Lopende projecten


 

Binnenkort zijn een aantal belangrijke projecten van Droomwevers zijn afgerond.  Onze nieuwe uitgave Het Groene ABC wordt erg mooi en ligt inmiddels bij de drukker. Dit is een boekje met prachtige illustraties en een cd. over wat kinderen zelf kunnen doen om onze aarde en het milieu ook in de toekomst schoon en leefbaar te houden. Zodra Het Groene ABC helemaal klaar is kan je dat natuurlijk in Droomnieuws lezen.

Bij ons programma met Prachtige Grachten liedjes, waarin we een virtuele rondvaart maken door de Amsterdamse grachten, zijn filmpjes gemaakt. Hierin zie je oude en nieuwe beelden van de Amsterdamse grachten, je hoort de liedjes en een voice over wat er allemaal onderweg te zien is. Deze filmpjes komen binnenkort op de Droomwevers youtube channel te staan.

Zaterdag 21 juni hebben Terry Andrews en Henry Muldrow namens de Stichting Culturele Droomwevers een creatieve workshop gegeven met muziek, films, kunst, raps en games. Dit was speciaal voor de kinderen op de landelijke dag van EDASU van 10.00 tot 17.00 uur. Deze dag vond plaats op de prachtige locatie “Paradijs op Aarde” in Creil in de Noordoost Polder. Droomwevers is uitgenodigd om volgend jaar weer een workshop voor EDASU te geven.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Nieuw project: TegenstellingenWij zijn bezig met 4 boeken samen te stellen. Deze 4 boeken bevatten 40 gedichten en liedjes over tegenstellingen. Deze boeken zijn bestemd voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar, zodat ze leren begrijpen wat het tegenovergestelde is. Bijvoorbeeld: Dag is niet nacht, Hard is niet zacht..

Verschillende bekende artiesten zullen meewerken aan dit project: een van hen is Marco Bakker.
Dag
Nacht
Zacht
HardFacebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Emotie RapsEmotie Raps


Het rapproject is het nieuwste project waar momenteel aangewerkt wordt door Droomwevers. Professionele tekstschrijvers leverden materiaal en dit is op beats gezet door jonge DJ's. Aan dit project werken 60 rappers mee die benaderd zijn vanwege hun expressieve taalgebruik: stemacteurs, presentatoren, zangers en sprekers.
We gebruiken verschillende thema's om op een speelse en laagdrempelige manier kinderen hun leesvaardigheden te versterken en ook kennis te laten maken met zoveel mogelijk culturele disciplines. Wij willen elk kind uitnodigen en helpen zijn of haar artistieke talenten te ontwikkelen.


Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Liefde voor wijsheid met het Filosofisch ABCLiefde voor wijsheid is oorspronkelijk de letterlijke Griekse betekenis van het woord filosofie. En wat is het mooi om kinderen kennis en wijsheid bij te brengen. Klaar te stomen voor de wereld! Daar dragen wij graag een steentje aan bij met het Filosofisch ABC in het Nederlands en Engels. Deze multimediale projecten zijn nog steeds volop in ontwikkeling en omvatten zoveel educatieve inhoud, sprekende illustraties en vooral muzikaal talent. Maar het vergt veel tijd en vooral geld om tot stand te brengen. Tot nu toe hebben 170 kunstenaars hun talenten ingezet voor dit project. Dit aantal bestaat uit 52 schilders, 40 zangers, 52 kinderstemmen, verschillende muziekarrangeurs, geluidstechnici, grafisch ontwerpers, schrijvers en adviseurs.
De gepassioneerde filosoof/adviseur Heidi Muijen die sinds 2003 haar filosofische praktijk Thymia heeft geopend, zal een gedegen advies uitbrengen. Hiermee zal een van onze schrijvers een artikel wijden aan elk thema en elke filosoof in het boek. In totaal komt het op 2 x 26 thema’s en filosofen. Hierdoor krijgen de kinderen inzicht in de betekenis van de citaat, de relatie tot het kunstwerk en in de filosoof.
Wij zijn ontzettend enthousiast over dit project en blij te melden dat er momenteel twee grafisch ontwerpers bezig zijn met het concept. Daarnaast heeft een potentiële uitgever belangstelling getoond. Ook de KRO hebben we benaderd in de hoop ze te interesseren voor structurele sponsoring. Stap voor stap komen we dichterbij de totstandkoming van dit uitgebreide project en wat zal het schitterend zijn. Houd onze website in de gaten voor de nieuwste ontwikkelingen.

De boeken die gemaakt worden zijn: 


 • African-American Philosophical ABC

 • Het filosofisch ABC (Nederlandstalig)

 • Traditional philosophers and writers

 • Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Audio en video  Tegenwoordig is er zoveel mogelijk met audio en video via het internet. Om daar slim gebruik van te maken heeft Droomwevers Brigitte Bélanger benaderd een aparte internet omgeving in te richten voor alle kunstenaars die hebben meegewerkt aan de verschillende boeken, filmpjes, illustraties en muziek. Zodra er financiële ruimte is, krijgt iedere participerende kunstenaar een boek met dvd opgestuurd.

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Crowdfunding  Droomwevers zet zich graag in om kinderen kennis te laten maken met verschillende culturen, muziekstijlen en kunstgenres via kunst, muziek, poëzie en film. Dit gebeurt in samenwerking met meer dan 150 kunstenaars. Hiermee willen zij graag de horizon van de kinderen verbreden en de waardering voor cultuur bevorderen. 
  Maar Droomwevers is alleen in staat zijn projecten te realiseren met de hulp van sponsors. Om die reden is Droomwevers in gesprek met Willem de Wijs om een Crowdfunding project op te zetten. Zodoende krijgen meer mensen de gelegenheid te investeren in onze educatieve projecten. Houd de website in de gaten voor meer nieuws hierover.

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Nieuwe Dromen

  Droomwevers heeft veelbelovende projecten lopen. Dankzij de hulp van zoveel getalenteerde mensen is het mogelijk nog zoveel meer creaties te ontwerpen voor kinderen. Hier volgt een overzicht van alle projecten die lopend of nog in ontwikkeling zijn:

  Vier alfabetboeken

  Dieren ABC, Planten ABC, Steden ABC en de onlangs uitgebrachte Engelstalige Europe ABC. Deze zijn inmiddels al te bestellen.

  Planten ABC

  De Planten ABC is ook uitgekomen. De première zal plaatsvinden op 25 maart in de Hortus van Alkmaar met een aantal meewerkende kunstenaars plus 80 kinderen van de dichtbijzijnde Paus Johannes Basisschool. Het hele programma en de PR worden momenteel gepland. Albert Heijn in Alkmaar sponsort kleinigheden voor de kinderen.

  Europe ABC – book + dvd

  Droomwevers eerste Engelstalige ABC-boek met dvd is uit: Europe ABC. De bijdragende kunstenaars uit heel Europa zijn in afwachting van een boek per post. Ook voor de première is nog een datum en locatie nodig. Om de kunstenaars te verblijden en het boek met filmpjes te presenteren heeft Droomwevers helaas eerst geld nodig.  

  Tongbrekers (Prachtpraat)

  Tongbrekers - een boekje met grappige en moeilijke zinnen waar je tong over struikelt.
  Over de Tongbrekerboeken zijn we in gesprek met een geïnteresseerde uitgever: dubbelzes. We wachten met spanning op hun reactie! Naar iemand die de mixing en mastering van de nederlandse liedjes wil doen wordt gezocht. Voor de engelstalige tongue twisters is iemand gevonden.  

  Peuterliedjes – Bloemen Hebben Geuren

  Bloemen hebben geuren - boekje met dvd inclusief 16 peuterliedjes.
  De 16 liedjes van de Peuterliedjes: Bloemen Hebben Geuren zijn meestervol gemixd en gemastered door Leo Lankhuijzen. De foto's voor het boek zijn grotendeels compleet. We missen nog enkele foto's. Daarna gaan we het boek naar uitgevers sturen. We zullen enkele uitgevers en sponsors benaderen. Ook een poging voor Crowd Funding staat in de planning.  

  Filosofisch / Philosophical ABC

  Filo en Philo ABC projecten - kinderboek met filosofische feiten.
  We missen nog 5 zangers voor het Filosofisch en het Philosophical ABC. We zijn zeer tevreden met de 42 opgenomen stemmen. Een geluidsengineer voor de mixing en mastering moet nog gevonden worden. De beide grafisch ontwerpers zijn beide bezig met de ontwerpen van kinderboeken met feiten over filosofen van A tot en met Z gecombineerd met 26 afbeeldingen van schilderijen gemaakt door 51 briljante Nederlandse schilders en gezongen door net zo veel prachtige stemmen. KRO staat open voor een voorstel.

  Educatieve raps

  De 60 Nederlandstalige educatieve raps zijn grotendeels opgenomen. We missen nog drie sprekers, rappers of stemacteurs. Tientallen Droomwevers karaokeraps zijn te zien en te horen op youtube. Kinderen kunnen oefenen met de raps om hun leesvaardigheden te verbeteren en de uitbreiding van hun woordenschat en taalontwikkeling te versnellen. Ook worden 60 raps in het Engels gemaakt. We zijn in contact met een aantal scholen om de herhalende teksten in te spreken bij de opnames. Veel werk maar prachtige resultaten. Luister naar Groeien-Bloeien met de solospreekstem Simone Walraven plus een aantal kinderen van Basisschool de IJsbreker uit Amsterdam Noord.  

  Dromen door Nederland - Ketelhaven

  Kennen jullie het liedje Ketelhaven uit Dromen door Nederland nog? Om het geheugen op te frissen kun je het liedje nogmaals beluisteren door deze link te kopiëren naar je browser: http://www.youtube.com/watch?v=jr9eOGJTylU
  Dit liedje is gezongen door de muzikale Anne Chris. Zij heeft een nieuwe cd uitgebracht  die Just Kissed the Sun heet en op donderdag 13 maart wordt gepresenteerd in de North Sea Jazz Club in Amsterdam.  

  Promotiefilm Droomwevers

  Joop Geurts van Musicord en vice-voorzitter van Droomwevers  heeft aangeboden te helpen met het maken van een promotiefilm met ondertiteling in het Engels. Op die manier kan Droomwevers meer mensen laten zien wat we allemaal doen en wat we allemaal nog willen doen in de toekomst: http://www.droomwevers.nl/?intro=1

  J
  ongste deelnemende zangeres bij Droomwevers
  Op vrijdag 21 maart zal de 13 jarige zangeres Myrthe van der Vuurt – de Vries de studio induiken. Met haar mooie stemgeluid zal zij twee Filosofische  liedjes (op teksten van Sir Isaac Newton en Jezus) opnemen samen met onze geluidsengineer Bart de Groot. Myrthe zat al in de voorrondes van het Junior Songfestival en the Voice Kids en haalde de provinciale finale Noord-Holland van het Kinderen voor Kinderen Songfestival. Afgelopen jaar tourde ze met ‘Icarus de Musical’ van het Nederlands Musical Ensemble door de Randstad. Deze musical is in drie categorieën genomineerd voor een amateur musical award 2014, waarvan de gala uitreiking 24 maart in het Nieuwe DelaMar theater plaatsvindt.
  In april zal ze met dit jongerenensemble ook optreden voor Koning Willem Alexander ter gelegenheid van de viering van 200 jaar Grondwet in Den Haag.  

  Vacature: Geluidsengineer
  We zijn op zoek naar iemand die de mixing en mastering van de nederlandse liedjes wil doen wordt gezocht. Voor de engelstalige tongue twisters is iemand gevonden.

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  English language projects

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Filosofische projekten

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Fotoboeken

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Kerstliedjes

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  Kleurrijke tongbrekers

  Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©
   

  ABC Alfabet boekenreeks

  Dieren ABC, Planten ABC, Steden ABC en de onlangs uitgebrachte Engelstalige Europe ABC. Deze zijn inmiddels al te bestellen.


  Website:


 • Dromen door Nederland <i>ABC Boek en DVD</i>

 • Dromen over Planten <i>ABC - Boek en DVD</i>

 • Dromen van Dieren <i>ABC Boek en DVD</i>

 • EUROPE ABC <i>Book and DVD</i>

 • Het Groene ABC

 • Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
  ©