederen van Gershwin, The Beatles, Schubert en Purcell en bracht hij aria's. Met zijn sterke stem en de goede omzet was het een uitstekende dag voor Droomwevers. Er wordt altijd alles aan gedaan om geld te verkrijgen voor het maken van nieuwe Droomwevers boeken en cd's.

Droomwevers is al enige tijd aan de slag met een Amsterdams fotoproject waar onder anderen Wiesje Kneppers voor fotografeert. Haar foto’s worden gebruikt voor een virtuele rondvaart met concert. Arrangeur Mastraccio heeft sprankelende bewerkingen gemaakt van zes liedjes voor dit project, die zijn opgenomen in de studio met zang waarvan een cd is gemaakt. Als extra uitbreiding wordt gedacht aan foto-filmpjes, enthousiaste technici op filmgebied kunnen zich hiervoor melden bij Droomwevers. Als eerste uiting van dit langlopende project hebben Henry Muldrow, Arne Ridderikhof en Kees IJsbrandij opgetreden tijdens het Rembrandtpark Festival op 2 oktober 2016. (Er staat een filmpje hiervan op You-Tube.) Het ligt in de verwachting dat er meer optredens gaan komen – o.a. 2 oktober dit jaar tijdens het Rembrandtpark Festival is al geboekt.

Op 23 juni a.s. verzorgt Droomwevers een optreden voor de stichting Quest for Wisdom van filosofe dr. Heidi Muyens te Weesp. Het thema zal zijn 'Grenzen en Muren' en Henry zal hier een song van Yes brengen: 'Close to the Edge'. Andere Droomwevers, waaronder Arend Smit, krijgen gelegenheid om eigen werk over het thema voor te dragen. Als eregast voor deze dag is de bekende Belgische filosoof en auteur Dirk de Wachter uitgenodigd. Dit belooft een interessante middag te worden, waar later een verslag van zal komen.

De afgelopen jaren heeft Droomwevers boeken en cd's uitgebracht en er wordt intensief gewerkt aan nieuwe uitgaven. Ook hier komt later meer nieuws over.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Gratis creatieve workshops voor basisschool kinderen in stadsdeel Slotervaart Zuid op 4, 11 en 18 december 2016 van 15:00 tot 17:00 uur De komende drie zondagen organiseert Droomwevers - in samenwerking met het Calvijn College - gratis creatieve workshops voor basisschool kinderen in stadsdeel Slotervaart Zuid.Deze workshops vinden plaats  op het Calvijn College Pieter Calandlaan 3 in Amsterdam op 4, 11 en 18 december 2016 van 15:00 tot 17:00 uur.

De creatieve workshops  voor kinderen van 7 tot 12 jaar zijn vooral bedoeld ter bevordering van de zang, kunst, lees- en spreekvaardigheid.
Wilt u deze gratis creatieve workshops en of u ons aanbod onder hun aandacht wilt brengen?
Het is een uniek aanbod  en uw leerlingen leren bovendien spelenderwijs zich beter uit te drukken en eventuele podiumangst te overwinnen.
Uiteraard zullen zij later ook  beter scoren op testen en  citotoetsen, omdat hun taalvaardigheid in elk geval in meerdere opzichten vooruit zal gaan.

U kunt u zich aanmelden bij:
whatsup@calvijncollege.amsterdam Pieter Calandlaan 3, Amsterdam
of
Stichting Culturele Droomwevers
info@droomwevers.nl
www.droomwevers.nl
020 - 420 5210

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Verslag buurtzaak bijeenkomst maandag 24.10.2016In de Buurtzaak was op een maandag avond een bijeenkomst voor buurtbewoners georganiseerd door de Regiegroep, die beslist over buurt initiatieven. Droomwevers was deze avond vertegenwoordigd door Henry en Kees. De bijeenkomst was een succes met goede opkomst en een helder verhaal van Hans Krikke over de mogelijkheden om iets te ondernemen in dit wijkgedeelte. Jaarlijks is er een budget van 60.000 euro; de meeste aanvragen liggen rond de 1.000 euro. Bij de presentaties van de diverse initiatieven pakte Henry zijn kans en bracht een enthousiaste uiteenzetting over Droomwevers. Na de vergadering werd nog contact gelegd met 2 dames die mogelijk ook iets samen met Droomwevers willen ondernemen. Veel zaakjes worden in de 'wandelgangen' op persoonlijke basis geregeld. Een geslaagde avond, ondersteunend voor de workshops op de woensdagen.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Liedjes van Amsterdam en een virtuele boottocht & concertStichting Culturele Droomwevers

presenteert

Prachtige Grachten Liedjes
van Amsterdam

een virtuele boottocht & concert
langs de Amsterdamse Grachten

tijdens het Rembrandtparkfestival
zondag 2 oktober 2016
van 11:35 tot 12:00

muziek en vertelling door
Kees IJsbrandij, verteller
Arne R idderikhoff, gitarist
Henry Muldrow, zanger/componist

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Helge Lippe heeft illustratie voor het onderwerp Ozon gemaakt.Helge Lippe werd geboren in Betondorp in 1948. Hij werkte als grafisch ontwerper en voor diverse welzijnsinstellingen. Met klassieke technieken als aquarel, gebruik van potloden en collage maakt hij zijn tekeningen.Voor Droomwevers heeft hij een illustratie voor het onderwerp Ozon gemaakt.

 

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Interview met André KlukhuhnMeneer Klukhuhn heeft net een boek geschreven met de titel: “Licht. De Nederlandse Republiek als bakermat van de Verlichting”. Dit boek gaat over de filosofiegeschiedenis van  Nederland In de 17e eeuw.
Filosofie is een wetenschap die antwoorden probeert te vinden over vragen van het leven en de natuur om ons heen.
Meneer Klukhuhn heeft een 1 jaar gedaan over het schrijven van het boek. Hij was er in zijn achterhoofd al veel langer mee bezig.
Dat meneer Klukhuhn filosoof is geworden is eigenlijk wel bijzonder. Als tiener vond hij de sterrenhemel interessant. sterrenkunde is een onderdeel van natuurkunde en hij wilde toch liever scheikunde studeren. Uiteindelijk heeft hij ervoor gekozen om fysische scheikunde te gaan te studeren. scheikunde die te maken heeft met natuurkunde. Hij is zelfs gepromoveerd in scheikunde, maar wilde geen verder onderzoek doen met het idee dat hij werkte aan oorlog gerelateerde onderzoeken. Toen kwam er een vacature voorbij die hij erg leuk vond. Hij mocht op de Universiteit Utrecht onderwijsprogramma's schrijven voor studenten. Hierdoor leerde hij steeds beter en duidelijker te schrijven. Zodat studenten die .b.v. Engels studeren ook natuurkunde konden begrijpen. Op de Universiteit Utrecht kreeg meneer Klukhuhn steeds meer te maken met Filosofie.  Hij vindt dat kinderen op de lagere school lessen in filosoferen behoren te krijgen net zoals in Frankrijk, omdat je daardoor goed over allerlei belangrijke zaken leert nadenken. Zoals bijvoorbeeld over hoe we met de vluchtelingen kunnen omgaan en hoe we discriminatie van vrouwen en etnische minderheden kunnen voorkomen. En daar kan je maar beter zo vroeg mogelijk mee beginnen!

Van Droomwevers kreeg hij een berichtje of hij over Thomas a Kempis wilde schrijven voor Droomwevers Filosofische ABC-project.  Dat vond hij zo leuk dat hij dat gelijk gedaan heeft.

Dank u wel meneer Klukhuhn voor uw bijdrage en Droomwevers wenst u veel succes met uw nieuwe boek!

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Droomwevers ontmoet Dame Judy Dench!Terry Andrews, hoofredacteur en bestuurlid van Droomwevers had de gelegenheid Dame Judy Dench te ontmoeten in de mijn perspectief fotowedstrijd waarin zijn zoon, Tenzin, één van de finalisten was. Nadat ze Tenzin zijn foto prijs had gepresenteerd, presenteerde Terry haar het Droomwevers Europe ABC! Ze was erg enthousiast over ons project en de kwaliteit van het kunstwerk.
Droomwevers meets Dame Judy Dench

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Samenwerking In En Met De ToekomstDonderdag 17 maart werd Droomwevers uitgenodigd om een presentatie te geven in De Toekomst. De docenten hadden weinig tijd na schooltijd. In feite kwamen de verkeerde docenten naar de ontmoetingszaal. In plaats van de bovenbouw kwamen er leraren van de onderbouw (voor peuters en kleuters). Gelukkig had ik de fantasieboeken bij mij, de ABC-reeks en ook een paar tongbrekers. Zij keken enthousiast door het materiaal en wilden ons meteen uitnodigen voor workshops op school. A.s. woensdag ochtend hebben wij weer een afspraak met de basisschool De Toekomst om acht uur met deze keer de docenten van de Bovenbouw. Droomwevers verwelkomt zo’n samenwerking met De Toekomst want dromen zijn de visie op het leven van de toekomst.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Geluidsman Reinder van der PutReinder van der Put is een freelance geluidstechnicus die zijn studio beschikbaar stelt aan Droomwevers. Ook wil hij een aantal liedjes arrangeren, in de stijl van Depeche Mode. Natuurlijk zijn wij bij Droomwevers zeer verheugd dat wij gebruik kunnen maken van Reinder’s studio Put into Sound en van zijn expertise als geluidstechnicus.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

De wekelijkse workshops van Droomwevers draaien nog steeds op volle toeren.De wekelijkse workshops van Droomwevers draaien nog steeds op volle toeren. Henry wordt momenteel geassisteerd door Moira die de kunst doet, Guusje die met de spelletjes, Niels met dans en Kees als all-round medewerker.
De school naast De Buurtzaak (De Toekomst) toont ook interesse in de workshops van Droomwevers.We zijn nu in overleg met deze school om daar het Droomwevers aanbod te realiseren.We zijn tevens in onderhandeling met Revue de Pare. Zij organiseren culturele programma’s.
We krijgen nog steeds aanmeldingen van kunstenaars,administratieve medewerkers en onlangs van een geluidstechnicus.
Sommige projecten lopen minder snel dan andere, zoals het fotoboek. Twee nieuwe boeken over Engelse idiomen worden momenteel ontwikkeld, inclusief liedjes en illustraties. Maestraccio zorgt voor de arrangementen van de muziek en Henry zingt de liedjes in het Engels. Ademir Arapowic en Arend Smit maken de illustraties.

Darren Smith
is een grafisch ontwerper uit Londen, VK. Hij is verantwoordelijk voor het ontwerpen van de komende uitgave van Stichting Culturele Droowevers Het Filosofisch ABC voor Kinderen. We zijn zeer blij met het werk wat Darren voor ons heeft gedaan. Hij heeft weer mooi werk geleverd. Het boek ziet er schitterend uit. Darren heeft in het verleden als verschillende ontwerpen gemaakt voor Droomwever en dit zal hij blijven doen. We zijn heel dankbaar voor zijn blijvende steun en mooie ontwerpen.

Malikka Rale
is een journalist uit India die recent naar Nederland is verhuisd met haar echtgenoot. Zij heeft de bios geschreven voor twee toekomstige publicaties van Culturele Stichting Droomwevers, Het Engelse Filosofisch ABC voor Kinderen en het Afrikaans Amerikaans Filosofisch ABC. Haar heldere en compact schrijfstijl is precies waar wij naar op zoek zijn.

Nathan Y. Jarvis
Nathan Y. Jarvis is als illustrator sinds 2012 op vrijwillige basis betrokken bij verschillende projecten van Droomwevers. Zijn werk is kindvriendelijk en zet kinderen aan het denken. Wij als Droomwevers zijn erg blij dat we in Nathan de zoveelste talentvolle en grootse kunstenaar bereid hebben gevonden om ons te helpen ons gezamenlijk doel te bereiken namelijk het onderwijzen en amuseren van kinderen in de leeftijd van 7 tot 12. Nathan is heel plezierig om mee samen te werken en wij hopen dan ook nog lang te mogen samenwerken met deze zeer getalenteerde tekenaar en ontwerper.
Link naar Nathan’s kunst:


Julia Krewinkel
Illustrator en Grafisch Vormgever.
Maakt onder meer digitale schilderijen, van bijvoorbeeld vogels. Ze geeft de voorkeur aan deze digitale manier van illustreren, dat vinden wij heel prettig. Voor het Groene ABC van Droomwevers heeft zij twee illustraties gemaakt, Fietsen en Insecten. Het Groene ABC leert kinderen op speelse wijze een groter milieubewustzijn te ontwikkelen. Door gedichten, liedjes en niet in de laatste plaats illustraties, hopen we kinderen bij te brengen hoe belangrijk het is om goed voor onze aardbol te zorgen.
Julia is zeer getalenteerd. De strakke stijl van haar illustraties spreekt ons erg aan, en past mooi bij de andere illustraties van het Groene ABC. Wij zijn dan ook verheugd dat zij ons wil helpen en hopen op een vruchtbare samenwerking.
Link naar Julia’s kunst:

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Vrolijk kerstfeest

Credits: kerstkaart en lied

illustratie: Nenad Mecava

grafisch ontwerper: Ademir Arapovic

muziek: Muldrow & Maestraccio

gedicht: Muldrow, Osch & Leewis

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Prachtige Grachten Liedjes van AmsterdamVirtuele Boottocht & Concert langs de Amsterdamse Grachten tijdens het Rembrandtparkfestival, zondag 4 oktober 2015 van 12:15 tot 12:40 uur in het Rembrandtpark

Ervaar Amsterdam als nooit tevoren. Ga op een unieke en magische reisdoor de grachten van Amsterdam en maak kennis met tal van historische en monumentale huizen, bruggen en gebouwen tijdens het luisteren naar mooie liedjes en verrassende verhaaltjes over de bezienswaardigheden.

muziek en vertelling door The DreamweaversHenry Muldrow, zang Luiz Fiorentino, gitaar Marcel Rommel, gitaar Karin Daalderop, verteller

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Wekelijkse educatieve rap - en dansworkshops in een buurtcentrum in Amsterdam Nieuw WestStichting Culturele Droomwevers geeft wekelijkse educatieve rap - en dansworkshops in een buurtcentrum in Amsterdam Nieuw West. (vanaf 9 september tot 9 december van 17.00 - 18.00 uur) aan kinderen tussen de 7 en 12 jaar.

Kinderen maken kennis met Europese muziek tijdens de unieke dansworkshop van Stichting Culturele Droomwevers. Droomwevers combineert de populaire hiphop muziekstijlen verschillende dans stijlen. Kinderen maken kennis met de populairste klassieke muziek van o.a. Bach, Beethoven en Mozart d.m.v. tot hiphop gearrangeerd muziek.

Europa is altijd de bron van de westerse klassieke muziek geweest en deze rijke traditie bestaat al honderden jaren.
Omdat kinderen bij onze workshops vaak van buitenlandse afkomst zijn, is het juist voor deze jonge mensen extra stimilerend om kennis te maken met de culturele rijkdom van Europa. Dit gebeurt echter niet op de traditionele manier door gewoon naar klassieke muziek te luisteren, maar op een andere inspirerende en unieke manier. Elementen uit de huidige jeugdcultuur zal men steeds terugvinden in de begeleiding, die gebaseerd zijn op de traditionele klassieke muziek.

Aan het eind van de workshops treden de kinderen op in De Buurtzaak voor ouders en vrienden tijdens Rue de Paré Junior.

Droomwevers is op zoek naar een danseres die les wil geven aan kinderen eens in de week. Ken je iemand? Ben je danseres; ben je beschikbaar op de woensdag middag tussen 17 en 18 uur en heb je belangstelling, neem dan contact met ons op svp.

Met vriendelijke groeten, Stichting Culturele Droomwevers www.droomwevers.nl
droomwevers@yahoo.com
Tel. 0031 20 420 5210

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Droomwevers is op zoek naar een geluidstechnicus die tijdens onze rap workshops aanwezig kan zijn. Tegenwoordig laat Droomwevers kinderen hun eigen raps creeren tijdens de rap workshops gevolgd door een opname. Nadat de opname is voltooid overhandigen we die aan de kinderen als een geschenk. Om betere opnames te maken, willen we de hulp van een geluidstechnicus die tijdens de repetitie van de stemmen van de kinderen kan versterken. 

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Nieuw project: TegenstellingenWij zijn bezig met 4 boeken samen te stellen. Deze 4 boeken bevatten 40 gedichten en liedjes over tegenstellingen. Deze boeken zijn bestemd voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar, zodat ze leren begrijpen wat het tegenovergestelde is. Bijvoorbeeld: Dag is niet nacht, Hard is niet zacht..

Verschillende bekende artiesten zullen meewerken aan dit project: een van hen is Marco Bakker.
Dag
Nacht
Zacht
HardFacebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Workshop Rappen met kinderenStichting Culturele Droomwevers zal een 15 minuten workshop 'Rappen met kinderen'  zondag 8 februari van 15.45 tot 16.00 op de wijkproeverij in de Tagerijn, Balboastraat 18.
Alle kinderen tussen 7 en 11 jaar kunnen meedoen met de Droomwevers raps.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

4 Rap- en dansworkshops voor kinderen van 6 tot 11 jaarStichting Culturele Droomwevers presenteert “Rap, Ritme en Rijm” in Huis van de Wijk De Buurtzaak op woensdag 21 en 28 januari; 4 en 11 februari 2015 van 15:00 tot 17:00 uur gratis in Huis van de Wijk "De Buurtzaak" Chris Lebeaustraat 4 in Amsterdam Slotervaart.
Het thema van dit educatieve rapproject is WERKWOORDEN. Inhoud Rap- en Dansworkshop over WERKWOORDEN: Wat is rap? * Wat zijn beats? * Ritme en beweging: spelletjes * Tekst lezen * Tekst met muziek * Dans met muziek * Tekst, Dans en Muziek
Het is verbazingwekkend wat kinderen leren als het plezierig is. Droomwevers Droomwevers rap- en dansworkshop combineert leuke spelletjes met niet alleen teksten maar muziek, dans en bewegingen om elke workshop uniek en levendig te maken.
Het thema van het educatieve rapproject is werkwoorden en is bedoeld als een speelse manier om kinderen de basiswerkwoorden te leren. Werkwoorden zijn de bouwstenen van onze taal. Ze beschrijven de bewegingen en gevoelens van het leven. Zonder werkwoorden zou niemand weten wat een zin betekent.
dansworkshop voor kinderen

De kinderen leren de woorden duidelijk uit te spreken in onze rapversjes en in ritme dat goed aanslaat. Twee werkwoorden zijn aan elkaar gekoppeld. De teksten worden strak ingesproken met beats die variëren van langzaam tot snel. Tijdens de workshop leren de kinderen op een speelse manier om (werk-)woorden toe te passen in een rap. De focus wordt gelegd op ritme, uitspraak, interpretatie. Het zelfvertrouwen en de leescapaciteiten van het kind worden hierdoor versterkt. Kinderen worden zich bewust van de kracht en magie van woorden. Na een paar lessen met Droomwevers-coaches gaan de kinderen de raps presenteren tijdens een optreden voor familie en vrienden in het Huis van de Wijk. Alle deelnemers krijgen een gratis kopie van het Droomwevers rapboek en de CD met dertig educatieve raps. Niemand kan zonder kunst en cultuur. Stichting Culturele Droomwevers onderneemt daarom activiteiten zoals de rap- en dansworkshops in Amsterdam West om zoveel mogelijk kinderen met kunst en cultuur in contact te brengen.
De leraren zijn: Henry Muldrow, rap coach; Juanita Ho, dans coach.

Om mee te doen aan de workshop kunnen de kinderen zich aanmelden bij
de Balie van de Buurtzaak Chris
Lebeaustraat 4
1062 DC Amsterdam
Telefoon: 020 – 223 51 91

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Herinnering aan Peter PontiacDroomwevers treurt om de dood van kunstenaar Peter Pontiac. Peter Pontiac Hij was een van de allereerste kunstenaars die deel nam aan het Droomwevers ABC project. We zijn erg dankbaar om deze getalenteerde kunstenaar te hebben ontmoeten zijn vereerd om zijn originele kunstwerk te hebben mogen ontvangen. Ons medeleven gaat uit naar zijn familie en dierbaren.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Droomwevers educatieve Rap-CD ‘Rappen met Werkwoorden’Rappen met werkwoorden
'Rappen met Werkwoorden' biedt een unieke verzameling van dertig rijmende raps. Combineer geestige en uitdagende teksten van schrijvers als Lesley Nieuwenhuis (de Telegraaf) en Marjan Bosch met melodieuze en meeslepende beats door Dr. Dro en DJs Krishna, Mikey, Litos, en Chine. En je zal Droomwevers educatieve raps voor kinderen ontdekken.
Het materiaal geeft kinderen een unieke, alternatieve manier om werkwoorden te ontdekken en tegelijkertijd met veel plezier hun leesvaardigheden te verbeteren. De raps zijn naar kinderen gebracht als inspiratiebron bij het maken van rapteksten en ook bij rap-muziekonderwijs. Bij een aantal nummers zijn door creatievelingen passende dansbewegingen en/of hippe karaoke-filmpjes gemaakt, die een diepgaande beleving van de kracht en energie van het rappen verder vergemakkelijken.
Om deze CD te bestellen, kunt u terecht op de webwinkel van Droomwevers.nl. De opbrengst van uw aankopen wordt gebruikt om toekomstige projecten van Stichting Culturele Droomwevers mogelijk te maken.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Droomwevers ligt binnenkort ook in de bibliotheekWe kunnen een heel mooi succes voor onze stichting melden.
We hebben deze week een bestelling mogen ontvangen van NBD Biblion de inkooporganisatie voor de openbare bibliotheken. Drie maanden geleden heeft Marco onze boeken/DVD’s ter beoordeling aangeboden. Na positief te zijn gerecenseerd, heeft een behoorlijk aantal bibliotheken besloten onze producten aan te schaffen. Het gaat hierbij om onze titels Dromen over Planten ABC, Dromen van Dieren ABC en Europe ABC. Dromen door Nederland wordt de komende drie maanden ook nog beoordeeld. Droomwevers groeit en bloeit dankzij alle meewerkende kunstenaars, vrijwilligers en anderen die Droomwevers een warm hart toedragen!

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Lancering Droomwevers eerste educatieve CDGoed nieuws! ‘Rappen met Werkwoorden’, Droomwevers eerste educatieve CD,  is uitgekomen op CD. 
De presentatie is woensdag 3 december van 14 tot 16 uur in de Buurtzaak in Amsterdam. Het adres is Chris Lebeaustraat 4.
Deze CD biedt een mooie verzameling van rijmende raps waarop 30 rappers te horen zijn. Het materiaal geeft kinderen een unieke, alternatieve manier om werkwoorden te ontdekken en tegelijkertijd met veel plezier hun leesvaardigheid te verbeteren.

In de afgelopen weken heeft Droomwevers samengewerkt met de Buurtzaak die de productie van de nieuwe CD heeft gesponsord. Tijdens de laatste twee maanden heeft Droomwevers rapworkshops gegeven aan meer dan zestig kinderen in de Buurtzaak, de Spiegeltuin en op het Steve Jobsschool ‘De Ontplooiing’.
Tijdens de laatste workshop in de Buurtzaak, Chris Lebeaustraat 4, presenteert Droomwevers de nieuwe CD aan de kinderen die hebben deelgenomen aan de 6 weken durende workshops. 

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Achter de schermenEr zijn heel wat mensen die achter de schermen meewerken aan verschillende taken, verantwoordelijkheden en producten van Droomwevers. Vandaag gaat de speciale aandacht uit naar Carin van Rijswoud op wie we altijd kunnen rekenen als het gaat om het corrigeren van belangrijke brieven en teksten. Momenteel corrigeert zij de vertalingen van honderd wereldcitaten en maakt ook nog prachtige variaties op de vertalingen zelf. Een paar voorbeelden van mooie citaten zijn: een woord van vriendelijkheid is beter dan een vette taart (Russisch) en de beste spiegel is een oude vriend (Duits).


Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Alex Boetje als IllustratorAlex Boetje heeft gereageerd op de vacature van Illustrator voor Droomwevers via de Vrijwilligers Centrale Amsterdam. Hij is de eerste Illustrator die zich heeft aangemeld sinds de vacature is uitgezet. Momenteel is hij bezig met het maken van een kinderboek voor zijn nichtje.
Droomwevers is natuurlijk superblij en dankbaar dat hij wil meewerken aan het rapproject met als thema ‘Emotie’ dat ongeveer een jaar zal duren. Hij kan, voor het uitwerken van zijn tekenopdrachten, kiezen tussen verschillende emoties zoals melancholiek, verlegen, emotieloos, teleurgesteld en knus. Nadat hij een thema gekozen heeft zijn er nog een aantal richtlijnen waar de illustratie aan moet voldoen. Enkele voorbeelden van bijbehorende richtlijnen zijn dat het kindvriendelijk moet zijn voor kind en ouder, dat de illustratie de emotie duidelijk moet uitbeelden en dat het de juiste afmetingen bevat voor het gebruik op een website of in een boek. Binnenkort zullen we te zien krijgen met wat voor creaties hij Droomwevers zal verrassen.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Raps opnemen met Jennifer NordenJennifer Norden, die eerder is voorgesteld in de nieuwsberichten, duikt op 26 september de studio in met Joop Geurts. Zij zullen samen een paar mooie rapnummers en liedjes opnemen voor Droomwevers. Jennifer is al jarenlang bezig om die verborgen talenten uit kinderen te halen. Zo is zij momenteel bezig met het geven van theaterworkshops en heeft zij leuke voorstellingen gemaakt met kinderen van verschillende leeftijden. Ook heeft zij in de zomer meegewerkt aan een muzikale zomerkamp voor kinderen. Ben je nieuwsgierig geworden naar haar kwaliteiten bezoek dan eens haar website waar je uitgebreid kan lezen en horen wat voor talent zij brengt naar Droomwevers. Binnenkort lees en hoor je hier meer over.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Rap, Rijm en Ritme in het Rembrandtpark was ongelooflijk bijzonder.De opkomst van de workshops die plaatsvonden op het Rembrandtparkfestival, was verrassend. In totaal namen 15 kinderen deel aan deze indrukwekkende dans- en rapworkshops. En als we de feedback mogen geloven, smaken ze naar meer…. 
Festival
De voorbereidingen werden al getroffen vóór 31 augustus, maar helaas werd het festival toen verplaatst naar 7 september, omdat de grond te nat en drassig zou zijn voor de opzet van de verschillende tenten. Gelukkig was dit goed gecommuniceerd naar de deelnemers en kon het feest op 7 september wel plaatsvinden.  Moira Powers heeft enorm geholpen met de voorbereidingen voor Droomwevers en heeft ook de banner ontworpen. Henry heeft de raps verzameld en uitgewerkt en Juanita heeft de dans goed voorbereid. We hadden er zin in! 
Droomwevers Rembrandtpark 2014Workshops
Het weer was gelukkig aangenaam. In de ochtend begon het eventjes te regenen, maar de zon heeft deze met zijn stralen snel weggejaagd. Daardoor konden we genieten van echt festivalweer. De workshops hadden als thema ‘Emotie’. Op een speelse en laagdrempelige wijze werden emoties omgezet in creatieve raps. Blij, Boos, Bang, Vreedzaam en Stil zijn een aantal emoties die verwerkt zijn in de workshops. Ze duurden ongeveer een half uur en vonden plaats tussen 12.00 en 15.00 uur. Aan het eind van de middag werd een presentatie gegeven op het hoofdpodium.  
Droomwevers Rembrandtpark 2014Raps
De nummers varieerden van langzaam tot snel. Er werd bijvoorbeeld gestart met het rapnummer ‘Ontmoeten-Groeten’. Deze is makkelijk te volgen vanwege het langzame tempo. Daarna kwam  Groeien-Bloeien die een iets sneller tempo heeft en aan het einde van de workshops werd geoefend met supersnelle raps. Als klap op de vuurpijl werd ook eentje in het Engels geoefend Be See Het was verbazingwekkend maar vooral bijzonder om te zien hoe snel kinderen leren wanneer ze er plezier in hebben.  Tijdens de eindpresentatie deed het hele publiek enthousiast mee. Terwijl ze op een blaadje de tekst mee konden lezen, deed iedereen uit volle borst mee. Zelfs peuters klommen op het podium om mee te dansen en te swingen. Het was een geweldige sfeer. Vooral om te zien hoeveel plezier de kinderen hadden. Het was uiteindelijk een leuke combinatie om spelenderwijs teksten, muziek en dans samen te brengen tot een vreugdevol optreden. 
Feedback
We hebben na zo een leuke en enerverende dag ook genoten van geweldige feedback. De presentator heeft ons uitgenodigd om volgend jaar weer deel te nemen. Die uitnodiging nemen we natuurlijk van harte aan.Daarnaast is de artistiek leider Henry in gesprek geweest met de coördinator Welzijn van zorginstelling Cordaan en is hij gevraagd om ook een workshop te houden voor ouderen in Cordaan. Het zou geweldig zijn om met ‘rappende grannies’ te werken. Ter afsluiting was het een ontroerend moment toen drie jonge meisjes aan het einde van het Rembrandtfestival voorbij liepen die onze zomer workshops ‘De kleuren van de muziek’ in de Buurtzaak hadden bijgewoond. Ze waren met hun ouders en hadden graag de rap workshops bij willen wonen, maar ze konden de Droomwevers niet vinden op het festival. Om hun enthousiasme voor het werk van Droomwevers nog te benadrukken zongen ze daar ter plekke de liedjes van de zomerworkshop. Een van de meisjes danste zelfs het hertendansje dat ze daar geleerd had. Het is bijzonder om te zien dat de droomwevers liedjes zo een leuke indruk achterlaten op de kinderen.

Geschreven door: Annika Norden 

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

De workshop 'De kleuren van de muziek' was een succes!De workshop 'De kleuren van de muziek' was een succes! De 6-weekse zang- en dansworkshop in Amsterdam West was wederom een mijlpaal. Het doel om kinderen kennis te laten maken met verschillende muziek en dansstijlen is behaald. Omdat het vakantie was konden niet alle kinderen alle weken meemaken, maar dit zorgde wel voor een diversiteit aan kinderen. Nederlandstalige, Engelstalige en Spaanstalige kinderen konden allemaal meedoen en kregen ook de juiste begeleiding erbij om het allemaal goed te kunnen volgen.
Het enthousiasme van de begeleiders zorgde er voor dat zelfs de meest verlegen kinderen geboeid meedansten en zongen. Er was ruimte voor serieus meedoen, maar ook voor het maken van grapjes en lachen met de groep. Hierdoor kwamen de kinderen los en konden ze hun creativiteit ongeremd ten uitvoer brengen.
Leerzaam
De liedjes die geoefend werden waren voornamelijk gevuld met tongbrekende woorden zoals ‘blauwe bloemen blijven blinken in een blauwe bloembak’. Ze leerden daarbij verschillende toonhoogtes, ze leerden samen zingen als een harmonieus samenspel en ze leerden individueel zingen waarbij hun lef en doortastendheid op de proef werd gesteld. Daarnaast werd hun ook geleerd goed te luisteren naar het ritme, muzieknoten te lezen en mee te doen met lichaamsbewegingen. Deze bewegingen hadden vaak ook als doel om een bepaald voorwerp of gevoel uit te beelden. Met armen en benen, maar vooral ook met gezichtsuitdrukkingen. Alles kwam aan bod om een compleet optreden neer te kunnen zetten.
Feestelijke afsluiting
De begeleiders Henry Muldrow en Juanita Ho zijn tevreden en bovenal trots op de kinderen. Met een daverend applaus en een certificaat van deelname zijn hun talenten gewaardeerd aan het einde van de reeks workshops. En als klap op de vuurpijl zal dit spektakel afgesloten worden met een feestelijke donderdag.
 
Geschreven door: Annika Norden 

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Rap, Rijm & Ritme in het RembrandtparkDroomwevers rap- en dansworkshop voor kinderen van 6 tot 11 jaar

zondag 7 september 2014 tijdens het Rembrandtparkfestival workshops om 11:00 & 13:30 optreden tussen 15:30 & 16:00

Educatieve rap- en dansworkshops tijdens het Rembrandtparkfestival 2014

Stichting Culturele Droomwevers geeft tijdens het Rembrandtparkfestival 2014 twee anderhalf uur durende educatieve rap- en dansworkshops. Tevens zal er aan het eind van de middag een presentatie plaatsvinden van de deelnemende rappers op het einde van de dag waardoor een prijs wordt uitgetrekt aan de beste rapper.

Er wordt gewerkt met verschillende kinderen (6-11 jaar) uit de wijk en ook met Huis van de Wijk “De Buurtzaak”. Kinderen krijgen les in het rappen van educatieve raps.Tijdens de workshop leren de kinderen op een speelse manier om (werk)woorden toe te passen in een rap. De focus wordt gelegd op ritme, articulatie, uitspraak, interpretatie. Droomwevers Dans en Rap workshop combineert leuke spelletjes met niet alleen teksten maar muziek, dans en bewegingen om elke workshop uniek en levendig te maken.

Word bewust van de kracht en magie van woorden. Versterk je zelfvertrouwen en leesvaardigheid

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

De Kleuren van de Muziek: Zang- en dansworkshops voor kinderenStichting Culturele Droomwevers presenteert “De Kleuren van de Muziek”
6 Zang- en dansworkshops voor kinderen van 5 tot 11 jaar
in Huis van de Wijk "De Buurtzaak" Chris Lebeaustraat 4 in Amsterdam Slotervaart
Ons doel is om kinderen van 5 tot en met 11 jaar oud kennis te laten maken met verschillende muziek- en dansstijlen. Stichting Culturele Droomwevers wil de muzikale horizon van het kind verbreden en de liefde voor alles wat te maken heeft met cultuur bevorderen.
De kinderen ontdekken slechts 14 verschillende muziekstijlen in 5 weken!
Niemand kan zonder kunst en cultuur. Stichting Culturele Droomwevers onderneemt daarom activiteiten zoals de zomerworkshops in Amsterdam West om zoveel mogelijk kinderen met kunst en cultuur in contact te brengen.
De leraren zijn: Henry Muldrow, zang coach; Juanita Ho en Moira Powers, dans coach.
Om mee te doen aan de workshop kunnen de kinderen zich aanmelden bij de Balie van de Buurtzaak
Chris Lebeaustraat 4
1062 DC Amsterdam
Telefoon: 020 – 223 51 91

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Droomwevers lanceert crowdfundingcampagneBeste vrienden, familie, kunstenaars, kunstliefhebbers en geïnteresseerden,

Stichting Culturele Droomwevers houdt zich al jaren bezig met het brengen van vrolijke en educatieve filmpjes, boeken en muziek voor kinderen. In combinatie levert dat een samenhangende voorstelling op waar inmiddels al heel wat kinderen van hebben kunnen genieten.

Dit doen we vanuit de gedachte dat kunst ook een onderdeel is van de ontwikkeling van een kind, maar dan een onderdeel waar scholen nu eenmaal niet veel geld voor beschikbaar hebben. En omdat niet iedereen van huis uit met kunst in aanraking komt, brengen wij het naar de kinderen. Spelenderwijs en laagdrempelig.

Met haar nieuwe project wil Culturele Droomwevers een tiental bioscoopvoorstellingen organiseren. Kinderen van alle achtergronden zullen dan op het werk van een groot aantal kunstenaars uit allerlei disciplines getrakteerd worden. Zo gaat film in harmonie samen met live acts en quizvragen.


Maar we kunnen dit niet zonder hulp. En dan bedoelen we, omdat voor kunst- en cultuurprojecten nu eenmaal weinig geld beschikbaar is, met name financiële hulp. Pas wanneer we 1.605 euro bij elkaar krijgen kunnen we de voorstellingen realiseren, daarom vragen we jullie ons hierbij te helpen. Met de steun van jullie kunnen we samen iets doen voor de kinderen.

Wil jij
ons helpen onze droom waar te maken!
Binnen 80 dagen hoopt Droomwevers het benodigde geldbedrag op te halen.  

Wil je een geldbedrag aan Stichting Culturele Droomwevers doneren?

Volg dan de volgende stappen:
STAP 1: Ga naar Voordekunst.nl Klikhier
STAP 2: Klik op de groene knop STEUN DIT PROJECT
STAP 3: Kies het bedrag dat je wil doneren. (Naast het bedrag lees je wat je er voor terug krijgt)
STAP 4: Doe nu je betaling via IDEAL of Creditcard

LET OP: Voordat je kunt doneren, moet je rechts bovenin bij Inloggen met inloggen via je voordekunst account of Facebook. Als je geen account wilt klik je op "Doneren zonder account". Vul dan alleen je e-mailadres in.

Wanneer je bent ingelogd moet je akkoord gaan met de algemene voorwaarden en kan je klikken op de zwarte knop DONEER om je donatie te verwerken.

Mocht je ergens vastlopen of is het onduidelijk stuur dan even een email naar crowdfunding@droomwevers.nl

Wil je meer weten over hoe Voordekunstwerkt? Kijk dan hier voor meer informatie: www.voordekunst.nl
Bekijk hier onze campagnefilm

Heel hartelijk bedankt!
Stichting Culturele Droomwevers - Foundation Cultural Dreamweavers
Tussen kadijken 30 1018 BC Amsterdam
Tel. 0031 20 420 5210
www.droomwevers.nl
droomwevers@yahoo.comFacebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Zanger Jipsingboermussel biedt thuisconcerten aan.BJ Baartmans heeft een nieuwe website. Dat is natuurlijk goed getimed zo vlak voor de lancering van zijn nieuwe CD. Op 20 mei komt deze uit en zal Continental Records de promotie en distributie verzorgen. Hij heeft al een reeks thuisconcerten gepland staan, maar heeft nog ruimte in zijn agenda voor jou! Verzamel 15 vrienden die 15 euro betalen. Een hapje en drankje erbij en je hebt gegarandeerd een superavond. BJ Baartmans heeft het liedje J-Jipsingboermussel uit Dromen door Nederland gezongen.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Jasper Polane’s crowdfunding voor 'Lege Steden'Schrijver en regisseur Jasper Polane van de kinderserie Dip en Dap en animator van Radio Kootwijk van Dromen door Nederland heeft een spannende roman geschreven voor volwassenen. Deze boekenwurm belooft een nagelbijtend spannend verhaal en roept iedereen op hem te steunen om zijn boek te realiseren. Het manuscript is al af, maar er is geld nodig om het boek te laten drukken. Zijn crowdfunding voorstel is laagdrempelig en je krijgt er zeker wat voor terug. Je naam in het dankwoord van zijn boek! Wil je hem ook steunen? Kijk dan op  zijn website

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Samenwerken met filosofen uit EngelandDroomwevers heeft P4C in Engeland benaderd voor een potentiële samenwerking, omdat deze organisatie dezelfde visie deelt. P4C (Philosophy 4 Children) is een groep van deskundige docenten in Engeland die zich bezig houdt met filosofie voor kinderen om het denken en de algemene vaardigheden te ontwikkelen. Daarnaast hebben ze ook uitgebreide lesprogramma’s om ook het zelfvertrouwen te verbeteren. Dat is heel belangrijk voor die kleine onschuldige mensjes die aan het begin van de grote wereld staan. De inhoud van de lesmodules behandelen vier sleutelbegrippen: zorgen voor, samenwerken, kritisch en creatief denken. Deze vorm van filosofie met kinderen is ontworpen door prof. Mattew Lipman en zijn collega’s uit New Jersey van het IAPC. Op hun  website kun je meer lezen over hun werkwijze. Het zou geweldig zijn om met zulke experts samen te kunnen werken.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Anne Chris brengt de zomer op bewolkte dagenZondag 6 april was een bewolkte en regenachtige dag, maar toch wist jazz-zangeres Anne Chris met haar derde album de zomer binnen te brengen bij Amsterdamse platenzaak Concerto. Onder begeleiding van pianist Daan Herweg bracht ze de zomerse sfeer met haar relaxte grooves, prachtige harmonieën en zonnige teksten. Vind je het jammer dat je dit gratis concert hebt gemist? Er komen nog een paar aan. Meld je aan voor haar nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft.
Anne Chris had voor Droomwevers Ketelhaven van Dromen door Nederland gezongen.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Arciniego, SebastianWe mogen de filmmaker Sebastian Arciniego welkom heten. In zijn motivatie had hij aangegeven heel blij te worden van audiovisuele media en wil graag samenwerken aan inspirerende opdrachten. Nou, dat is natuurlijk mooi om te horen aangezien het bij ons niet ontbreekt aan inspirerende opdrachten. Na een prettig kennismakingsgesprek is vastgesteld dat hij betrokken zal zijn bij het Amsterdamse Grachtenliedjesproject. Het maken van twee historische muziekvideo’s over het Centraal Station en Leidsegracht zal hij voor zijn rekening nemen. Als het resultaat van de twee video’s even succesvol zal zijn als zijn portfolio , dan belooft het wat.
Website: Home | sebastian88arciniega

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

David Kweksilber Big Band in de Doelen Rotterdam op vrijdag 11 april om 20.30 uur

Verbeeld jezelf in de jaren 40 van de bigbands: wanneer je een live optreden hoort van DKBB, zullen je voeten een eigen leven leiden op de dansvloer. Wat deze bigband zo uniek maakt zijn de muzikale ensembles met onder andere nummers van Jan-Bas Bollens ‘Claustrophobia’ en Rodrigo Fainas met ‘Portrait of Two Cities’. Aanstaande vrijdag kun je genieten van een complete avond met geweldige bigband muziek in de Eduard Flipse Hall in the International Jazz Festival in Rotterdam. Lees er meer over op de website

David Kweksilber speelde klarinet en saxofoon van een veel Droomwevers liedjes: Dromen op Planten: D-Dadel en Q-Quasi-olieplant, en Dromen van Dieren: Fazant, Jaguar, Slak, Waterrat.


Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Liefde voor wijsheid met het Filosofisch ABCLiefde voor wijsheid is oorspronkelijk de letterlijke Griekse betekenis van het woord filosofie. En wat is het mooi om kinderen kennis en wijsheid bij te brengen. Klaar te stomen voor de wereld! Daar dragen wij graag een steentje aan bij met het Filosofisch ABC in het Nederlands en Engels. Deze multimediale projecten zijn nog steeds volop in ontwikkeling en omvatten zoveel educatieve inhoud, sprekende illustraties en vooral muzikaal talent. Maar het vergt veel tijd en vooral geld om tot stand te brengen. Tot nu toe hebben 170 kunstenaars hun talenten ingezet voor dit project. Dit aantal bestaat uit 52 schilders, 40 zangers, 52 kinderstemmen, verschillende muziekarrangeurs, geluidstechnici, grafisch ontwerpers, schrijvers en adviseurs.
De gepassioneerde filosoof/adviseur Heidi Muijen die sinds 2003 haar filosofische praktijk Thymia heeft geopend, zal een gedegen advies uitbrengen. Hiermee zal een van onze schrijvers een artikel wijden aan elk thema en elke filosoof in het boek. In totaal komt het op 2 x 26 thema’s en filosofen. Hierdoor krijgen de kinderen inzicht in de betekenis van de citaat, de relatie tot het kunstwerk en in de filosoof.
Wij zijn ontzettend enthousiast over dit project en blij te melden dat er momenteel twee grafisch ontwerpers bezig zijn met het concept. Daarnaast heeft een potentiële uitgever belangstelling getoond. Ook de KRO hebben we benaderd in de hoop ze te interesseren voor structurele sponsoring. Stap voor stap komen we dichterbij de totstandkoming van dit uitgebreide project en wat zal het schitterend zijn. Houd onze website in de gaten voor de nieuwste ontwikkelingen.

De boeken die gemaakt worden zijn: 


 • African-American Philosophical ABC

 • Het filosofisch ABC (Nederlandstalig)

 • Traditional philosophers and writers

 • Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Radijs eten met Bas Kleverlaan  We zijn altijd trots op de ontwikkelingen van de kunstenaars die hebben meegewerkt aan alle bijzondere creaties van Droomwevers. Bas Kleverlaan is daar één van. Hij heeft het muzikale animatiefilmpje van de R van Radijs gemaakt. Bas heeft zoveel andere mooie opdrachten op zijn naam staan dat we alleen maar dankbaar kunnen zijn voor zijn inbreng.

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  'Bewust kijken' bij de premiere van Dromen over Planten in Alkmaar.  De première van dinsdag 25 maart bij de Hortus Alkmaar was erg leuk en leerzaam. Ondanks de uitval van twee klassen en de haperende techniek, was het een zeer geslaagd programma. De kinderen waren uitermate geconcentreerd aan het kijken naar de verschillende filmpjes. En de filmpjes begonnen nog meer te leven door de bijbehorende vragen die gesteld werden. Hiermee werd het ‘bewust kijken’ gestimuleerd. De klassen die er helaas niet bij konden zijn kunnen op een andere datum nog meedoen. Wie weet hoeveel klassen zich nog meer zullen aanmelden om dit geweldige programma mee te maken.

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  'Like' onze Nederlandse en Engelse Facebook pagina's  Anna en Annika houden zich iedere week druk bezig met de Facebook pagina’s van Droomwevers. Hiermee willen ze ervoor zorgen dat alle volgers op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en de actualiteiten. Er is vooralsnog genoeg nieuws te melden over de mooie creaties en de geweldige mensen die meewerken aan de Droomwevers projecten. Surf naar de Droomwevers pagina’s op Facebook: Nederlands en Engels en ‘like’ ons. Deel dit ook met je netwerk zodat iedereen kan genieten van de muziek, de illustraties en de bijzondere talenten.

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Altijd op zoek naar vrijwilligers. Doe met ons mee!  We hebben altijd zoveel dromen die we willen realiseren, maar realiseren ook dat we afhankelijk blijven van mensen die vrijwillig een bijdrage willen leveren. Dit kan in de vorm van geld, maar voornamelijk in de vorm van talent. We zijn bijvoorbeeld op zoek naar zangers voor het contrastliedjes-project. Dit was een tijdje geleden gestagneerd vanwege de andere prioriteiten van de geluidstechnici die zich eerder dit jaar hadden aangemeld. Er is gelukkig wel een nieuwe geluidstechnicus die zijn studio een paar uur per maand aan Droomwevers ter beschikking stelt. Maar omdat het mixen en masteren van opnames veel tijd kost kunnen we met het aantal uren niet veel nummers in één keer opnemen. Geduld staat dus bovenaan de lijst.
  We blijven altijd zoeken naar sponsors en partners die onze doelstellingen van het brengen van muziek, kunst en cultuur aan kinderen ondersteunen. Houd ook de Facebook pagina in de gaten voor lopende vacatures of verschillende manieren van sponsoring!

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Audio en video  Tegenwoordig is er zoveel mogelijk met audio en video via het internet. Om daar slim gebruik van te maken heeft Droomwevers Brigitte Bélanger benaderd een aparte internet omgeving in te richten voor alle kunstenaars die hebben meegewerkt aan de verschillende boeken, filmpjes, illustraties en muziek. Zodra er financiële ruimte is, krijgt iedere participerende kunstenaar een boek met dvd opgestuurd.

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Berg, Lucette van den

  Zangeres

  Als getalenteerde zangeres heeft zij haar bijdrage geleverd aan de Europe ABC in het Nederlands. 

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  BJ Baartmans presenteert zijn nieuwe album Huis  Muzikaal talent B.J. Baartmans heeft inmiddels al meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van muziek en teksten schrijven. Er staan veel creaties op zijn naam staan en er zit nog steeds veel muziek in, zegt hij zelf. Neem een kijkje op zijn website om te zien of hij een keertje bij jou in de buurt komt optreden: Gitarist, zanger, singersongwriter producer BJ Baartmans
  Het liedje Jipsingboermussel uit Dromen door Nederland is door hem gezongen en gaat over een gehucht in de provincie Groningen. Deze is op dvd verkrijgbaar: Droomwevers Boeken kopen

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Buliç, Lana

  Print-media technology engineer & Grafisch ontwerper

  Grafisch talent Lana Buliç, afkomstig uit Kroatië, verblijft momenteel in Amsterdam. In Kroatië had ze haar kwaliteiten ingezet en verder ontwikkeld bij een cosmetica bedrijf als grafisch ontwerper en fotograaf bij een foto studio.

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Crowdfunding  Droomwevers zet zich graag in om kinderen kennis te laten maken met verschillende culturen, muziekstijlen en kunstgenres via kunst, muziek, poëzie en film. Dit gebeurt in samenwerking met meer dan 150 kunstenaars. Hiermee willen zij graag de horizon van de kinderen verbreden en de waardering voor cultuur bevorderen. 
  Maar Droomwevers is alleen in staat zijn projecten te realiseren met de hulp van sponsors. Om die reden is Droomwevers in gesprek met Willem de Wijs om een Crowdfunding project op te zetten. Zodoende krijgen meer mensen de gelegenheid te investeren in onze educatieve projecten. Houd de website in de gaten voor meer nieuws hierover.

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Desray van 2 Brothers on the 4th Floor stort zich volledig op haar solo-carriere in 'The Hit'  Desray, voormalig zangeres van de formatie 2 Brothers on the 4th Floor, heeft onlangs meegedaan met de nieuwe RTL5-show ‘The Hit’. In dit programma pitchen songwriters hun zelfgeschreven nummers aan Nederlandse en internationale topartiesten. Wil je weten wat ze van de tv-opnames vond? Dan kan je dat lezen in haar nieuwsbrief: NIEUWSBRIEF DESRAY MAART 2014
  Zij heeft het liedje ‘Wildervanksterdallen’ uit Dromen door Nederland gezongen. Ben je benieuwd hoe het klinkt? Via deze link kan je een exemplaar bemachtigen: Droomwevers Boeken kopen

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Groot, Michel de

  Vertaler

  Dit Uithoornse schrijverstalent schrijft goede en pakkende teksten. 

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Hoog bezoek uitgenodigd voor de Hortus Botanicus Alkmaar  Presentatie Dromen over Planten We hebben mevrouw A.J.A. van de Ven, Wethouder kunst & cultuur Alkmaar, uitgenodigd om de kindervoorstelling op dinsdag 25 maart bij te wonen. We zouden het fantastisch vinden als zij aanwezig kan zijn. En nog geweldiger zou het zijn als zij een korte toespraak zou willen houden over hoe belangrijk kunst en cultuur is voor de maatschappij en opgroeiende kinderen in het bijzonder. We houden je op de hoogte!

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Klas, Anna

  Student International Communication Management & Blogger bij Manustan

  De inspirerende Anna Klas voert al gedurende 2 jaar werkzaamheden achter de schermen uit voor Droomwevers. Zij onderhield al die tijd de Nederlandse en Engelse Facebook pagina’s. Omdat zij het steeds drukker krijgt met haar studie en met het schrijven van haar blog was zij op zoek naar iemand die de Nederlandse Facebook pagina kon onderhouden. Gelukkig heeft Annika Norden zich hiervoor onlangs aangemeld. Wil je meer lezen over wat Anna bezig houdt? Neem dan een kijkje op haar blog.
  Website: Marustan's – A Dreamer | an Artist & Achiever |

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Leerzaam project voor basisscholen  IJsbreker BasisschoolMet trots kunnen we vertellen dat de educatieve rap Groeien-Bloeien positief is afgerond èn ontvangen door de leerlingen van basisschool de IJsbreker. Luister via deze link naar het resultaat: Groeien Bloeien
  We kijken er met plezier naar uit om het volgende nummer ‘Fijn’ binnenkort op te nemen. We hopen hiermee meer klassen en scholen te interesseren voor dit educatieve project.
  bloemen geuren

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Marranu, Laras

  Fotografe

  Fotografietalent Laras Marranu was lerares van tieners en kinderen op de zondagsschool in Indonesië. Haar vrije tijd vult zij graag in met piano spelen en foto’s maken met haar eigen camera.

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Norden, Jennifer  De multi-getalenteerde creatieveling Jennifer Norden van Norah Prado producties heeft zich aangemeld als zangeres. Zij weet als geen ander hoe leuk en belangrijk het is om met kinderen te werken en ze bekend te maken met de verschillende vormen van kunst en cultuur. Zij ziet een mooie samenwerking met Droomwevers voor zich en dat is wederzijds. Op haar website kun je zien wat voor talenten zij allemaal kan inzetten.
  Website:

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Norden, Annika

  Communicatiemedewerker & Spin in ’t web 

  De ervaren maar nog steeds leergierige Annika Norden heeft zich in februari aangemeld als communicatiemedewerker. Zij schrijft de wekelijkse nieuwsoverzichten en denkt mee met de stichting over creatieve ideeën. Daarnaast onderhoudt ze de Nederlandse Facebook pagina wat een leuke directe samenwerking oplevert met Anna Klas. Haar dochtertje van 2 jaar houdt het kind in haar levend. Dit zie je terug in haar enthousiasme voor de stichting. 

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Premiere Dromen over Planten ABC in Hortus Botanicus Alkmaar op 25 maart 2014  Een droomreis door het plantenrijk waar planten bloeien, spreken, dansen en zingen. Bomen worden beklommen, vruchten worden gegeten, op het mos wordt gelegen, kruiden worden klaargemaakt en de noten worden gekraakt.
  Onder begeleiding van muziek waarin speeldozen, orkesten, country en tapdansen klinken. Met medewerking van o.a. Ellen ten Damme, Birgit Schuurman, Claron McFadden‚ Gerda Havertong en Mattijs van der Woerd.

  De eerste voorstelling begon om 11:45 op een warme lente dag. Aan de kinderen werd wat voorgelezen; ze kregen een leuke rondleiding door de plantentuin en waren zeer enthousiast om daarna zes planten filmpjes te kunnen bekijken o.a. het filmpje van Radijs, waarvan de maker aanwezig was. Ook was er voor ieder filmpje een vraag om het bewust kijken te stimuleren. Prijzen werden uitgedeeld aan kinderen die de juiste antwoorden op de vragengaven. Voor de winnaar met de mooiste tekening was er een grotere prijs. Illustraties werden gekozen door ons panel van Droomwevers en de winnaars van de eerste prijs kregen een kopie van Dromen over Planten — boek met DVD. Alle leerlingen kregen een oranje muts kado, gesponsord door de plaatselijke Albert Heijn (Geert Groteplein).
  De tweede groep kinderen arriveerde om kwart voor twaalf en kreeg meteen een rondleiding door de hortus. Toen werden er weer bij de letters van het alfabet planten gezocht. De keuzen van Droomwevers maakten dat de kinderen geconcentreerd waren. Zij keken intens en vol aandacht naar wat er in de planten filmpjes gebeurde. Deze wat oudere groep was heel enthousiast over de beelden en teksten van tweemaal 6 filmpjes

  premiere dromen over planten  premiere dromen over planten


  premiere dromen over plantenDe aanwezigen:
  Paus Johannesschool: 45 leerlingen met tien ouders en leerkrachten
  Hortus Alkmaar: Meer dan vier Hortus medewerkers
  Filmmaker: Bas Kleverlaan‚makervan de muziekanimatie Radijs
  Fotograaf: Lana Bulic
  Gamesmaker: Dana Veenstra
  initiator: Axel de Feijter
  Bestuursleden: Terry Andrews (fotograaf) en Henry Muldrow (artistiek leider)
  Verslag door: Elena de Juwelier

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Swingen met Tanja Keesom en de Vegas Strings op 5 april in Alkmaar  Tanja Keesom speelde viool op het liedje ‘Knoflook’ van de ‘Dromen over Planten’dvd van Droomwevers. Zij zal op 5 april met het unieke orkest ‘de Vegas Strings’ een concert geven om 20.00 uur in De Kapelkerk. Het adres is Laat 80 in Alkmaar. Zij beloven de mooiste songs, origineelste tango’s, meeslependste film-en licht klassieke muziek. Wil je hier ook naar toe?
  Klik dan op deze link om er meer over te lezen: Vegas Strings Agenda

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Teussink, Lotte

  Kunstenares

  Deze talentvolle kunstenares heeft het intro animatiefilmpje gemaakt van de Q van Quasi-olieplant uit ‘Dromen van Dieren’.

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Wal, Irene van der

  Schrijver

  De zojuist afgestudeerde historica Irene van der Wal vindt het leuk om verhalen te vertellen zowel door middel van tekst als beeld en geluid. Tijdens haar studie heeft ze bij twee tijdschriften gewerkt die geheel werden gerund door studenten Geschiedenis. Zij is daar actief geweest als (hoofd)redacteur, maar heeft ook interviews afgelegd, artikelen geredigeerd en columns geschreven. Een mooi CV dus. Wij zijn blij dat zij mee zal werken aan het erfgoed project ‘Grachtenliedjes van Amsterdam / Boat songs of Amsterdam. Daarnaast schrijft zij ook een boek die begeleid zal worden door liedjes en filmpjes.

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Nieuwe Dromen

  Bewust kijken’ bij de première van Dromen over Planten in Alkmaar.
  De première van dinsdag 25 maart bij de Hortus Alkmaar was erg leuk en leerzaam. Ondanks de uitval van twee klassen en de haperende techniek, was het een zeer geslaagd programma. De kinderen waren uitermate geconcentreerd aan het kijken naar de verschillende filmpjes. En de filmpjes begonnen nog meer te leven door de bijbehorende vragen die gesteld werden. Hiermee werd het ‘bewust kijken’ gestimuleerd. De klassen die er helaas niet bij konden zijn kunnen op een andere datum nog meedoen. Wie weet hoeveel klassen zich nog meer zullen aanmelden om dit geweldige programma mee te maken.

  Nieuwe Droomwevers
  Dana Veenstra – Informatiekundige/game-maker (Human Centered Multimedia MSc)
  Dana Veenstra haar passie is ‘games’. Zij heeft zich tot onze vreugde onlangs aangemeld als game-maker. Door haar achtergrond in Informatiekunde en Sociologie, heeft zij inzicht in zowel het creatieve, sociale als technische gedeelte van spellen. Haar mooie ideeën om kinderen op een leuke en creatieve manier kennis bij te brengen door het ontwikkelen van educatieve games, klinken als muziek in de oren. Haar afstudeer experiment heeft zij uitgevoerd in het NEMO. Kinderen mochten tijdens het experiment een gesprek voeren en spelletjes spelen met een Icat robot. Zij heeft daarbij een programma ontwikkeld om de interactie te kunnen meten. Geweldig om met zo een talentvolle jongedame te kunnen werken. Bekijk haar profiel op LinkedIn.

  Like’ onze Nederlandse en Engelse Facebook pagina’s
  Anna en Annika houden zich iedere week druk bezig met de Facebook pagina’s van Droomwevers. Hiermee willen ze ervoor zorgen dat alle volgers op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en de actualiteiten. Er is vooralsnog genoeg nieuws te melden over de mooie creaties en de geweldige mensen die meewerken aan de Droomwevers projecten. Surf naar de Droomwevers pagina’s op Facebook: Nederlands en Engels en ‘like’ ons. Deel dit ook met je netwerk zodat iedereen kan genieten van de muziek, de illustraties en de bijzondere talenten.

  Altijd op zoek naar vrijwilligers. Doe met ons mee!

  We hebben altijd zoveel dromen die we willen realiseren, maar realiseren ook dat we afhankelijk blijven van mensen die vrijwillig een bijdrage willen leveren. Dit kan in de vorm van geld, maar voornamelijk in de vorm van talent. We zijn bijvoorbeeld op zoek naar zangers voor het contrastliedjes-project. Dit was een tijdje geleden gestagneerd vanwege de andere prioriteiten van de geluidstechnici die zich eerder dit jaar hadden aangemeld. Er is gelukkig wel een nieuwe geluidstechnicus die zijn studio een paar uur per maand aan Droomwevers ter beschikking stelt. Maar omdat het mixen en masteren van opnames veel tijd kost kunnen we met het aantal uren niet veel nummers in één keer opnemen. Geduld staat dus bovenaan de lijst.
  We blijven altijd zoeken naar sponsors en partners die onze doelstellingen van het brengen van muziek, kunst en cultuur aan kinderen ondersteunen. Houd ook de Facebook pagina in de gaten voor lopende vacatures of verschillende manieren van sponsoring!

  Tekst door Annika Norden 

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Nederlandse titel

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Nieuwe Dromen

  Presentatie Dromen over PlantenHoog bezoek uitgenodigd voor de Hortus Botanicus Alkmaar
  We hebben mevrouw A.J.A. van de Ven, Wethouder kunst & cultuur Alkmaar, uitgenodigd om de kindervoorstelling op dinsdag 25 maart bij te wonen. We zouden het fantastisch vinden als zij aanwezig kan zijn. En nog geweldiger zou het zijn als zij een korte toespraak zou willen houden over hoe belangrijk kunst en cultuur is voor de maatschappij en opgroeiende kinderen in het bijzonder. We houden je op de hoogte!

  Nieuwe Droomwevers
  Jennifer Norden – Artiest
  De multi-getalenteerde creatieveling Jennifer Norden van Norah Prado producties heeft zich aangemeld als zangeres. Zij weet als geen ander hoe leuk en belangrijk het is om met kinderen te werken en ze bekend te maken met de verschillende vormen van kunst en cultuur. Zij ziet een mooie samenwerking met Droomwevers voor zich en dat is wederzijds. Op haar website Norah Prado Producties kun je zien wat voor talenten zij allemaal kan inzetten.

  Anna Klas –Student International Communication Management & Blogger bij Manustan
  De inspirerende Anna Klas voert al gedurende 2 jaar werkzaamheden achter de schermen uit voor Droomwevers. Zij onderhield al die tijd de Nederlandse en Engelse Facebook pagina’s. Omdat zij het steeds drukker krijgt met haar studie en met het schrijven van haar blog was zij op zoek naar iemand die de Nederlandse Facebook pagina kon onderhouden. Gelukkig heeft Annika Norden zich hiervoor onlangs aangemeld. Wil je meer lezen over wat Anna bezig houdt? Neem dan een kijkje op haar blog:Marustan's | A Dreamer | Artist | an Achiever

  Annika Norden – Communicatiemedewerker & Spin in ’t web
  De ervaren maar nog steeds leergierige Annika Norden heeft zich in februari aangemeld als communicatiemedewerker. Zij schrijft de wekelijkse nieuwsoverzichten en denkt mee met de stichting over creatieve ideeën. Daarnaast onderhoudt ze de Nederlandse Facebook pagina wat een leuke directe samenwerking oplevert met Anna Klas. Haar dochtertje van 2 jaar houdt het kind in haar levend. Dit zie je terug in haar enthousiasme voor de stichting.

  Desray van 2 Brothers on the 4th Floor stort zich volledig op haar solo-carrière in ‘The Hit’
  Desray, voormalig zangeres van de formatie 2 Brothers on the 4th Floor, heeft onlangs meegedaan met de nieuwe RTL5-show ‘The Hit’. In dit programma pitchen songwriters hun zelfgeschreven nummers aan Nederlandse en internationale topartiesten. Wil je weten wat ze van de tv-opnames vond? Dan kan je dat lezen in haar nieuwsbrief: NIEUWSBRIEF DESRAY MAART 2014
  Zij heeft het liedje ‘Wildervanksterdallen’ uit Dromen door Nederland gezongen. Ben je benieuwd hoe het klinkt? Via deze link kan je een exemplaar bemachtigen: Droomwevers Boeken kopen

  BJ Baartmans presenteert zijn nieuwe album ‘Huis’
  Muzikaal talent B.J. Baartmans heeft inmiddels al meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van muziek en teksten schrijven. Er staan veel creaties op zijn naam staan en er zit nog steeds veel muziek in, zegt hij zelf. Neem een kijkje op zijn website om te zien of hij een keertje bij jou in de buurt komt optreden: Gitarist, zanger, singersongwriter producer BJ Baartmans
  Het liedje Jipsingboermussel uit Dromen door Nederland is door hem gezongen en gaat over een gehucht in de provincie Groningen. Deze is op dvd verkrijgbaar: Droomwevers Boeken kopen

  Tekst: Annika Norden

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Droomwevers wenst iedereen een prachtige lente

  Droomwevers wenst iedereen
  een prachtige lente
  vol dromen die uitkomen!
  Geniet van onze kinderrap Groeien Bloeien
  met kinderen van Basisschool de IJsbreker!

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Nieuwe dromen

  IJsbreker BasisschoolLeerzaam project voor basisscholen
  Met trots kunnen we vertellen dat de educatieve rap Groeien-Bloeien positief is afgerond èn ontvangen door de leerlingen van basisschool de IJsbreker. Luister via deze link naar het resultaat: Groeien Bloeien
  We kijken er met plezier naar uit om het volgende nummer ‘Fijn’ binnenkort op te nemen. We hopen hiermee meer klassen en scholen te interesseren voor dit educatieve project.

  bloemen geurenAudio en video
  Tegenwoordig is er zoveel mogelijk met audio en video via het internet. Om daar slim gebruik van te maken heeft Droomwevers Brigitte Bélanger benaderd een aparte internet omgeving in te richten voor alle kunstenaars die hebben meegewerkt aan de verschillende boeken, filmpjes, illustraties en muziek. Zodra er financiële ruimte is, krijgt iedere participerende kunstenaar een boek met dvd opgestuurd.

  Nieuwe Droomwevers
  Graag stellen we zes nieuwe Droomwevers voor. Twee daarvan hebben aangeboden te helpen als fotoscout voor het maken van het kinderfotoboek: ‘Bloemen hebben geuren’.

  Lana Bulić – Print-media technology engineer & Grafisch ontwerper
  Grafisch talent Lana Bulić, afkomstig uit Kroatië, verblijft momenteel in Amsterdam. In Kroatië had ze haar kwaliteiten ingezet en verder ontwikkeld bij een cosmetica bedrijf als grafisch ontwerper en fotograaf bij een foto studio.

  Laras Marranu – Fotografe
  Fotografietalent Laras Marranu was lerares van tieners en kinderen op de zondagsschool in Indonesië. Haar vrije tijd vult zij graag in met piano spelen en foto’s maken met haar eigen camera.

  Michel de Groot – Editor
  Deze Uithoornse schrijverstalent Michel de Groot schrijft goede en pakkende teksten. 

  Irene van der Wal – Writer

  De zojuist afgestudeerde historica Irene van der Wal vindt het leuk om verhalen te vertellen zowel door middel van tekst als beeld en geluid. Tijdens haar studie heeft ze bij twee tijdschriften gewerkt die geheel werden gerund door studenten Geschiedenis. Zij is daar actief geweest als (hoofd)redacteur, maar heeft ook interviews afgelegd, artikelen geredigeerd en columns geschreven. Een mooi CV dus. Wij zijn blij dat zij mee zal werken aan het erfgoed project ‘Grachtenliedjes van Amsterdam / Boat songs of Amsterdam. Daarnaast schrijft zij ook een boek die begeleid zal worden door liedjes en filmpjes.

  Lucette van den Berg – Zangeres
  Als getalenteerde zangeres heeft zij haar bijdrage geleverd aan de Europe ABC in het Nederlands. De productie hiervan was tot ieders grote spijt een tijdje stil komen te liggen vanwege gebrek aan engineers en geld. 

  Lotte Teussink – Kunstenares

  Deze talentvolle kunstenares heeft het intro animatiefilmpje gemaakt van de Q van Quasi-olieplant uit ‘Dromen van Dieren’.

  Swingen met Tanja Keesom en de Vegas Strings op 5 april in Alkmaar
  Tanja Keesom speelde viool op het liedje ‘Knoflook’ van de ‘Dromen over Planten’dvd van Droomwevers. Zij zal op 5 april met het unieke orkest ‘de Vegas Strings’ een concert geven om 20.00 uur in De Kapelkerk. Het adres is Laat 80 in Alkmaar. Zij beloven de mooiste songs, origineelste tango’s, meeslependste film-en licht klassieke muziek. Wil je hier ook naar toe?
  Klik dan op deze link om er meer over te lezen:
  Vegas Strings Agenda

  Crowdfunding
  Droomwevers zet zich graag in om kinderen kennis te laten maken met verschillende culturen, muziekstijlen en kunstgenres via kunst, muziek, poëzie en film. Dit gebeurt in samenwerking met meer dan 150 kunstenaars. Hiermee willen zij graag de horizon van de kinderen verbreden en de waardering voor cultuur bevorderen.
  Maar Droomwevers is alleen in staat zijn projecten te realiseren met de hulp van sponsors. Om die reden is Droomwevers in gesprek met Willem de Wijs om een Crowdfunding project op te zetten. Zodoende krijgen meer mensen de gelegenheid te investeren in onze educatieve projecten. Houd de website in de gaten voor meer nieuws hierover.

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Nieuwe droomverwevingen

  De derde nieuwe multimedia creatie ‘Dromen over Planten’ is nu officieel te bestellen voor €10. Een persbericht is uitgestuurd. 

  Op 25 maart vindt de HortusKindermiddag plaats. Vier klassen met kinderen van de Paus Johannes School uit Sint Pancras zullen natuureducatie krijgen in de Hortus Botanicus in Alkmaar. Droomwevers zal, tijdens het leerzaam en interactief programma, de kinderen kennis laten maken met de nieuwe multimedia dvd ‘Dromen over Planten’.  

  De website zal een complete metamorfose ondergaan. Vanja Oduber heeft een verbetervoorstel gedaan dat er veelbelovend uit ziet. Om een tipje van de sluier op te lichten laten we alvast weten dat het gebruiksvriendelijker wordt en er een aparte omgeving voor de kinderen komt.

  Bij de Cleopatra stichting in Amsterdam Noord hebben zes kinderen zich aangemeld om educatieve raps te oefenen. Deze stichting zet zich in voor integratie in Nederland en de samenleving en is enthousiast over deze workshop.

  Droomwevers staat nu ook ingeschreven bij IDOE, de vrijwilligers Centrale Leiden. Dit biedt mogelijkheden om de multimediaprojecten van Droomwevers nog meer invulling te geven.
  De visuele verhalenverteller Mihai Viju heeft zich beschikbaar gesteld een film voor Droomwevers te maken. Op zijn website is te zien wat voor talent hij inzet voor ons.

  De muzikale Alix Châtelain musiceert en speelt al meer dan 50 jaar gitaar. Hij wil zich graag inzetten voor de verschillende projecten die Droomwevers nog op de agenda heeft staan. Winston Nanlohy heeft zich aangemeld als filmmaker voor het maken van een documentaire over ‘Dromen over Planten’, maar ook voor andere projecten zet hij zich graag in.
  De fotograaf Mart Wichers is onlangs begonnen als fotoscout bij Droomwevers en heeft een aantal zeer fraaie foto's ingeleverd voor de komende Droomwevers fotoboek voor kinderen.

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Nieuwe droomverwevingen

  Basisschool de IJsbreker rapt voor Droomwevers

  Droomwevers is op woensdag 29 januari 2014 langsgeweest bij Basisschool de IJsbreker in Amsterdam Noord. 18 leerlingen uit de klas van Meester Klaas-Henk de Jager waren uitgekozen om de Droomwevers rap Groeien-Bloeien, samen met Simone Walraven, in te spreken.

  Dat is zeker wel een uitdaging voor de jonge rappers. Ze hebben het prima gedaan. Eerst rapten de kinderen de teksten als groep; daarna heeft elk kind één solo-regel ingesproken. De leerlingen stonden netjes in de rij te wachten op hun beurt om met koptelefoon hun zin in te spreken.

  Onze opname-engineer was Bart de Groot, naast de opname doet hij de mixing en mastering.
  Ons bestuurslid Terry Andrews was aanwezig en heeft tientallen foto's gemaakt. Elk kind krijgt een kopie van zijn/haar foto en de school krijgt een kopie van de opname.
  Droomwevers gaat verder om te zorgen dat alle raps op scholen worden opgenomen. Van de nummers komen ook Karaokeclips zoals bij de emotie 'boos' en de werkwoorden 'voetballen-vallen'.

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Nieuwe droomverwevingen

  Vanja Oduber  heeft gereageerd op de vacature voor een bijdrage als journalist (Engelstalig)

  De talentvolle Koreaanse pianiste TaeYoung Kim wil haar medewerking verlenen bij kinderconcerten die Droomwevers gaat organiseren.

  Droomwevers gaat liedjes schrijven voor een rondvaart door de grachten van Amsterdam. Birgit van der Zande is geïnteresseerd om te helpen bij het kiezen van de teksten. Er zijn al 28 teksten gecomponeerd.

  Goran Mirumeni, een veelzijdige muzikant, is bezig grachtenliedjes te repeteren.

  Brigitte Bélanger heeft aangeboden om een vierde karaokefilm te maken. Dit wordt haar eerste Engelstalige film voor Droomwevers. Joy, ingesproken door Seth Koen, staat in de planning.

  Lenny Falcon, een muzikant en acteur, en Ben Ramakers zijn langsgeweest om twee educatieve raps te oefenen. Deze heren verlenen hun medewerking ook aan het rapproject.

  Filmmaker Sjaak Rood heeft de credits van Dromen over Planten verbeterd. De plantenfilmpjes zijn voor de lente weer in volle bloei te bewonderen. Twee scholen in Alkmaar zijn uitgenodigd voor een première van Dromen over Planten in de Hortus aldaar.

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Nieuwe droomverwevingen

  Seth Koen is vanuit de VS gekomen en heeft 8 engelstalige liedjes ingezongen, waaronder 4 raps.

  Leerlingen van de IJsbrekerschool oefenen het zingen van twee Droomweversraps. Misschien dat op 29 januari een aantal gemotiveerde en getalenteerde leerlingen de raps gaan inzingen.
  Het uitgeven van de nieuwe multimediaverzamelingen van het Europe ABC en het Planten ABC is uitgesteld. We zullen nog even moeten wachten tot we de boeken met DVDs kunnen presenteren.
  Anne van Vossen heeft Achterom, een prachtige animatie met veel verkeersborden, op Vimeo geplaatst.

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  De nieuwsbrief van december 2013 is verschenen.

  De Nieuwsbrief van december 2013 is verschenen.


   


  nieuwsbrief-20-12-2013Lees hier

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Nieuw bestuur Droomwevers

  Het bestuur van Droomwevers heeft een metamorphose ondergaan. Droomwevers heeft sinds kort een nieuwe voorzitter, een nieuwe vice-voorzitter en een nieuwe penningmeester.


  De nieuwe voorzitter is Vigyano Scholma. Vigyano heeft Bouwkunde gestudeerd, in het buitenland gewerkt met kinderen en zich als beeldend kunstenaar ontwikkeld (beeldhouwer). Verder heeft hij veel ervaring opgedaan in het Montessori onderwijs. Vanuit deze achtergrond zal hij een mooi bijdrage kunnen leveren aan Droomwevers.


  De nieuwe vice-voorzitter is Joop Geurts. Hij is oprichter van muziekopname- en videostudio Musicord en al jaren een drijvende kracht achter Droomwevers. Hij heeft al tientallen animatiefilmpjes gemaakt en bewerkt voor Droomwevers. Naast zijn creatieve input zal hij nu ook zijn andere kwaliteiten in gaan zetten voor het bestuur van Droomwevers.

  De nieuwe penningmeester is Willem de Wijs. Hij is consultant bij de Wijs, zijn eigen management consultancy bedrijf. Daarnaast heeft hij meerdere vrijwilligers functies uitgeoefend, zoals het penningmeesterschap bij Stichting De Nederlandse Portretprijs. Deze ervaring zal hem helpen de functie van Penningmeester binnen Droomwevers goed uit te voeren.

  Wij willen onze nieuwe bestuursleden hartelijk welkom heten! We denken dat ze Droomwevers kunnen helpen bij het verrijken van de wereld op het gebied van kunst en cultuur.

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Ron van den Hoogenband van the Voice zingt twee liedjes in voor Droomwevers

  Ron van den Hoogenband, bekend van the Voice of Holland 2013, heeft twee liedjes ingezongen voor Droomwevers. Hij heeft een Nederlandstalig lied ingezongen voor het Filosofische ABC en een Engelstalig lied voor het Philosophical ABC. Ben je benieuwd naar deze liedjes? Houd dan de site van Droomwevers in de gaten om te zien wanneer het boek met de cd uitkomt! Wil je Ron van den Hoogenband zijn auditie zien bij the Voice of Holland? Klik dan op onderstaande link. 


  Website: - YouTube

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Droomwevers neemt rap op samen met basisschoolklas

  Naast dat Droomwevers verschillende educatieve raps heeft opgenomen met volwassenen gaan we nu ook raps opnemen met basisschoolklassen. Voor het Nederlandse rap project heeft Droomwevers contact gelegd met verschillende basisscholen. Zo zijn we bij Basisschool de IJsbreker langs geweest in Amsterdam Noord. Kinderen van groep 4 en 5 van alle achtergronden hebben de eerste rap 'Groeien-Bloeien' foutloos en in het perfecte ritme samen uitgesproken. Tijdens het boekenweek optreden van deze klas gaan ze deze rap nu ook uitvoeren voor de hele school! Daarnaast gaan ze binnenkort nog een rap opnemen die gaat over het woord 'Dankbaar'. Dit is pas het begin van dit project, want Droomwevers zal in de komende periode bij nog veel meer basisscholen langs gaan, ook buiten Amsterdam. Dus houd de site in de gaten voor de nieuwe raps!

  Ben jij een filmmaker, editor of grafisch ontwerper? En wil je als vrijwilliger meewerken aan het maken van de filmpjes bij de raps? Neem dan contact op met Droomwevers via droomwevers@yahoo.com

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Vijf nieuwe Droomwever raps op You Tube

  Afgelopen week zijn er vijf nieuwe filmpjes van Droomwevers op You Tube gezet. De filmpjes bevatten Nederlandse en Engelse raps. In deze raps wordt de betekenis van verschillende woorden uitgelegd. Zo gaat een van de Nederlandse raps over de woorden 'Spelen-Delen' en een van de engelse raps over de woorden 'Be-See'. Wil je kinderen op een leuke educatieve manier kennis laten maken met deze woorden? Klik dan op de volgende links:


  Nederlandse rap over 'Spelen-Delen': http://www.youtube.com/watch?v=0TYZ6Yuick8
  Nederlandse rap over 'Verrast': http://www.youtube.com/watch?v=WUAOnWvYC60
  Nederlandse rap over 'Pakken-Plakken': http://www.youtube.com/watch?v=xy3pQbEoV1Q
  Engelse rap over 'Be - See': http://www.youtube.com/watch?v=1zLmwLCQ2uE
  Engelse rap over 'Perseverance': http://www.youtube.com/watch?v=4NojoIfzDGk

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Dromen door Nederland ABC Boek en DVD

  Een Droomreis door Nederland

  Fantasie is er voor iedereen, en iedereen heeft fantasie nodig. Verwondering over hoe dingen naar ons toe komen en over wat de taal over ons en de werelden  waarin we leven kan onthullen.
  Edward Lear gebruikte voor zijn limericks en illustraties zijn wereldreizen als belangrijke inspiratiebron.
  Maar voor Henry Muldrow waren de raar klinkende plaatsnamen al fantastisch genoeg. Van plezier en fantasie gericht op kinderen van acht tot twaalf is dit product doordrenkt.
  Zelfs volwassenen, die nederlands als tweede taal zijn de liedjes en gebeurtenissen leuk. Door ermee te oefenen kunnen zij een glimlach op hun gezicht krijgen. Vroeger waren sprookjes vooral voor volwassenen bedoeld.
  Ook kinderen met een voorsprong zullen wat vinden om zich over te verbazen en wat om te leren.
  Ook reizen doen we allemaal. Het is mooi meegenomen wanneer het luisteraars voor de topografie van Nederland interesseert.
  Uit de provincie Utrecht ontmoet je 'Ade uit Groenlandsekade die stapelgek is op chocolade'. Voor Friesland geldt 'op het kleine strand bij Frieschepalen bazelen alen in allerlei talen.' Dit liedje wordt door de wijlen Antonie Kamerling gezongen. Uit een gehucht in de provincie Groningen vertrekt 'een boer uit Jipsingboermussel op vakantie naar Brussel.' 
  Het boek bevat een nederlands-engelse woordenlijst.
  Website: Boeken  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Dromen over Planten ABC - Boek en DVD

  Het rijk van planten opent voor kinderen

  Een droomreis door het plantenrijk waar planten bloeien, spreken, dansen en zingen. Bomen worden beklommen, vruchten worden gegeten, op het mos wordt gelegen, kruiden worden klaargemaakt en de noten worden gekraakt.
  Stichting Culturele Droomwevers heeft een 3e multimedia-creatie gelanceerd: ‘Dromen over Planten’. Deze DVD bevat 26 gedichten, liedjes, afbeeldingen, filmpjes en animaties (van A tot Z), bestemd voor kinderen van alle leeftijden. Kinderen ontdekken met deze DVD 26 planten, 26 muziekstijlen en 26 artistieke vormen. En een reis door het plantenrijk wordt extra leuk als er tekeningen en filmpjes er bij zijn.
  Samen ontdekken hoeveel plezier en energie je krijgt van kunst, taal en muziek is het doel van dit materiaal.
  Drijvende kracht Henry Muldrow gebruikt van jongs af aan muziek als inspiratiebron in zijn leven. Vooral dankzij zijn tomeloze inzet blijft de sneeuwbal van Droomwevers rollen. Hij zoekt steeds weer nieuwe tekstschrijvers, illustratoren, vormgevers, film- en animatiemakers die belangeloos hun bijdragen willen leveren.


  Dromen van Dieren ABCD

  Planten ABC – BOEK + DVD
  Taal: Nederlands
  Aantal medewerkers: circa 150
  Aantal pagina’s boek (excl. omslag): 32
  Speelduur film: 50 minuten
  Uitgezonden op: Zappelin2


  Droomwevers heeft al eerder twee originele animatieseries voor kinderen op de basisschool ontwikkeld.  “Dromen van Dieren” en “Dromen door Nederland”. Alleen al aan ‘Dromen van Planten’ hebben meer dan 150 kunstenaars meegewerkt, vrijwillig en vol enthousiasme. We noemen de namen van zangers als Birgit Schuurman, Ellen ten Damme, Claron McFadden en Ronald Douglas; illustratoren o.a. Alex de Wolf, Henning Janssen, Marian Latour en Françoise Martens en de filmmakers o.a. Viviane Strik, Raspberry Animation, Jessy van Os, René Hoekstra en Cuebit.
  Droomweversfilmpjes werden al ongeveer 100.000 keer op youtube bekeken. In bioscopen hebben ongeveer 700 schoolkinderen van diverse achtergronden naar de films gekeken in 2012.
  Website: Boeken

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Nieuwsbrief juni 2013

  De Nieuwsbrief van juni 2013 is verschenen.


   


  nieuwsbrief-4-06-2013

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Lancering CD Droomreizen en Heldendromen - Een muzikale vertolking van het Heldenspel


  Op vrijdagmiddag 17 mei vond in de bibliotheek van Weesp een muzikale vertolking van het Heldenspel en de lancering van de CD "Droomreizen en Heldendromen" plaats.
  Johann Gomes, betrokkene bij de 'Mens ken je zelf'-activiteiten wordt door Heidi Muijen, auteur en spelleider van de spelvormen van 'Mens, ken je zelf' vereerd met de uitreiking van het eerste exemplaar van de CD.  De CD is tot stand gekomen als een samenwerkingsproject tussen stichting Culturele Droomwevers en filosofische praktijk Thymia. De Droomwevers zijn goed vertegenwoordigd. Erica Yong, Anne Garretsen en Henry Muldrow zingen live liederen op teksten van filosofen zoals Aristoteles, Rousseau, Thoreau en Horatius, Mark Twain en Shakespeare. 


   


  Vertrouwen in jezelf is de essentie van Heldendom” zingt Erica Yong met een stem die iedereen in de ruimte beroert. Een gevoelige start van het spel! De andere aanwezige Kringleden rondom de spelvormen van ´Mens, ken je Zelf! ´, Ceciel Fruijtier, Lidwien Mol en Carola Pelder, en de Droomwevers Axel de Feijter, Maestraccio en muzikale duizendpoot Hans Latour spelen mee en spreken over hun muzikale- en levensavonturen.  Steeds worden de spelronden afgewisseld met live gezongen liederen van de CD. De zangers bezielen de wijsheidsspreuken en raken een gevoelige en filosofische snaar bij de aanwezigen. 'Ga met vertrouwen in de richting van je dromen' …. klinkt het en daarna wordt er gesproken over het belang van dromen op de levensreis. Iedereen kiest een voorwerp uit de Heldenkoffer dat hen herinnert aan een belangrijk motief in hun leven: op de tafel liggen allerlei objecten met een eigen verhaal, zoals een ketting, een pierrot, een zilveren hart, een houten paardje…. Ze vormen met de persoonlijke verhalen een symbolische drijfveer. Met deze richtingaanwijzer begint ieders heldenreis in het spel. Het is een reis met beelden en spelattributen, die associaties en herinneringen oproepen. Versterkt met een krachtsymbool en een filosofisch wapen staat de droomreizigers een beproeving te wachten. De deelnemers krijgen kansen om te reflecteren en te spreken over hoe de symbolen en thema's zich in het eigen leven manifesteren. De dialoogronden over de betekenis van ieders droomreizen worden subtiel en respectvol begeleid door de spelleider. De aanwezigen genieten van de levenskunst, liedjes, en gesprekken over de filosofische achtergronden en levensthema´s.


  Ter afsluiting worden er onder de inspirerende leiding van Henry Muldrow gezamenlijk twee canons op teksten van Seneca en Marcus Aurelius gezongen. Daarna gaat ieder zijns weegs, innerlijk verrijkt met de schoonheid en wijsheid van de liederen op deze bijzondere CD. Een aantal fluit de melodieën op weg naar huis...  ‘In ieder van ons zit een held. Spreek hem aan en hij treedt naar buiten.’
  Filosofen, componisten en zangers ontmoeten elkaar op deze CD – vol met levenskunst – die zich muzikaal uit in 22 gezongen wijsheden.
  Hoogtepunten uit de tradities van de Grieken en de Chinezen klinken op zo’n manier, dat de luisteraar meegenomen en erdoor bevlogen wordt.
  Ruimte voor onze dromen ontstaat in combinatie met ontspanning via een muzikale wereldreis: van klassiek tot rock, van pop tot jazz, van orkestbegeleiding tot en met a capella.
  De liederen introduceren de filosofische thema’s bij het ‘Droomspel: Doe je Droomwens!’ en ‘Heldenspel: Speel je Zelf!’, twee spelvormen van Mens, ken je Zelf.


      


   


    


   


      


   
   


   
   


   
   


   
   


   


    www.droomwevers.nl - droomwevers@yahoo.com


   


  www.thymia.nlwww.menskenjezelf.nlwww.watisdequestie.nl

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Uitnodiging CD presentatie Droomreizen en Heldendromen wordt op vrijdag 17 mei gepresenteerd in de Openbare Bibliotheek in Weesp

  De CD Droomreizen en Heldendromen wordt op vrijdag 17 mei gepresenteerd in de Openbare Bibliotheek in Weesp  Oude gracht 67 van 14:00 tot 18:00 uur. Je bent van harte welkom om de presentatie bij te wonen. 

  Droomreizen & Heldendromen...

  de heldenspiegel

  Presentatie muzikale vertolking van het Heldenspel in samenwerking met Stichting Culturele Droomwevers


  De lancering van het Heldenspel met CD vindt plaats op vrijdagmiddag 17 mei in de bibliotheek van Weesp


  'In ieder van ons zit een held. Spreek hem aan en hij treedt naar buiten.'


  Filosofen, componisten en zangers ontmoeten elkaar op deze CD - vol met levenskunst - die zich muzikaal uit in 22 gezongen wijsheden.
  Hoogtepunten uit de tradities van de Grieken en de Chinezen klinken op zo'n manier, dat de luisteraar meegenomen en erdoor bevlogen wordt.
  Ruimte voor onze dromen ontstaat in combinatie met ontspanning via een muzikale wereldreis: van klassiek tot rock, van pop tot jazz, van orkestbegeleiding tot en met a capella.

  De liederen introduceren de filosofische thema's bij het 'Droomspel: Doe je Droomwens!' en 'Heldenspel: Speel je Zelf!', de twee spelvormen van Mens, ken je Zelf die ieders levenskunst helpen te bevorderen met behulp van de wijsheid van droomwensen en van heldenverhalen. Spelers kijken daartoe in de Heldenspiegel en kiezen voor een held of heldin...

  IMG_1443-min-gb

  Met 15 jaar mag de zeemeermin met haar zusters naar het strand. Zij redt een prins van een zeemansgraf en wordt verliefd. Om de prins voor zich te winnen krijgt zij met toverhulp een menselijke gestalte. Haar hart breekt, als de prins met een mensenkind trouwt. Ze springt in zee en wordt zeeschuim...

  Het doel van het Heldenspel is dat spelers zich - via de beelden en verhalen - bezinnen op drijfveren die hen leiden te worden wie zij zijn. Door het levensmotief van de uitgekozen held na te spelen en zich gedurende het spel eigen te maken, kunnen spelers zich heroriënteren op hun eigen koers in het leven. Daarmee is het mogelijk - gemaakte en te maken keuzes in leven en loopbaan af te stemmen op hun levensoriëntatie en persoonlijke waarden.
  Levenskunst vraagt zowel openheid voor overgeleverde wijsheid als het leren uit eigen ervaring. Ieder mens speelt zichzelf door het gaan van de eigen levensweg.


  • Kosten incl. koffie en thee euro 45,=  - voor Kringleden euro 25,=

  • Introductieprijs CD Droomreizen & Heldendromen euro 10,=

  • Presentatie inclusief Heldenspel met de CD euro 75,=

  • Info en inschrijving: info@menskenjezelf.nl

  • euro 10,= korting bij voorinschrijving door middel van overboeking tot 3 dagen voor aanvang op banknr 468289 tnv Muijen te Weesp
  Agenda presentaties en workshops


  cd-wallet

  Presentatie muzikale versie van het Heldenspel  • Vrijdag 17 mei 2013 van 14.00 tot 18.00 uur

  • De cursusruimte in de Bibliotheek, Oude gracht 67 in Weesp


  Huiskamerworkshop Existentiespel voor Kringleden  • Donderdag 30 mei 2013

  • Er zijn nog enkele plaatsen vrij.


  Spelworkshop aan de hand van het Helden Buitenspel  • Vrijdag 14 juni 2013 van 10.30 tot 17.30 uur

  • Buitenlocatie


  Opgave en informatie info@thymia.nl
  Complete agenda

   

  With kind regards / Met vriendelijke groet,

   

  Henry
  Stichting Culturele Droomwevers
  Tussen Kadijken 30
  1018 BC Amsterdam
  www.droomwevers.nl
  droomwevers@yahoo.com
  0031 - 20 420 5210

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Droomwevers en Cultuur voor Kinderen

  Stichting Droomwevers is blij met de nieuwe link naar: cultuurvoorkinderenwww.cultuurvoorkinderen.nl, een interessante, informatieve website met nieuws over optredens en culturele evenementen voor kinderen. Elke twee weken wordt een andere Droomwevers ABC muziekanimatie gepresenteerd in hun nieuwsbrief.
  Hierdoor krijgen Droomwevers en onze kunstenaars veel publiciteit en aandacht over de nieuwe ABC Dvd Dromen van Dieren

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Wensenfestival 21 maart 2013

  Droomwevers is uitgenodigd om op te treden tijdens het Wensenfestival 21 maart 2013. De voorbereidingen voor het wensenfestival in Pinetum te Hilversum zijn in volle gang.
  Tijdens het wensenfestival wordt een platform voor particulieren, bedrijven en instellingen geboden om zich te laten inspireren bij het onderzoeken en realiseren van hun wensen en doelen. Een ontmoetingsplek voor jong en oud. Laat je inspireren en verwonderen.www.nationalewensdag.nl

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  ZANGERS en ZANGERESSEN gezocht

  Stichting Droomwevers is op zoek naar ZANGERS en ZANGERESSEN voor een nieuw en spannend project: het Filosofisch ABC. Een kinderboek met liedjes, gebaseerd op uitspraken van Aristoteles, Boeddha, Confucius, Plato, Socrates en andere wijsgeren. De opnames zullen plaatsvinden vanaf 15 januari 2013 in onze (huis)studio. Interesse? Bel of mail: 0031 - 20 420 5210 /info@droomwevers.nl

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  De Droomwevers spelen: Dromen van dieren 3+

  Zondag 23 september in Tent bij Ateliers Uden Buiten / Naat Piek, Uden<
  Het liedjesprogramma van Trio Droomwevers wordt  over één week in Uden herhaald: Zondag 7 oktober, 3 korte sets om 12.00, 13.00 en 15.00 uur,in de foyer van OuderenSocieteit 'Eigen herd', Rooijsestraat 32 Uden. (Mark wil daarbij 7 oktober benoemen tot 'Opa & Oma-dag').

  Een fazant koopt een nieuwe fietsband
  voor zijn zomertocht door Nederland
  Met zijn rugzak vol
  reist hij voor de lol
  Maar van fietsen heeft hij geen verstand

  Korte limericks, uitdagende tongbrekers, contrast rijmpjes en leuke raps, door twee zangers en gespeeld door een pianist. De kinderen beleven plezier en ervaren zelf hoeveel energie ze krijgen van taal en muziek. Voor ze het weten doe ze mee!
  De Droomwevers zijn Suzanne Jansen, mezzo sopraan; Henry Muldrow, tekstschrijver/componist/zanger; Maestraccio, pianist/muziekarrangeur


  Animatie-filmers en musici maakten Dromen van dieren3+


  Zondag 23 september in Trappenhuis Ateliers Uden Buiten, Uden
  26 letters, 26 dieren, 26 liedjes, 52 animaties.
  Van:
  Als apen gapen moeten zij gaan slapen.
  Ze dromen van rondvliegende schapen
  die hoog in de lucht
  in rustige vlucht
  kijken naar al die slapende apen.


  Tot:
  Daan de zwaan is naar de ijsbaan gegaan
  Kijk, hij heeft zijn glanzende schaatsenaan
  Hoe elegant danst hij over het ijs!
  Een bevroren meer is zijn paradijs.
  Hij schaatst het liefst onder een volle maan

  Locatie: Trappenhuis Ateliers Uden Buiten. Leeftijd: vanaf 3 jaar. Aanvang: ieder half uur vanaf 12.00 uur. Entree: gratis

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Voorstelling Dromen van Dieren - 26 muziekanimaties

  vrijdag 23 maart 2012 in Filmtheater Studio K, Timorplein 62 van 12:00 tot 14:00 uur 26 muziekanimaties gebaseerd op de letters van het alfabet. Prijzen: 5,00 volwassenen en 1,- kinderen Reserveringen: 020 692 0422

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Amsterdamse presentatie van Dromen van Dieren

  Goed nieuws: de multi-media creatie 'Dromen van Dieren' waaraan je hebt meegewerkt is voltooid! Droomwevers wil daarvoor de meewerkende kunstenaars samen met festivaldirecteurs en kinderen van een aantal basisscholen in de buurt uitnodigen om persoonlijk een kopie overhandigen en jullie allen te bedanken voor jullie bijdrage.

  Filmtheater Kriterion stelt Stichting Culturele Droomwevers in de mogelijkheid om de eerste Amsterdamse vertoning van de 52 animatiefilmpjes van "Dromen van Dieren" op groot scherm te presenteren.

  De vertoning in Amsterdam in de Kriterion zal plaatsvinden op vrijdag 27 januari tussen 12:00 en 14:00 uur. Het adres van Filmtheater Kriterion is Roetersstraat 170 in Amsterdam.

  Droomwevers ontvangt maximaal 50 vrijkaarten.
  Afhankelijk van het aantal gegadigden krijgt iedereen in ieder geval 1 vrijkaart voor zichzelf, indien mogelijk meer per persoon voor eventuele gasten.
  Gasten kunnen zowiezo tegen betaling (volwassenen 5 euro, kinderen 1 euro) de voorstelling bijwonen. Indien je niet naar Filmtheater Kriterion kunt komen voor de Amsterdamse presentatie stuur ik je je het boek en dvd met de post. Daarvoor heb ik je postadres nodig!

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  De eerste presentatie Dromen van Dieren

  De presentatie zondag 13 november in het Groninger Prinsentheater (tijdens hun laatste open podium van dit jaar) verliep prima. Een kleine zaal vol bezoekers was aardig verrast door de liedjes en filmpjes. Twee van de acht bij het project betrokken Groninger kunstenaars waren ook aanwezig: Jelien Veenstra en Chaïm Murzan. De andere waren verhinderd door afsprakken bij andere festivals (zoals het Leeuwarder Filmfestival dat tegelijkertijd plaatsvond) of wonen niet meer in Groningen.

  Ik heb een aantal liedjes gezongen en mezelf op de piano begeleid. Drie van de filmpjes werden vertoond. Chaïm nam een eerste kopie van de nieuwe dvd en het boekje namens de Groninger kunstenaars in ontvangst en gaf ook een kleine toespraak over hoe het project elf jaar geleden is begonnen.

  Tijdens het programma zongen ook twee andere zangers met prachtige stemmen: Maaike en Jelmer. Ik heb ze meteen uitgenodigd om deel te nemen aan het Tongbrekers liedjes project over kleuren. Ze zijn enthousiast om mee te werken. Chaim en Jelien hebben ook laten weten interesse te hebben om aan het fotoproject voor peuters en kleuters mee te werken.

  Na afloop kreeg ik enkele uitnodigingen om de filmpjes te vertonen tijdens andere festivals.

  Hopelijk ontmoet ik de andere Groninger kunstenaars de volgende keer dat ik in de buurt ben.
  Speciale dank aan de NS die Droomwevers 5 gratis reiskaarten heeft gegeven. Al met al een geslaagde dag.

  Andere presentaties:
  woensdag 23 november Zwolle, Sociaal Culturele Vereniging Eureka
  zaterdag 3 december Rotterdam (kunststudio Carla en Chiel) van 15:00 - 17:00 uur
  vrijdag 16 december Enschede TV Radio tussen 13:00 en 14:00 uur
  vrijdag 16 december Arnhem, Huis van Puck 20:30 uur
  december of januari Den Helder, Radio
  december of januari Amsterdam
  zaterdag 28 januari 2012, Nijmegen De Lindenberg Huis voor de Kunsten

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Kleurplaat-wedstrijd

  Kleur mee en win mooie prijzen
  Win o.a. de nieuwe DVD van Droomwevers "Dromen van Dieren" met 52 leuke filmpjes
  Haal je kleurplaat bij de Albert Heijn of het Kunstlokaal NS Muziekwijk (onder het spoor) of download hem hier
  Kleur de kleurplaat zo mooi mogelijk in!
  Lever hem voor 18 september in en je krijgt gelijk een Kadootje mee.
  De allermooisten winnen een grote prijs!!

  De prijsuitreiking zal plaatsvinden in het Kunstlokaal na de workshops op zondag 25 september 2011.

  Voor nadere informatie kun je contact opnemen met: Stichting Culturele Droomwevers email: droomwevers@yahoo.com

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Ontdek De Kracht Van Woorden

  Op 11 september besteedt Droomwevers in het kader van de week van de alfabetisering aandacht aan kinderen en volwassenen die niet kunnen lezen.
  Dit gebeurt door een 3 uur lange woordspelletjes workshop te organiseren in het Kunstlokaal Muziekwijk tussen 11:00 tot 14:00.
  Kinderen breng jullie ouders mee!
  Lees met de hulp van spelletjes, liedjes, raps, dansjes, jongleren en meer! Meld je aan door contact op te nemen met
  droomwevers@yahoo.com

  Locatie: Strawinskypad 100, elke zondag van 11 tot 2 uur.
  (het gebouw onder het spoor bij station Almere Muziekwijk)

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Vertoning in Paradiso en op Cinekid groot succes

  Op Cinekid heeft de animatieserie \'Dromen Over Kunst\' haar première beleefd. Bekijk onze fotorepertage en die van het Cinekid festival.
  10 Droomwevers animaties zijn met live muzikale begeleiding vertoond in Paradiso! Bekijk de fotoreportage en lees de recensie op de webeditie van weekblad De Echo.

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Wekelijks gratis workshops in Almere voor kinderen van 6 tot 12 jaar

  Kom elke zondag naar het Kunstlokaal in Almere voor leuke workshops als dans, muziek, rap en woordspelletjes. Aanmelden kan door een mail te sturen naar:droomwevers@yahoo.com of telefoon: 020 420 5210.

  Locatie: NS Station Almere Muziekwijk.
  Tijdstip: 11.00 - 14.00.

  Bekijk de fotoreportage.

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©