Optredens


 

Verslag optreden op de groenmarkt van zaterdag 24 augustus 2019Op zaterdag 24 augustus hebben we met de Stichting Droomwevers weer leuke rapworkshops gegeven op de groenmarkt in Amsterdam Nieuw-West.

Groenmarkt 24 AUG 2019

Henry (workshops), Tess (schmink) en Marco (verkoop en promotie) zetten zich gedurende de hele dag in voor onze fantastische stichting.
Wat een enthousiasme en wat een talenten.

Groenmarkt 24 AUG 2019

Dank voor de uitnodiging aan de initiatiefnemers Maaike Belder (Café Flink) en Shai Langen (Lolaluid). Volgend jaar op herhaling! Mocht je het ook leuk vinden om iets voor onze stichting te doen (bijv. op het gebied van marketing, promotie, helpen bij events), laat het ons weten. Je krijgt er een hoop blije gezichten voor terug.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

GROENE STRAATDAG 2018Stichting Droomwevers nam deel aan de Groene Straatdag op zaterdag 11 mei in de Noorderspeeltuin in de Jordaan.

Onder leiding van Terry Andrews, voorzitter en topverkoper, presenteerden we het Groene ABC-boek aan het publiek en we waren erg blij om 24 exemplaren te verkopen. Henry zong 15 liedjes uit het boek (ondanks de slechte versterking) en bij juf Tess stond een rij kinderen te wachten om hun gezichten te laten schminken! Al met al een zeer geslaagde zonnige middag.


Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Presentatie: Het Groene ABC (in Mezrab) verslagDe presentatie van Droomwevers over het Groene ABC was een groot succes. Er waren ongeveer 75 personen aanwezig en het was erg gezellig. Er waren drankjes en hapjes en iedereen had het naar hun zin. Marco Lassche was de gastheer en Trudi Koop kondigde de verschillende programma-onderdelen aan. Er werden liedjes gezongen uit Het Groene ABC en er werden gedichten voorgelezen. De zaal was enthousiast en de eerste exemplaren van het boek werden gepresenteerd en uitgereikt aan Arend Smit, de grafisch ontwerper van Het Groene ABC en aan Henry Muldrow, de artistiek leider van de stichting. Het was een geslaagde presentatie en improvisatie en positieve energie maakten het tot een leuke middag. De 7-jarige Alyssa onze jongste zangeres werd geïnterviewd om een filmpje te maken voor de vrijwilligerswedstrijd van Appeltjes van Oranje. Die willen we natuurlijk héél graag winnen! De middag eindigde met een blues programma, waar werd opgetreden door het Muldrow-de Neeve-Groot trio en langzamerhand ging iedereen voldaan naar huis. SUPER!

Het Groene ABC nu verkrijgbaar via:
Droomwevers bestelformulier of
www.greenpicnic.nl of 
www.groeneboekenshop.nl


1234567
Foto van de optredende artiesten: Trudi, Sjors, Ard Wildenburg, Fiene, Claudia, Ceder, Arend, Alyssa, Henry

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Verslag Workshop Calvijncollege 24 september 2017We werden begroet door 4 enthousiaste kinderen die al een half uur van tevoren aan kwamen fietsen. Ze hebben ons geholpen om de bankjes, de stoelen en de tafels klaar te zetten. Daarna wachtten ze buiten, zodat wij de andere voorbereidingen konden doen. De kinderen waren enthousiast, energiek en klaar om te beginnen.

Toen alle 10 kinderen om 15 uur gearriveerd waren, allemaal op tijd, begonnen wij met kunst. De opdracht vandaag was het maken van een tekening van kinderen op school. We hadden meerdere voorbeelden ter inspiratie en iedereen koos de illustratie die het beste bij hem of haar en de eigen mogelijkheden paste. Dat leverde een werkelijk prachtig eindresultaat op! Alle tekeningen werden opgehangen op de grote spiegel.
Als een kind klaar was kreeg hij een lesje op de vleugel, op een gegeven moment konden ze met hun drieën samen een liedje daarop spelen. Toen vijf kinderen klaar waren en vijf nog aan het schilderen, gingen we samen het pinbal-spel spelen. We waren op zoek naar een nieuwe uitdager voor de huidige winnares, omdat zij elke week won. Volgende week kan zij haar titel verdedigen tegen een nieuwe uitdager.

Daarna speelden we binnen een soort jeu de boules, waarbij ze hun eigen chip zo dicht mogelijk bij de muur probeerden te krijgen. Elk kind had een chip met een andere kleur. Zo konden ze even lekker bewegen nadat hun tekening klaar was.
Het volgende spel was een letter-woordspel. Ze kregen 9 letters en konden in groepjes van twee met potlood en papier een lijst maken van alle woorden die ze konden maken met deze letters. Ik gaf wat hints en ze hadden er veel plezier in. Aan het eind las iedereen de woorden voor die ze gemaakt hadden. Volgende week gaan we die woorden vertalen naar het Engels!
Vervolgens speelden we het instrumentenspel. Dit keer met nieuwe instrumenten zoals de synthesizer, de fagot, de pauk en de elektrische gitaar. Vorige week speelden we het met tekeningetjes als voorbeeld, deze week stonden de afbeeldingen op gekleurde kaartjes die naast elkaar lagen. De kinderen stonden er tegenover en combineerden één voor één de klank van het instrument wat we lieten horen met het bijpassende plaatje. Het was mogelijk om 2 punten te scoren, 1 voor de goede combinatie en 1 als ze de naam van het instrument wisten. Voor ieder goed antwoord kregen ze een pinda-M&M en iedereen deed zijn uiterste best hiervoor.
De middag werd afgesloten met lekkere hapjes zoals paprika chips, appelsap en meer M&M’s en een klein cadeautje als dank voor hun enthousiasme.
workshopleiders: Henry, Marcello en Zeynep

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Verslag eerste Droomwevers workshop op het Calvijn College.Henry tesamen met Faiza, Marcello en Matthijs, een nieuwe sound engineer, gaven op zondag 4 december de eerste keer een workshop op het Calvijn College voor zes kinderen, in aanwezigheid van drie ouders. De workshop van twee uur werd een groot succes waarbij de kinderen enthousiast en gedisciplineerd waren. Door de serieuze opstelling van de kinderen kon een heleboel gedaan worden: er werden origami doosjes gemaakt,een rap werd geoefend, raadsels werden voorgelegd, tongbrekers, muziektheorie en een liedje. Vanwege dit succes komen er volgende keer waarschijnlijk meer kinderen bij. Bijgesloten vind je een verslag van de eerste workshop op  het Calvijn College. 

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Droomwevers promotiedag in de MeervaartOp  woensdag 6 april werd een culturele presentatiedag gehouden in de Meervaart in Osdorp. Het overkoepelende Mocca maakte er een zeer volledige dag van met workshops, voordrachten en een markt waar culturele instellingen zich presenteerden. Droomwevers was van de partij – Terry en Kees presenteerden boeken, cd’s, flyers en folders, terwijl een laptop filmpjes van Droomwevers vertoonde. meervaart verslagDit was ook het moment om kennis te maken met wat vele anderen cultureel te bieden hebben en om gesprekken aan te gaan. Voor velen was het de eerste kennismaking met Droomwevers. Een geslaagde dag  en we kijken al uit naar de volgende keer.
Verslag: Kees Ijsbrandij

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

1 april Presentatiedag in De Buurtzaak.Op vrijdag een april werd in De Buurtzaak aan de Chris Lebeaustraat in Nieuw-West een grote presentatiedag gehouden. Allerlei vrijwilligers initiatieven en stichtingen presenteerden zich met standjes en op andere manieren. In de grote zaal waren stands met eten, waar tevens de officiele toespraken werden gehouden. Op deze dag bracht Stichting Droomwevers ook een presentatie. Het team van Droomwevers had al enige tijd geoefend met voornamelijk Marokkaanse meisjes van circa zeven tot elf jaar oud.
Buurtzaak 5
Henry had een elektrische piano geregeld en oefende stug door met de zangeressen. Niels de dansleraar had al flinke vorderingen gemaakt met de meisjes die er met veel plezier op los dansten. Op het podium zat Guusje aan een tafeltje om spelletjes te doen met wie maar zin had.
Buurtzaak 6 Wiesje nam ondertussen de foto’s. Er kwamen flink wat nieuwe kinderen nieuwsgierig kijken wat er op het podium zoal gebeurde. Een meisje van de vaste groep nam plaats achter de piano en was niet meer weg te slaan. Ondertussen werden de Droomwevers raps uitgedeeld en wie wilde kon deze raps op aanwijzingen van Henry voordragen.
Buurtzaak 8
Zo ging het enige uren door. De groep kinderen die op woensdagmiddag komt groeit gestaag en Droomwevers hoopt gaarne nog meer kinderen te kunnen begroeten.
verslag door Kees IJsbrandij
foto's door Wiesje Kneppers

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Vertoning dvd Dromen over Planten, Kriterion 10 maart 2015Rond vijf voor tien is het drommen op de gang van bioscoop Kriterion. Zijn het normaal grote studenten die staan te popelen voor de deuren van de filmzaal, deze ochtend zijn het kleintjes: kinderen uit groep één tot en met vier van basisscholen de De Roos en De Tamboerijn. De jongens en meisjes zijn door Stichting Culturele Droomwevers uitgenodigd voor de vertoning van de dvd Dromen over Planten.
In de volgorde van het alfabet komen 26 filmpjes voorbij waarin op muzikale wijze verteld wordt over dadels, laurier, gladiolen, kortom: alles wat uit de grond komt en aan struiken en bomen groeit. Naast deze dvd is er ook een gelijknamig boek inclusief dvd met alle liedjes uit de filmpjes. Dat een aantal nummers bij de kinderen al bekend zijn, wordt duidelijk als de voorstelling afgetrapt wordt met het lied Bloemkool. ‘Groter worden is groeien, bloemen hebben is bloeien,’ de kinderen zingen het refrein uit volle borst mee.
Na het lied gaat de eerste reeks filmpjes van start met de a van aardbei. Elk filmpje is op zijn eigen manier grappig en uniek. Al zijn ze stuk voor stuk op vrijwillige basis gemaakt: de liefde en het vakmanschap spat er aan alle kanten vanaf. De liedjes zijn gebaseerd op verschillende muziekstijlen en voorzien van makkelijk te onthouden en beetje gekke teksten. Zoals Citroen over Jeroen en Koen van Loenen, de citroen-eetkampioenen.
Na de h van hooi is het tijd voor pauze. Tijd om te kwebbelen hebben de kinderen niet. Er volgt namelijk een kwis. Aan de hand van de vragen die in de kwis gesteld worden, moet blijken of de jongens en meisjes wel goed opgelet hebben. Bij elke vraag mag één kind het antwoord geven. Is dit fout (of zijn ze het toch opeens vergeten) dan gaat de beurt naar een ander kind. Heeft deze het antwoord goed, dan krijgt hij of zij een prijsje. Het is te begrijpen dat alle ‘Roosjes’ en ‘Tamboerijntjes’ bij de drie volgende filmpjesrondes extra op scherp staan! Degenen die niets gewonnen hebben, hoeven overigens niet te treuren.
Aan het eind van de voorstelling worden namelijk de winnaars van de Dromen over Planten-tekenwedstrijd bekend gemaakt. Van elke groep mag een winnaar het boek en de dvd meenemen voor in de klas. Zo kunnen alle kinderen nog heel lang nagenieten van deze gezellige en leerzame ochtend!
verslag: Sasja de Vos


Foto’s: foto's: Terry Andrews

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Revolutionaire rap- en dansworkshops voor kinderen eindigt met CD-presentatieWoensdag 3 december, was alweer de laatste dag van de zeven weken durende serie rap-en dansworkshops in de Buurtzaak. De workshops werden met twee weken verlengd door technische problemen tijdens de CD-opnames en vertragingen omtrent de CD-productie. Voordeel voor de kinderen was, dat ze nog twee weken langer mochten leren dansen en rappen.

Het werd een middag, die we ons niet beter hadden kunnen wensen. De laatste dag van de workshops begon met het prepareren van twee prachtige taarten door kunstenares Moira Powers. Fotograaf WiesjeKneppers was aanwezig om de festiviteiten van deze middag op beeld vast te leggen. Activiteitenmedewerkster Susanne van der Arend en dansjuf Juanita Ho vertegenwoordigden Droomwevers ook nog op deze gedenkwaardige middag.

Eén tafel was gevuld met prachtige exemplaren van Droomwevers nieuwe CD ‘Rappen met Werkwoorden'. Daarnaast stonden exemplaren van de CD gemaakt door de kinderen zelf. Brochures, vragenlijsten, rapteksten en certificaten van deelname werden omringd door gebak, chips en drankjes.

De kamer was vol met vrolijke kinderen die ongeduldig wachtten op hun beurt om te rappen op het podium. Het publiek bestond uit ouders, kunstenaars, buurthuismedewerkers en gasten, waaronder componist/musicus Valentijn Steenhuis en Droomwevers partner en adviseur, filosoof Heidi Muijen als eregast.

De gasten werden vermaakt door de kinderen die dans en rap afwisselden. Terwijl de ene groep kinderen rapte, danste een andere. De CDs gemaakt door de kinderen werden gespeeld tot tevredenheid van de trotse jonge rappers. De vertrouwde raps werden herhaaldelijk opgedragen, elke keer met meer en meer passie en vreugde. Een kwartier voor het einde van de presentatie, wilden de kinderen niet stoppen met rappen, maar bleven om meer raps vragen.

Tenminste 14 kinderen toonden belangstelling voor de voortzetting van meer rapworkshops in januari 2015.

Droomwevers is trots om pionier te zijn in het hervormen en omvormen van cultuur voor kinderen, met name het herleven van het rap-genre door de toevoeging van positieve en educatieve teksten. Heidi Muijens reactie op het evenement geeft het in heldere bewoordingen weer: 'Zo belangrijk om de kinderen andere waarden en woorden te leren kennen dan de geestelijke vervuiling die er al zo vaak te horen is.' De directeur van de buurtzaak, Hans Krikke,  heeft Droomwevers uitgenodigd om de rapworkshops te verlengen met nog een half jaar. 
Foto’s: Wiesje Kneppers

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Droomwevers op Winterfair Amsterdam International Community SchoolOp zondag 24 november heeft Droomwevers met zijn eigen kraampje deelgenomen aan de Winterfair van de AICS.
winterfair 2014
We kregen een gratis plekje aangeboden door de organisatie (Nicole Blasman) om onszelf te promoten. Uiteraard hebben wij dit gebaar dankbaar aanvaard. Henry, Aïda en Marco hebben gezorgd voor de opbouw van de kraam, de verkoop van de boekjes en de promotie van de workshops. We hadden ook een laptop neergezet, waarop we de Europe ABC animaties lieten zien. winterfair 2014Dit werd erg gewaardeerd door de kinderen die er af en toe ademloos naar zaten te kijken. Aan deze animaties hebben de kinderen van de AICS ook meegewerkt door de letters van het alfabet en de namen van de steden op te noemen. Het was een mooie middag, met leuke gesprekken met de mensen die geïnteresseerd waren in droomwevers, in de boeken en in de workshops.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Vijfde rap- en dansworkshop in de BuurtzaakDeze week was Droomwevers 2 keer actief in de Buurtzaak.Dinsdagavond 18 november, de avond voor de workshop, hebben Juanita en Henry het 45-koppige publiek verrast met een presentatie van 2 groep-raps; een keer voor het diner en een keer na de Bonte Maaltijd. Minstens 10 kinderen, van tussen de leeftijd van 12 tot 17 jaar, traden op terwijl de oudere middeljarigen makkelijk mee konden lezen omdat de teksten op de tafels waren gelegd. Beide raps eindigde met daverend applaus van het publiek voor de aangename en verrassende groep raps.
Vandaag zou een speciale dag zijn. De kinderen zouden nu de kans krijgen om hun eigen stem op te nemen op een cd. Duncan Gidney is zo vriendelijk geweest om als geluidstechnicus aanwezig te zijn en om zijn laptop mee naar De Buurtzaak te nemen teneinde de stemmen van de kinderen op te nemen. Hij en ik werden naar een nieuwe kamer geleid direct tegenover de kantine. Na het opstellen van de opname-apparatuur, werden we begroet door een moeder en dochter die gretig interesse in onze workshop toonden.
Dit kind had niet eerder deelgenomen aan de workshops, maar was al een zanger en danseres met een goede, sterke stem en een uitstekend gevoel voor ritme. Ze vertoonde ons een van haar zang- en dansoptredens op haar moeders telefoon. Dit meisje heeft talent en lef.
Haar eerste inspanningen met de raps leverde een opmerkelijke voorstelling op met slechts enkele kleine struikelblokken. Na een tweede repetitie was haar rap enorm verbeterd. Nadat ze 2 raps onder de knie had, werd ze vergezeld door een beste vriendin, een meisje dat onze workshop in de kantine had bijgewoond een week eerder. De twee meisjes repeteerden twee van de raps en kregen er veel vertrouwen in, totdat twee jongens, die 4 van de rap-workshops al eerder hadden bijgewoond binnenkwamen. 
De jongens voelde zich zo zelfverzekerd in hun rappend vermogen dat ze zelfs handgebaren en lichaamsbewegingen begonnen te gebruiken. Een vriend van hen was aanwezig maar deed niet mee met de raps. Het zou gemakkelijk zijn om te worden intimideerd door het heel hoge rap-niveau van deze 4 jonge rappers.
Duncan bediende de CD-speler als een geweldige DJ, maar helaas door technische omstandigeden moesten de solo-opnamen worden uitgesteld tot volgende week. Alle 5 kinderen hebben beloofd om volgende week terug te keren om hun eerste rap-CD op te nemen en om de eerste exemplaren van de nieuwe Droomwevers CD 'Rappen met Werkwoorden' gemaakt in samenwerking met de Buurtzaak, te ontvangen.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Dromen Over Planten een groot succes!Op dinsdag 11 november werd in Kriterion de multimedia voorstelling 'Dromen Over Planten' gepresenteerd. Leerlingen van Basisschool De Waaier en Basisschool De Pool kwamen met nieuwsgierigheid naar de voorstelling kijken. Al snel werden alle 170 kinderen en leerkrachten warm gemaakt met een mooie wave in de zaal van links naar rechts en toen kon de voorstelling beginnen.
De A van Aarbei tot en met de Z van Zoethout kwamen aan bod, en alles daartussen. Het waren prachtige animaties om te zien, ontwikkeld door Stichting Culturele Droomwevers. De makers van de filmpjes de B van Bloemkool en S van Sla zaten zelfs in de zaal en kregen een groot applaus. Tussen het alfabet door waren er ook prijsvragen om te kijken of er goed werd opgelet door de kinderen in de zaal en dat was zeker het geval! De vragen werden goed beantwoorden. Voor elke letter was er een winnaar die een mooie prijs kon verdienen, van DVDs tot borden en verkleedpakken, gesponsord door Albert Heijn.
Aan het einde van de voorstelling was er nog de prijsuitreiking van alle tekeningen. Uit elke klas was er een winnaar die met elkaar op het podium het 'Dromen over Planten' ABC inclusief DVD mee naar huis kregen. Voor alle andere kinderen in de zaal was er een kunst poster (van De Nederlandse Portretprijs) die werd uitgereikt en werden er ook heerlijke lekkernijen uitgedeeld. Al met al werd de voorstelling zeer goed ontvangen en was het een veel bewogen ochtend waarin de kinderen spelenderwijs kennis hebben kunnen maken met de plantenwereld.
Heeft u als bijv. school, buurtcentrum, BSO ook interesse voor de voorstelling van 'Dromen over Planten', neem dan contact op met Stichting Culturele Droomwevers via droomwevers@yahoo.com om te informeren naar de mogelijkheden.
'Dromen over Planten' is ook te koop via de website www.droomwevers.nl. Voor €10,-- krijgt u dan een prachtige animatie-DVD en een prentenboek met mooie illustraties. door Susanne van der Arend

FOTO VERSLAG – KRITERION
1: Vijf minuten voor de Amsterdamse premiere van 'Dromen ver Planten' in Filmtheater Kriterion op 11 November 2014
2: In de foyer van de Kriterion hingen er tientalen plantentekeningen gemaakt door kinderen van Basisscholen de Pool en de Waaier.
3: Vlak voor 10 uur arriveerden de gasten bij de Kriterion
4: 170 nieuwsgierige en enthousiaste kinderen en leerkrachten krijgen entré in het theater 5: Even happen voor de voorstelling 6: Openingswoord door Marco Lassche en Charlene Schmelts
7, 9, 10, 13: Vragen over de films worden aan de kinderen gesteld door Juanita Ho en Charlene. Prijzen worden uitgereikt aan degenen met de juiste antwoorden.
8: Jeneverbes muziekanimatie gemaakt door René Hoekstra; gezongen door Birgit Schuurman
10. Volle zaal met kinderen en leerkrachten van basisscholen de Pool en de Waaier plus een aantal kunstenaars, bestuursleden en medewerkers
11: Walnoot muziekanimatie gemaakt door Harry Hendriks; gezongen door Gerda Havertong
12: IJzerkuid Introanimatie gemaakt door Ron Schuijt
14: Uitreiking van kunstposters aan de kinderen door Moira Powers en Susanne van der Arend
15: Bloemen worden uitgereikt door Marco aan quizmaster Juanita.
16: Presentatrice Charlene krijgt ook bloemen!
Fotos door Wiesje Kneppers

Op dinsdag 11 november werd in Kriterion de multimedia voorstelling 'Dromen Over Planten' gepresenteerd. Leerlingen van Basisschool De Waaier en Basisschool De Pool kwamen met nieuwsgierigheid naar de voorstelling kijken. Al snel werden alle 170 kinderen en leerkrachten warm gemaakt met een mooie wave in de zaal van links naar rechts en toen kon de voorstelling beginnen.
De A van Aarbei tot en met de Z van Zoethout kwamen aan bod, en alles daartussen. Het waren prachtige animaties om te zien, ontwikkeld door Stichting Culturele Droomwevers. De makers van de filmpjes de B van Bloemkool en S van Sla zaten zelfs in de zaal en kregen een groot applaus. Tussen het alfabet door waren er ook prijsvragen om te kijken of er goed werd opgelet door de kinderen in de zaal en dat was zeker het geval! De vragen werden goed beantwoorden. Voor elke letter was er een winnaar die een mooie prijs kon verdienen, van DVDs tot borden en verkleedpakken, gesponsord door Albert Heijn. 
Aan het einde van de voorstelling was er nog de prijsuitreiking van alle tekeningen. Uit elke klas was er een winnaar die met elkaar op het podium het 'Dromen over Planten' ABC inclusief DVD mee naar huis kregen. Voor alle andere kinderen in de zaal was er een kunst poster (van De Nederlandse Portretprijs) die werd uitgereikt en werden er ook heerlijke lekkernijen uitgedeeld. Al met al werd de voorstelling zeer goed ontvangen en was het een veel bewogen ochtend waarin de kinderen spelenderwijs kennis hebben kunnen maken met de plantenwereld.
Heeft u als bijv. school, buurtcentrum, BSO ook interesse voor de voorstelling van 'Dromen over Planten', neem dan contact op met Stichting Culturele Droomwevers via droomwevers@yahoo.com om te informeren naar de mogelijkheden.
'Dromen over Planten' is ook te koop via de website www.droomwevers.nl. Voor €10,-- krijgt u dan een prachtige animatie-DVD en een prentenboek met mooie illustraties.
door Susanne van der Arend
FOTO VERSLAG – KRITERION
1: Vijf minuten voor de Amsterdamse premiere van 'Dromen ver Planten' in Filmtheater Kriterion op 11 November 2014
2: In de foyer van de Kriterion hingen er tientalen plantentekeningen gemaakt door kinderen van Basisscholen de Pool en de Waaier.
3: Vlak voor 10 uur arriveerden de gasten bij de Kriterion
4: 170 nieuwsgierige en enthousiaste kinderen en leerkrachten krijgen entré in het theater
5: Even happen voor de voorstelling
6: Openingswoord door Marco Lassche en Charlene Schmelts
7, 9, 10, 13: Vragen over de films worden aan de kinderen gesteld door Juanita Ho en Charlene. Prijzen worden uitgereikt aan degenen met de juiste antwoorden.
8: Jeneverbes muziekanimatie gemaakt door René Hoekstra; gezongen door Birgit Schuurman
10. Volle zaal met kinderen en leerkrachten van basisscholen de Pool en de Waaier plus een aantal kunstenaars, bestuursleden en medewerkers
11: Walnoot muziekanimatie gemaakt door Harry Hendriks; gezongen door Gerda Havertong
12: IJzerkuid Introanimatie gemaakt door Ron Schuijt
14: Uitreiking van kunstposters aan de kinderen door Moira Powers en Susanne van der Arend
15: Bloemen worden uitgereikt door Marco aan quizmaster Juanita.
16: Presentatrice Charlene krijgt ook bloemen!
Fotos door Wiesje Kneppers
 

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Vierde rap- en dansworkshop in de BuurtzaakIedere Droomwevers rap- en dansworkshop is altijd een grote verrassing. Deze week was geen uitzondering. Kinderen tussen de leeftijd van 5 tot 11 jaar namen deel aan de dans ofwel het rappen. Deze keer zijn we begonnen met de uitdagende en snelle rap getiteld "Rijden-Leiden". De jongere kinderen dansten op de hiphop / break dance gechoreografeerd door Juf Juanita. Verschillende ouders keken met plezier en vreugde naar hun kinderen, die hun best deden om de vloeiende bewegingen van de dansjuf te imiteren. 
buurtzaak3

De drie jongens die rapten, lieten hun beheersing van de snelle rap duidelijk horen en na afloop toonden ze enthousiasme voor de Engelstalige rap. “Be-See” werd geïntroduceerd en geoefend door rappers en dansers. De vliegende, dansende bijen “vlogen rond om zoveel mogelijk te zien”, terwijl de rappers de moeilijke Engelse tekst herhaalden.
Hierna volgde een nieuwe rap met een rustig tempo. Na de snelle-tempo-raps was het vrij gemakkelijk voor de kinderen om de rap “Gaan-Staan” onder de knie te krijgen.

buurtzaak4
De middag werd afgesloten met de rap “Ontmoeten-Groeten”. Sommige kinderen begonnen zelfs te zingen, terwijl anderen de teksten spraken. De dansers genoten van de verschillende begroetingsvormen en de middag eindigde met een vrolijke noot. In totaal zijn er 8 kinderen bij de vierde rapworkshop geweest.   Foto's van deze workshop werden gemaakt door Susanne van der Arend. Volgende week dinsdag tijdens de bonte maaltijd in de Buurtzaak, zullen Juanita, Henry en een aantal van de kinderen een drietal raps, waaronder een groeps-rap, presenteren. Deze hebben ze de afgelopen woensdagen geoefend.   De dag daarna, woensdag 19 november, zullen de kinderen de kans krijgen om hun eigen stem op CD op te nemen. De geluidstechnicus is Duncan Gidney.foto:  Susanne van der Arend 

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

3de rap- en dansworkshop in de Buurtzaak, 5 november 2014Deze week vonden in de Buurtzaak verschillende kinderactiviteiten tegelijkertijd plaats (o.a. kookles, tekenles, mode-les).
Terwijl de kinderen in de kantine aan het wachten waren op de verschillende workshops besloten we om ze allemaal uit te nodigen om mee te doen aan de rap "Groeien-Bloeien". Een aantal van de oudere kinderen lazen de verzen, terwijl de jongere kinderen die nog niet konden lezen, het refrein ratelden.
Zodra de kookles begon, verliet het Droomwevers team, bestaande uit Juanita, Moira en Henry, de kantine. We liepen naar kamer 119 op de bovenverdieping met 2 kinderen, die stonden te popelen om te gaan rappen. We werden al snel vergezeld door 3 jongens die de vorige sessies hadden bijgewoond.

Deze jongens waren heel gedreven en wilden graag de kunst van het rappen leren. Ze pakten de eerste rap aan als echte profs. Met gevoel, expressie en individualiteit spraken ze de ritmisch uitdagende zinnen uit. Eerst als groep en daarna als solisten. Ieder kind voelde zich comfortabel genoeg om de hele rap individueel voor te dragen, terwijl de anderen in behendige en acrobatische stappen met juf Juanita dansten.   De tweede Nederlandse rap "Rijden Leiden" was iets uitdagender vanwege de enorme snelheid waarmee de woorden moeten worden uitgesproken. Toch konden alle kinderen binnen een half uur heel goed de uitdagende teksten opzeggen. Rijden in een auto of in een bus of op een fiets werden allemaal uitgedrukt in de beeldende choreografie van juf Juanita. Moira rapte mee met de refreinen en trad op als DJ.

We eindigden de workshop met de Engels rap: "Be - See". Hoewel de kinderen erg enthousiast waren over het Engels, waren ze verrast om te zien hoeveel moeilijker het is om te rappen in een vreemde taal. We zullen volgende week verder met de Engelse rap gaan.
De leerlingen  waren allemaal erg enthousiast over het feit dat op 19 november elk kind de kans krijgt om zijn/haar eigen stem op te nemen en een solo rap-cd te maken.
Droomwevers heeft besloten om de workshops te verlengen met een week. Op 26 november ontvangt iedere deelnemer een certificaat van deelname, evenals de nieuwe Droomwevers CD "Rappen met Werkwoorden – 30 leuke raps voor kinderen".   Een aantal kinderen vroeg naar de mogelijkheden om de raps uit te voeren voor een live publiek. Als iemand een gelegenheid weet, waar de kinderen de Droomwevers raps voor een publiek kunnen uitvoeren, laat het ons weten!

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Groter worden is groeien. Bloemen hebben is bloeien.Op zaterdag 4 oktober gaf Droomwevers weer rap- en dansworkshops tijdens de opening van de Spiegeltuin in Amsterdam Nieuw West. Het doel van deze feestelijke bijeenkomst was het ontmoeten van mensen uit de stad in een tuin. In Slotervaart wonen meer dan 140 verschillende culturen met elkaar.
Spiegeltuin1  Spiegeltuin2
Voor dit festival heeft Droomwevers geschikte rapteksten verzameld. De rap 'Ontmoeten – Groeten' was de perfecte opening om met zijn vrolijke boodschap over ontmoeting en kennismaking met vreemden.
De Spiegeltuin is onderdeel van een educatief centrum voor kinderen die geïnteresseerd zijn in natuur en ecologie. De tuin is een instrument dat culturele verschillen samenbrengt tot iets nieuws. Voor deze workshops heeft Droomwevers ook raps over durrame thema’s ten gehore gebracht. Tijdens een groepswandeling door de tuin om kennis te maken met de verschillende planten, bezochten een eerste groep kinderen onze workshop-tent en traden juichend op met de vrolijke rap over planten. 'Groter worden is groeien. Bloemen hebben is bloeien.'
In totaal heeft Droomwevers vier kleine, informele workshops gegeven met groepjes van zeven, en drie kinderen en ook nog twee sololessen. Droomwevers participatie werd afgerond door een groepspresentatie op het grote podium op het einde van de middag met medewerking van 10 dansende en 4 rappende kinderen.

Dansdocent: Juanita Ho
Foto: Terry Andrews

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Verslag droomwevers rap- en dansworkshop op donderdag 2 oktober in de eerste Steve Jobsschool van Amsterdam25 kinderen van Basisschool 'De Ontplooiing' hebben deelgenomen aan de Droomwevers rap- en dansworkshop op donderdag 2 oktober in de eerste Steve Jobsschool van Amsterdam, “De Ontplooiing”.
Droomwevers werd hartelijk ontvangen door de directeur, Tijl Rood. Sommige kinderen herkenden Droomwevers van de workshops van de zomer in het Rembrandtpark en waren blij dat Droomwevers nu op school langskwam.
De teksten werden getoond via een beamer zodat het voor de kinderen gemakkelijk is om de rapteksten te lezen. De kinderen kregen raps te oefenen, die varieerden in tempo en moeilijkheidsgraad. De kinderen pakten de eerste rap op als professionele rappers en lazen de geestige teksten enthousiast als groep.
O4NTDe jonge rappers werden daarna gevraagd en uitgedaagd om de tekst in kleine groepjes te rappen en daarna ook individueel. Natuurlijk hadden ze sommige kinderen podiumvrees, maar een aantal dappere kinderen citeerde de raps moedig in een gestaag ritme en met een uitstekende uitspraak. Bij het refrein stemde de hele groep in.
De uitvoering van de rap en dans werd sneller. Na elke rap, deed een aantal kinderen mee aan de dans gegeven door de lenige Juanita Ho. De kinderen leerden passende en vernieuwende bewegingen met het hele lichaam. De kinderen sprongen, stuiterden, zwaaiden, draaiden, doken en bogen. Ze swingden de pan uit op de beat van de welklinkende muziek. Wie niet in staat was om mee te dansen kon rappen, zingen of beatboxen. Dit werd gevolgd door een solo-dansvoorstelling door Juanita, die imponeerde met haar acrobatische, expressieve en ritmische bewegingen.
Na afloop werd gepolst welke rap favoriet was bij de kinderen en dat bleek de snelle, uitdagende, laatste rap “Rijden-Leiden” te zijn. Ook bleek er vraag te zijn naar een workshop in het Engels. Die willen we graag gaan aanbieden.
Een aantal van de kinderen zal wat ze hebben geleerd presenteren in de Spiegeltuin op zaterdag 4 oktober.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Rap, Rijm en Ritme in het Rembrandtpark was ongelooflijk bijzonder.De opkomst van de workshops die plaatsvonden op het Rembrandtparkfestival, was verrassend. In totaal namen 15 kinderen deel aan deze indrukwekkende dans- en rapworkshops. En als we de feedback mogen geloven, smaken ze naar meer…. 
Festival
De voorbereidingen werden al getroffen vóór 31 augustus, maar helaas werd het festival toen verplaatst naar 7 september, omdat de grond te nat en drassig zou zijn voor de opzet van de verschillende tenten. Gelukkig was dit goed gecommuniceerd naar de deelnemers en kon het feest op 7 september wel plaatsvinden.  Moira Powers heeft enorm geholpen met de voorbereidingen voor Droomwevers en heeft ook de banner ontworpen. Henry heeft de raps verzameld en uitgewerkt en Juanita heeft de dans goed voorbereid. We hadden er zin in! 
Droomwevers Rembrandtpark 2014Workshops
Het weer was gelukkig aangenaam. In de ochtend begon het eventjes te regenen, maar de zon heeft deze met zijn stralen snel weggejaagd. Daardoor konden we genieten van echt festivalweer. De workshops hadden als thema ‘Emotie’. Op een speelse en laagdrempelige wijze werden emoties omgezet in creatieve raps. Blij, Boos, Bang, Vreedzaam en Stil zijn een aantal emoties die verwerkt zijn in de workshops. Ze duurden ongeveer een half uur en vonden plaats tussen 12.00 en 15.00 uur. Aan het eind van de middag werd een presentatie gegeven op het hoofdpodium.  
Droomwevers Rembrandtpark 2014Raps
De nummers varieerden van langzaam tot snel. Er werd bijvoorbeeld gestart met het rapnummer ‘Ontmoeten-Groeten’. Deze is makkelijk te volgen vanwege het langzame tempo. Daarna kwam  Groeien-Bloeien die een iets sneller tempo heeft en aan het einde van de workshops werd geoefend met supersnelle raps. Als klap op de vuurpijl werd ook eentje in het Engels geoefend Be See Het was verbazingwekkend maar vooral bijzonder om te zien hoe snel kinderen leren wanneer ze er plezier in hebben.  Tijdens de eindpresentatie deed het hele publiek enthousiast mee. Terwijl ze op een blaadje de tekst mee konden lezen, deed iedereen uit volle borst mee. Zelfs peuters klommen op het podium om mee te dansen en te swingen. Het was een geweldige sfeer. Vooral om te zien hoeveel plezier de kinderen hadden. Het was uiteindelijk een leuke combinatie om spelenderwijs teksten, muziek en dans samen te brengen tot een vreugdevol optreden. 
Feedback
We hebben na zo een leuke en enerverende dag ook genoten van geweldige feedback. De presentator heeft ons uitgenodigd om volgend jaar weer deel te nemen. Die uitnodiging nemen we natuurlijk van harte aan.Daarnaast is de artistiek leider Henry in gesprek geweest met de coördinator Welzijn van zorginstelling Cordaan en is hij gevraagd om ook een workshop te houden voor ouderen in Cordaan. Het zou geweldig zijn om met ‘rappende grannies’ te werken. Ter afsluiting was het een ontroerend moment toen drie jonge meisjes aan het einde van het Rembrandtfestival voorbij liepen die onze zomer workshops ‘De kleuren van de muziek’ in de Buurtzaak hadden bijgewoond. Ze waren met hun ouders en hadden graag de rap workshops bij willen wonen, maar ze konden de Droomwevers niet vinden op het festival. Om hun enthousiasme voor het werk van Droomwevers nog te benadrukken zongen ze daar ter plekke de liedjes van de zomerworkshop. Een van de meisjes danste zelfs het hertendansje dat ze daar geleerd had. Het is bijzonder om te zien dat de droomwevers liedjes zo een leuke indruk achterlaten op de kinderen.

Geschreven door: Annika Norden 

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

De workshop 'De kleuren van de muziek' was een succes!De workshop 'De kleuren van de muziek' was een succes! De 6-weekse zang- en dansworkshop in Amsterdam West was wederom een mijlpaal. Het doel om kinderen kennis te laten maken met verschillende muziek en dansstijlen is behaald. Omdat het vakantie was konden niet alle kinderen alle weken meemaken, maar dit zorgde wel voor een diversiteit aan kinderen. Nederlandstalige, Engelstalige en Spaanstalige kinderen konden allemaal meedoen en kregen ook de juiste begeleiding erbij om het allemaal goed te kunnen volgen.
Het enthousiasme van de begeleiders zorgde er voor dat zelfs de meest verlegen kinderen geboeid meedansten en zongen. Er was ruimte voor serieus meedoen, maar ook voor het maken van grapjes en lachen met de groep. Hierdoor kwamen de kinderen los en konden ze hun creativiteit ongeremd ten uitvoer brengen.
Leerzaam
De liedjes die geoefend werden waren voornamelijk gevuld met tongbrekende woorden zoals ‘blauwe bloemen blijven blinken in een blauwe bloembak’. Ze leerden daarbij verschillende toonhoogtes, ze leerden samen zingen als een harmonieus samenspel en ze leerden individueel zingen waarbij hun lef en doortastendheid op de proef werd gesteld. Daarnaast werd hun ook geleerd goed te luisteren naar het ritme, muzieknoten te lezen en mee te doen met lichaamsbewegingen. Deze bewegingen hadden vaak ook als doel om een bepaald voorwerp of gevoel uit te beelden. Met armen en benen, maar vooral ook met gezichtsuitdrukkingen. Alles kwam aan bod om een compleet optreden neer te kunnen zetten.
Feestelijke afsluiting
De begeleiders Henry Muldrow en Juanita Ho zijn tevreden en bovenal trots op de kinderen. Met een daverend applaus en een certificaat van deelname zijn hun talenten gewaardeerd aan het einde van de reeks workshops. En als klap op de vuurpijl zal dit spektakel afgesloten worden met een feestelijke donderdag.
 
Geschreven door: Annika Norden 

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Verslag kleuren van de muziek week 6  AFSLUITINGOp de laatste donderdag van de workshop kwamen de leiders allemaal aan met een heleboel heerlijke dingen voor de kinderen om het aan het eind uit te delen. 
We begonnen met 2 kinderen maar langzaam aan kwamen steeds meer en meer kinderen tot aan 11 kinderen toe. De leiders keken elkaar blij aan. We hadden het namelijk niet verwacht, maar gingen vrolijk door. 
Alle liederen die de kinderen tijdens de afgelopen weken geoefend hadden, werden heel goed gezongen en heel mooi gedanst. De ouders van de kinderen vonden het ook zo mooi om dit allemaal te zien en mee te maken. 
Nadat alle liedjes gezongen en gedanst waren door de kinderen, kregen ze hun stickers in hun kaart , maar ook elk hun eigen certificaat van de Stichting Culturele Droomwevers. 
Nadien was het heerlijk smullen van chips, appeltaart, vers gebakken popcorn en een pepermunt. Nou dat was in no time op. Ik? Had geen tijd om te eten want anders zou de popcorn branden. Het was echt een super mooie afsluiting van deze zomerworkshop in " de Buurtzaak  " . 
Geschreven door Juanita

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Verslag kleuren van de muziek week5 ! ( 6 aug 2014 )De leiders hadden vandaag een uurtje eerder afgesproken voor een dansje bij een liedje en overleg voor de volgende week. Moira Powers was ook aanwezig om foto's te maken en te assisteren bij het draaien van het juiste liedje.  Er waren 3 kinderen een half uur te vroeg. Ze hebben van Henry een boekje mogen bekijken, terwijl wij nog even bezig waren.
Omdat er van deze 3 kinderen 2 Spaans sprekend zijn, waren we dan ook eerder met ze begonnen. 

'Vandaag waren er weer 6 kinderen aanwezig. We hebben alles herhaald; eerst hebben we samen het liedje gezongen en daarna moest elk kind vandaag zelf een dansje uitvoeren. De rest ging applaudisseren. De leiders waren trots! Dit was een mooi einde van de laatste workshop-week. Volgende week hebben we nog een gezellige, feestelijke donderdag.

Geschreven door: Juanita 

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Verslag van de kleuren van de muziek week 4  ( 31 juli 2014 ) Elke donderdagochtend voordat de kinderen er aan komen, voel ik me erg vrolijk.Ik denk dat Henry dit gevoel ook heeft. Het loopt zo goed dus hebben wij een blij gevoel bij deze gang van zaken. De 2 kinderen van de vorige week waren er weer trouw bij. Henry begon lekker met zijn herhaling van de muzieknoten.  Iedereen kreeg een A4-tje met daarop de noten. Ze mochten de noot C op de piano laten horen. Het was erg interessant voor ze. De andere 2 kinderen kwamen iets later zodat zij dit helaas hebben moeten missen.  
Om alles perfect te laten gaan hadden we opnieuw even nog het lied " hinkende hert" en het bijhorend dansje geoefend. Daarna richtte Henry zich op het aanleren van het nieuw liedje " grote gele geiten gooien groenten naar de groenteboer."   
Nadat de kinderen dit liedje vrij snel goed konden zingen was het tijd voor 't dansje. Dit was zo grappig dat iedereen er zo om moesten lachen. De dansjuf maakte zelf ook wat fouten van t lachen. Het tellen ging dus fout. De volgende keer zal het zeker beter gaan samen met de kinderen.
Om 12 uur kwamen er nog 6 kinderen. De moeder had zich vergist in de tijd. Haar 2 kinderen waren wel aanwezig bij de eerste week. Ik vond het erg jammer voor ze, dus gaf ik deze kinderen alvast hun kaart met 2 stickers.
Dit gaf mij een goed gevoel en vrijdag vroeg ik me af: Kan ik dit niet elke dag doen?Ook de kinderen moeten steeds wachten tot de volgende week donderdag. Geschreven door: Juanita

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Verslag Zomerworkshop 24 juli 2014 kleuren van de muziek week 3Wat gaan de weken toch zo snel voorbij. 
De 3e week zijn we nu met het leren zingen en dansen.
Vandaag waren er 4 kinderen. 

Eerst had Henry een gezelligheid ( wat ik zelf niet wist hoor ) om ons allemaal de noten op de notenbalk te leren tekenen en te benoemen. De kinderen konden het zo goed! Een trotse zangleider merkte ik.

Wij hadden door dat er 1 liedje “Blauwe bloemen” een favoriete liedje is en hadden dit weer herhaalt. 
Verder waren we goed begonnen met het leren zingen van het nieuw liedje “Hoogrood” over “Het hinkende hert” die we vorige week niet aan toe kwamen. 
Henry was hier ook weer gezellig bezig. Zelf dit liedje leerden de kinderen ook zo snel zingen.

Het dansje liet ik nog een keer zien. Een leuk dansje met wat tango bewegingen. Goed uitleggen, tellen, draaien, hoofd recht blijven houden. 
Het was een gezellige dans met een goed liedje.
De kinderen kunnen dan weer thuis gezellig oefenen.
Ze waren weer blij met 2 leuke stickers. 
De leiders bleven wel bezweet maar voldaan achter.

Geschreven door Juanita Ho 

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Verslag Zomerworkshop 17 juli 2014 kleuren van de muziek week 2Op 17 juli een leuke zonnige dag om te zingen en te dansen in de koele ruimte van de Buurtzaak. 
Er waren 6 kinderen op deze dag waaronder Henry en ik 1 meisje wel herkenden van de vorige week. 
Het is vakantietijd dus enkele kinderen zullen ook hun vakantie meemaken en kunnen helaas dan niet meer op de workshops aanwezig zijn. 

Eerst hadden de leiders besloten om eerst even de liedjes van de vorige week te herhalen. De " nieuwe " kinderen konden dan op deze manier niets gemist hebben. Het aanleren van zang en dans gingen ook weer zoals de vorige keer. ( Zie vorig verslag mocht u interesse hebben over onze werkwijze met de kinderen. )

De 2 liedjes en dansjes moesten de kinderen ook allemaal goed oefenen. Omdat de tijd dan ook snel ging, hadden de leiders nauwelijks tijd voor het 3e liedje. 
We hadden ook allemaal wel wat gezelligheid met dit liedje: Het hinkende hert en de hoestende hond hebben hoogrode hoeden op hun voorhoofd. 
Hier stelde Henry veel vragen aan de kinderen. Goed om dit vaak te doen om zelf te weten als de kinderen wel de woorden begrijpen, hoe iets eruit ziet, of wat iets doet.
De kinderen moesten van Henry ook hinken en hoesten. 
Ik had wel het dansje voorgedaan.
De " nieuwe " kinderen kregen een kaart met mijn grote sticker. 
Het meisje die er vorige keer wel aanwezig was mocht nu wel zelf haar sticker uitkiezen. 
Op naar de volgende week!!


Geschreven door: Juanita

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Verslag Zomerworkshop 10 juli 2014 kleuren van de muziek week 1 Op 10 juli 2014 begon Stichting Droomwevers met zijn uitdaging in huis van wijk "de Buurtzaak".
Henry Muldrow en Juanita Ho waren aanwezig. Helaas kon Moira Powers niet aanwezig zijn.
Om 10:35 begonnen de voorbereidingen en oefeningen van Henry en Juanita . De piano werd goed gezet op de juiste plek. De stoelen en tafels, die in de weg stonden, werden verplaatst. Zo werd ook de mini cd radio met boxen geplaatst.
Droomwevers zangworkshop 2014
Met de 4 kinderen waren we aan het oefenen met 1 hoge en 1 lage toon. Ieder kind kreeg een beurt. 
Na een tijd werd de zin van het eerste liedje " blauwe bloemen blijven blinken in een blauwe bloembak" voorgelezen door Henry. De kinderen moesten het dan ook samen zeggen en daarna ook per kind. 
Langzaam aan werd er per woord ook uitgelegd hoe de toon van elk woord zal zijn. 
De eerste keer zijn de kinderen altijd wat verlegen dus hoorde je ook niet echt hoe ze zongen.
De 2 moeders die erbij waren deden gewoon enthousiast mee.
Op den duur werden de kinderen best wat losser en ging het zingen met wel nog n zachte stem iets beter. 
Henry liet het liedje via de cd horen. De kinderen mochten ook meezingen. 
Het dansje, behorend bij dit liedje, werd voorgedaan en dan uitgelegd door Juanita. Intussen kwam er ook een lieve jongen en dus waren er 5 kinderen in de grote zaal. Gekruiste handjes voor de borst al draaiend naar boven en beneden  Om een bloembak uit te beelden in het dansje, vormden de kinderen een rechthoek met hun eigen handen in 8 tellen. Ik had uitgelegd dat er bij een dans makkelijk van 4 of tot 8 tellen geteld wordt. Ik was tevreden met de kinderen hun talent. 
Henry probeerde de kinderen ook te laten zingen en dansen tegelijk. 
Dat was best moeilijk nog voor de kinderen.

Bij het tweede liedje "bij de bovenburen beuken beide bovenburen op een bruine beukenboom", ging de uitleg ook precies zoals bij het eerste lied. Hoog en laag/  leider tongbrekerslied oplezen / ieder kind een beurt om t op te lezen/ samen oplezen/ langzaam de toon van elk woord zingen tot het eind van zin/ helemaal zingen/ samen zingen / alleen zingen/ meisjes samen/ jongens samen/ zingen met de zangeres van cd.
De uitleg van dit dansje was meer met stampen met de voeten,links en rechts ook 8 tellen , dan beiden tegelijk 8 tellen, dan de hielen tegelijk 8 tellen een kwart draai met linker voet. De beuken is de handen op elkaar slaan met n vuist . De emotie hierbij is boos.
De kinderen moesten even lachen  . Ik maakte een grap. Ik vroeg aan een meisjes; "als er iemand jou slaat hoe zou jij kijken?" 
Ik gaf wel een voorbeeld. Bij ieder kind deed ik de emotie boos voor hun gezicht. Ik gaf een tikje ook aan ieder kind om te bekijken of ze het ook konden.
Nou dat was even lol voor iedereen. 
Deze dans hadden we iets minder tijd om te oefenen maar de kinderen kunnen t best snel aan betreft de dans vond ik voor de eerste keer.

De kinderen kregen een kaart en een sticker van Juanita 
De volgende keer mogen ze zelf een sticker uitkiezen en ook als die kinderen de volgende keer komen, dan krijgen ze ook de map waarin de liedjes geschreven zijn met cd. 


Geschreven door Juanita Ho


Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Anne Chris brengt de zomer op bewolkte dagenZondag 6 april was een bewolkte en regenachtige dag, maar toch wist jazz-zangeres Anne Chris met haar derde album de zomer binnen te brengen bij Amsterdamse platenzaak Concerto. Onder begeleiding van pianist Daan Herweg bracht ze de zomerse sfeer met haar relaxte grooves, prachtige harmonieën en zonnige teksten. Vind je het jammer dat je dit gratis concert hebt gemist? Er komen nog een paar aan. Meld je aan voor haar nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft.
Anne Chris had voor Droomwevers Ketelhaven van Dromen door Nederland gezongen.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

David Kweksilber Big Band in de Doelen Rotterdam op vrijdag 11 april om 20.30 uur

Verbeeld jezelf in de jaren 40 van de bigbands: wanneer je een live optreden hoort van DKBB, zullen je voeten een eigen leven leiden op de dansvloer. Wat deze bigband zo uniek maakt zijn de muzikale ensembles met onder andere nummers van Jan-Bas Bollens ‘Claustrophobia’ en Rodrigo Fainas met ‘Portrait of Two Cities’. Aanstaande vrijdag kun je genieten van een complete avond met geweldige bigband muziek in de Eduard Flipse Hall in the International Jazz Festival in Rotterdam. Lees er meer over op de website

David Kweksilber speelde klarinet en saxofoon van een veel Droomwevers liedjes: Dromen op Planten: D-Dadel en Q-Quasi-olieplant, en Dromen van Dieren: Fazant, Jaguar, Slak, Waterrat.


Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Premiere Dromen over Planten ABC in Hortus Botanicus Alkmaar op 25 maart 2014Een droomreis door het plantenrijk waar planten bloeien, spreken, dansen en zingen. Bomen worden beklommen, vruchten worden gegeten, op het mos wordt gelegen, kruiden worden klaargemaakt en de noten worden gekraakt.
Onder begeleiding van muziek waarin speeldozen, orkesten, country en tapdansen klinken. Met medewerking van o.a. Ellen ten Damme, Birgit Schuurman, Claron McFadden‚ Gerda Havertong en Mattijs van der Woerd.

De eerste voorstelling begon om 11:45 op een warme lente dag. Aan de kinderen werd wat voorgelezen; ze kregen een leuke rondleiding door de plantentuin en waren zeer enthousiast om daarna zes planten filmpjes te kunnen bekijken o.a. het filmpje van Radijs, waarvan de maker aanwezig was. Ook was er voor ieder filmpje een vraag om het bewust kijken te stimuleren. Prijzen werden uitgedeeld aan kinderen die de juiste antwoorden op de vragengaven. Voor de winnaar met de mooiste tekening was er een grotere prijs. Illustraties werden gekozen door ons panel van Droomwevers en de winnaars van de eerste prijs kregen een kopie van Dromen over Planten — boek met DVD. Alle leerlingen kregen een oranje muts kado, gesponsord door de plaatselijke Albert Heijn (Geert Groteplein).
De tweede groep kinderen arriveerde om kwart voor twaalf en kreeg meteen een rondleiding door de hortus. Toen werden er weer bij de letters van het alfabet planten gezocht. De keuzen van Droomwevers maakten dat de kinderen geconcentreerd waren. Zij keken intens en vol aandacht naar wat er in de planten filmpjes gebeurde. Deze wat oudere groep was heel enthousiast over de beelden en teksten van tweemaal 6 filmpjes

premiere dromen over planten  premiere dromen over planten


premiere dromen over plantenDe aanwezigen:
Paus Johannesschool: 45 leerlingen met tien ouders en leerkrachten
Hortus Alkmaar: Meer dan vier Hortus medewerkers
Filmmaker: Bas Kleverlaan‚makervan de muziekanimatie Radijs
Fotograaf: Lana Bulic
Gamesmaker: Dana Veenstra
initiator: Axel de Feijter
Bestuursleden: Terry Andrews (fotograaf) en Henry Muldrow (artistiek leider)
Verslag door: Elena de Juwelier

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Lancering CD Droomreizen en Heldendromen - Een muzikale vertolking van het Heldenspel


Op vrijdagmiddag 17 mei vond in de bibliotheek van Weesp een muzikale vertolking van het Heldenspel en de lancering van de CD "Droomreizen en Heldendromen" plaats.
Johann Gomes, betrokkene bij de 'Mens ken je zelf'-activiteiten wordt door Heidi Muijen, auteur en spelleider van de spelvormen van 'Mens, ken je zelf' vereerd met de uitreiking van het eerste exemplaar van de CD.De CD is tot stand gekomen als een samenwerkingsproject tussen stichting Culturele Droomwevers en filosofische praktijk Thymia. De Droomwevers zijn goed vertegenwoordigd. Erica Yong, Anne Garretsen en Henry Muldrow zingen live liederen op teksten van filosofen zoals Aristoteles, Rousseau, Thoreau en Horatius, Mark Twain en Shakespeare. 


 


Vertrouwen in jezelf is de essentie van Heldendom” zingt Erica Yong met een stem die iedereen in de ruimte beroert. Een gevoelige start van het spel! De andere aanwezige Kringleden rondom de spelvormen van ´Mens, ken je Zelf! ´, Ceciel Fruijtier, Lidwien Mol en Carola Pelder, en de Droomwevers Axel de Feijter, Maestraccio en muzikale duizendpoot Hans Latour spelen mee en spreken over hun muzikale- en levensavonturen.Steeds worden de spelronden afgewisseld met live gezongen liederen van de CD. De zangers bezielen de wijsheidsspreuken en raken een gevoelige en filosofische snaar bij de aanwezigen. 'Ga met vertrouwen in de richting van je dromen' …. klinkt het en daarna wordt er gesproken over het belang van dromen op de levensreis. Iedereen kiest een voorwerp uit de Heldenkoffer dat hen herinnert aan een belangrijk motief in hun leven: op de tafel liggen allerlei objecten met een eigen verhaal, zoals een ketting, een pierrot, een zilveren hart, een houten paardje…. Ze vormen met de persoonlijke verhalen een symbolische drijfveer. Met deze richtingaanwijzer begint ieders heldenreis in het spel. Het is een reis met beelden en spelattributen, die associaties en herinneringen oproepen. Versterkt met een krachtsymbool en een filosofisch wapen staat de droomreizigers een beproeving te wachten. De deelnemers krijgen kansen om te reflecteren en te spreken over hoe de symbolen en thema's zich in het eigen leven manifesteren. De dialoogronden over de betekenis van ieders droomreizen worden subtiel en respectvol begeleid door de spelleider. De aanwezigen genieten van de levenskunst, liedjes, en gesprekken over de filosofische achtergronden en levensthema´s.


Ter afsluiting worden er onder de inspirerende leiding van Henry Muldrow gezamenlijk twee canons op teksten van Seneca en Marcus Aurelius gezongen. Daarna gaat ieder zijns weegs, innerlijk verrijkt met de schoonheid en wijsheid van de liederen op deze bijzondere CD. Een aantal fluit de melodieën op weg naar huis...‘In ieder van ons zit een held. Spreek hem aan en hij treedt naar buiten.’
Filosofen, componisten en zangers ontmoeten elkaar op deze CD – vol met levenskunst – die zich muzikaal uit in 22 gezongen wijsheden.
Hoogtepunten uit de tradities van de Grieken en de Chinezen klinken op zo’n manier, dat de luisteraar meegenomen en erdoor bevlogen wordt.
Ruimte voor onze dromen ontstaat in combinatie met ontspanning via een muzikale wereldreis: van klassiek tot rock, van pop tot jazz, van orkestbegeleiding tot en met a capella.
De liederen introduceren de filosofische thema’s bij het ‘Droomspel: Doe je Droomwens!’ en ‘Heldenspel: Speel je Zelf!’, twee spelvormen van Mens, ken je Zelf.


  


 


  


 


  


 
 


 
 


 
 


 
 


 


  www.droomwevers.nl - droomwevers@yahoo.com


 


www.thymia.nlwww.menskenjezelf.nlwww.watisdequestie.nl

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Droomwevers concert in Uden

Op zondag 23 september heeft Trio Droomwevers een 45 minuten durend concert gegeven in Uden tijdens het Slingerpad Festival. De prachtige locatie in het mooie natuurgebied De Maashorst maakte meteen indruk op de uit Amsterdam en Rotterdam reizende muzikanten. De organisatie was perfect geregeld door Mark Isphording.
Het trio werd ontvangen door een aardige en zeer professioneel geluidsteam. Het unieke ensemble met big-band zangeres Suzanne Janssen, pianist/arrangeur Maestraccio en klassiek geschoold zanger/componist Henry Muldrow verraste een volle tent met 30 tot 40 kinderen en hun ouders.
De Droomweversliedjes waren geselecteerd uit verschillende Droomweversprojecten: liedjes uit Dromen van Dieren; een aantal van de kleurentongbrekers en contrastliedjes.
Er werden niet alleen liedjes ten gehore gebracht, maar ook werden er illustraties uit de verschillende boeken getoond aan het genietende publiek.
Beide zangers sprongen af en toe van het podium om in de zaal te zingen en om de kunst van dichtbij aan de kinderen te laten zien.
De zangers vertelden verhalen, maakten grapjes, en daagden het publiek uit om tongbrekers als “Grote grijze geiten uit Goes genieten van groen gras” te herhalen.
Tussen de liedjes door werden allerlei vragen over dieren aan de kinderen gesteld. De 45 minuten vlogen voorbij. De kinderen luisterden naar liedjes gearrangeerd in allerlei muziekstijlen: jazz, blues, klassiek, pop, tango, en balladen. Een aantal kinderen heeft gedanst, gereciteerd en gezongen.
Op een aparte locatie werden de Droomwevers muziekanimatiefilmpjes getoond: ieder half uur 8 of 9 filmpjes. Op het programma van het Slingerpadfestival stonden verder gasten als Samba Salad,  Mondo Leone en Theatergroep Froe Froe (België).
Het liedjesprogramma van Trio Droomwevers wordt  over één week in Uden herhaald: Zondag 7 oktober, 3 korte sets om 12.00, 13.00 en 15.00 uur,in de foyer van OuderenSocieteit 'Eigen herd', Rooijsestraat 32 Uden. (Mark wil daarbij 7 oktober benoemen tot 'Opa & Oma-dag').
Trio Droomwevers creëert een eigen cultuur waarin kinderen kunnen leren terwijl ze worden geëntertaind. De contrastliedjes leren de kinderen wat groot en klein is, dag en nacht, hard en zacht, etc. De tongbrekerliedjes helpen kinderen die moeite hebben bepaalde klinkers en combinatie van klinkers uit te spreken zoals: b, d, br, gr, etc. Maar ze zijn ook uitdagend en spannend voor kinderen en ouders die goed kunnen lezen!

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Droomwevers bij Kapriola te Katendrecht


Droomwevers waren aanwezig bij Kapriola te Katendrecht op zaterdag 26 mei. Het festival was een gratis evenement voor kinderen en de Droomwevers hebben er 3 optredens gegeven! Ondersteund op de piano door Maestraccio zongen Henry Muldrow, Suzanne Jansen en Benjamin Deij verschillende liedjes en raps van Droomwevers. Er werden gezamenlijk tongbrekers, liedjes over contrasten en liedjes van de dvd Dromen van Dieren gezongen.

De optredens waren een succes! Elk optreden duurde ongeveer 15 minuten en tijdens elk van de 3 optredens werden andere liedjes ten hore gebracht. Droomwevers speelden leuk in op de reacties van het publiek tijdens de liedjes en de presentatie tussendoor. De kinderen (en ouders) waren erg enthousiast. Iedereen kreeg gelegenheid om mee te roepen, zingen, dansen of rappen.

Het doel van Droomwevers is op educatieve wijze kinderen met kunst kennis te laten maken. Er zijn reeds meerdere educatieve werken verschenen in verschillende talen. Ook zijn er allerlei creatieve workshops gegeven. Dit optreden op Kapriola sluit goed aan op de visie van Droomwevers om muziek en creativiteit als middel te gebruiken om kinderen enthousiast nieuwe dingen te laten leren.
Wilt u meer weten over de mogelijkheid om Droomwevers een presentatie, optreden of workshop te laten geven in uw buurt of school? Neem dan contact op met Henry Muldrow van Stichting Culturele Droomwevers: 020 420 5210 of via
droomwevers@yahoo.com

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Verslag Dromen van Dieren voorstelling in de Uitkijk van 27 april 2012

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Verslag Dromen van Dieren voorstelling in Studio K 23 maart 2012


Op vrijdag 23 maart 2012 vond voor de 2e keer in Amsterdam de multimedia voorstelling Dromen van Dieren plaats. Meer dan 100 kinderen tussen de 4 en 8 jaar hebben de creaties van zeker 52 kunstenaars kunnen bewonderen.

Ditmaal waren kinderen van basisscholen Insulinde en de Waaier uit Amsterdam Oost de gelukkigen.Met als kapstok het ABC worden verschillende bestaande en onbestaande dieren visueel en muzikaal ten tonele gebracht. Hiermee de fantasie van de kinderen prikkelend om hen op speelse wijze kennis te laten maken met een variëteit aan beelden, muzikale sferen en woordwonderen.

De trap op naar de zaal is helemaal versierd, met alle door de kinderen prachtig ingekleurde kleurplaten. De voorstelling wordt gepresenteerd door Raquel Abrahams. Deze voormalig tapdanseres weet precies hoe ze haar publiek kan enthousiasmeren en de interactie kan stimuleren.

Bij binnenkomst van de kinderen in de zaal kun je al goed merken dat ze er zin in hebben, ze reageren vrolijk. Het duurt niet lang voordat er al verwoed allerlei vingers in de lucht gestoken worden, en dat terwijl er nog geen vraag gesteld is.

De voorstelling begint meteen goed met de A van Aap. Het filmpje valt direct in de smaak en er wordt veel gelachen in de zaal.

Tussen de filmpjes door worden vragen gesteld door Benjamin de IJ, de Quizmaster, die ook gerust de hele middag had kunnen vullen met ballonfiguren klussen.

Door het goede antwoord te geven kunnen de kinderen prijsjes winnen die ter beschikking zijn gesteld door Albert Heijn. Om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk kinderen met iets naar huis gaan stonden Henry en Terry in de zaal paraat.

Het is duidelijk dat de kinderen goed opletten. Vaak, nog voordat Benjamin de vraag heeft kunnen stellen, worden er al verschillende antwoorden – ook op niet gestelde vragen – geroepen vanuit de zaal.

De voorstelling duurt bijna 1.5 uur en, op een paar plaspauzes na, blijven de kinderen heel lief zitten en houden ze de aandacht er goed bij.

Aan het einde worden de twee winnaars van de kleurplatenwedstrijd bekend gemaakt. Taibah (Insulinde) en Mert (De Waaier) gaan er met de DVD vandoor. Op deze DVD staan alle filmpjes en er zit een leuk boekje bij met teksten en tekeningen. De DVD is te koop na de voorstelling en via de site.

door Monique Reintjes


Fotografen: Özgen Güngor en Barbara van Ittersum

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©
 

Verslag voorstelling Dromen van Dieren 27 januari 2012De voorstelling in het Filmtheater Kriterion afgelopen vrijdag 27 januari was een groot succes:
Meer dan 100 kinderen van 2 basisscholen in Amsterdam kregen de mogelijkheid om de multi-media creatie ‘Dromen van Dieren’ te volgen op groot scherm. Maar liefst 52 spetterende, grappige, soms droevige maar altijd verrassende en informatieve animatiefilmpjes van “Dromen van Dieren” werden gepresenteerd door Gerda Havertong van o.a. Sesamstraat.Daarnaast was er een kleurwedstrijd waaraan de kinderen vol enthousiasme hadden deelgenomen.

Maar liefst 35 kinderen gingen met prachtige prijzen naar huis. Met dank aan de Albert Heijn Sarphatistraat die geheel belangeloos zorgde voor een breed scala aan kado’s.

... Hoe ging de dag?

Vanaf 12 uur druppelden de gasten binnen. Gelukkig voor de kleine kunstenaars had iedereen eerst nog even de tijd om rustig te kijken naar de vele kleurplaten die tevoren waren ingekleurd. Meer dan honderd kleurrijke creaties hingen in de gangen, op de deuren en ramen en door het café.

Gerda Havertong van Sesamstraat presenteerde het 2 uur durende programma. Juanita en Benjamin stelden de quizvragen aan de kinderen; allemaal vragen over de filmpjes (en wat een goed geheugen hadden deze slimmerikken!). Kinderen die de juiste antwoorden wisten, ontvingen een kado.

Twee kleurplaten werden uitgekozen voor de hoofdprijs.

Na het einde van de films zijn deze winnaars bekend gemaakt: twee meisjes, van elke school één. Ook wonnen een kado van Albert Heijn en een DVD van Dromen van Dieren.

Helemaal aan het einde verscheen Juanita in een vogelpak en liet de kinderen hun benen even swingen en dansen. De kinderen waren blij: ze kregen allemaal een stickertje mee.Reacties van enkele gasten:

Het was een leuke bijeenkomst. Goed om te zien hoe de kinderen er van genieten.
N. v. B., webbouwer

De kinderen genoten zeker! De format vind ik ook oppietoppie: kort!
J. J., stemacteur en dichter


Thank you for the experience. Great afternoon, the best way to celebrate Ambra turning 2 years old!
N. A., jongleur

Fijn dat het zo’n succes was!
Maxine (3 jaar) en ik hebben allebei van de voorstelling genoten. De animaties zijn mooi geworden en dat je hebt gekozen voor een DVD vind ik heel goed!
Thuis ging direct de DVD aan totdat Maxine al kijkend in slaap viel op de bank. Het was een inspannende dag geweest voor haar. Veel indrukken en nieuwe ervaringen. Het was voor haar de 1e keer dat ze een film zag op 'het grote witte doek'.
W.v.R. arrangeur en geluidstechbnicus

Bedankt voor een succesvolle Droomweversmiddag. De kinderen welke deze middag hebben mogen meemaken zijn bevoorrechte kinderen. Gegroet en op naar nog meer succes voor Droomwevers!
M.v.T., buurtbewoonster

Jullie ook bedankt voor de voorstelling en de dvd. Ik vond de voorstelling zeer geslaagd! Ook al ben ik iets ouder dan de doelgroep vond ik de voorstelling zeer vermakelijk. Het leuke vind ik de bonte verzameling van verschillende stijlen filmpjes, leuk voor kinderen, maar ook een leuk kunstproject. Voor de kinderen is de presentatie van Gerda Havertong precies wat de voorstelling compleet maakt. Ik vond dat de kinderen zeer geboeid waren, dat zegt heel veel voor die leeftijd, 2 uur lang! De film en theater combi maakt jullie wel uniek vind ik!
Nogmaals petje af en ik ben blij dat ik met het project heb meegeholpen! Dankzij de droomwever filmpjes hebben we trouwens ook een erg leuke opdracht gekregen, waar we nu mee bezig zijn. Van een pretpark dat in Zweden gebouwd gaat worden (www.witchworld.se).
Ik wens je ook veel succes met je verdere projecten, en als we nog eens iets moeten doen voor droomwevers, zeg het maar. Groetjes!
A. G., GroovyWays, animator


Really enjoyed this mix of artists and children today.
Great to see how the children were with the different clips, what they laughed at, or when they said 'nog een keer!'...... .... and to see the very different ways people had transposed the poems to film. Gerda was a delight, her beautiful voice stilled the audience, the talent of a story teller. Glad to see you and your poems have stirred up such a momentum and collection of talented people, lovely.
Thanks for today. Enjoy the continuing develment of droomwevers!
J. H., illustratrice

Zeker een geslaagde middag. En wat een mooie bioscoop!
De kinderen reageerden geanimeerd op de filmische intros, op de muziekanimaties; en natuurlijk op de quizzzz. Succes met alles, en jij ook bedankt hoor!
V. S., geluidstechnicus en componist

Toen de gasten binnenkwamen hadden ze eerst de tijd om rustig te kijken naar de vele kleurplaten die de kinderen van tevoren hadden ingekleurd. Honderd stuks hingen in de gang, op de deuren en ramen, en door het café. Droomwevers en onze gasten werden heel hartelijk ontvangen door de medewerkers van Kriterion.
Dat vonden we heel lief en erg professioneel. Je kreeg het gevoel alsof je hen al een tijdje kende.
Het welkom van de voorzitter was een warm kort welkom.
Gerda Havertong van Sesamstraat presenteerde het gehele programma. Juanita en Benjamin stelden de quizvragen aan de kinderen, allemaal vragen over de filmpjes. Kinderen die de juiste antwoorden wisten, ontvingen een kado.
Twee kleurplaten werden uitgekozen voor de hoofdprijs. Na het einde van de films werden de winnaars bekend gemaakt: twee meisjes, van beide scholen één. Ze hebben ieder een Dromen van Dieren DVD gewonnen en een kado van Albert Heijn. Helemaal aan het einde verscheen Juanita in een vogelpak en liet de kinderen hun benen even swingen en dansen. De kinderen waren blij: ze kregen allemaal een stickertje mee. Gezellig was het ook tussen de gasten en de cafémedewerkers van Kriterion. Een zeer geslaagde dag.
J. H., vrijwiliger medewerker
Foto’s gemaakt door: Maria Cavalli en Entisar Al Ghareeb


 Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email print page
©