©
De workshop 'De kleuren van de muziek' was een succes!
 
De workshop 'De kleuren van de muziek' was een succes! De 6-weekse zang- en dansworkshop in Amsterdam West was wederom een mijlpaal. Het doel om kinderen kennis te laten maken met verschillende muziek en dansstijlen is behaald. Omdat het vakantie was konden niet alle kinderen alle weken meemaken, maar dit zorgde wel voor een diversiteit aan kinderen. Nederlandstalige, Engelstalige en Spaanstalige kinderen konden allemaal meedoen en kregen ook de juiste begeleiding erbij om het allemaal goed te kunnen volgen.
Het enthousiasme van de begeleiders zorgde er voor dat zelfs de meest verlegen kinderen geboeid meedansten en zongen. Er was ruimte voor serieus meedoen, maar ook voor het maken van grapjes en lachen met de groep. Hierdoor kwamen de kinderen los en konden ze hun creativiteit ongeremd ten uitvoer brengen.
Leerzaam
De liedjes die geoefend werden waren voornamelijk gevuld met tongbrekende woorden zoals ‘blauwe bloemen blijven blinken in een blauwe bloembak’. Ze leerden daarbij verschillende toonhoogtes, ze leerden samen zingen als een harmonieus samenspel en ze leerden individueel zingen waarbij hun lef en doortastendheid op de proef werd gesteld. Daarnaast werd hun ook geleerd goed te luisteren naar het ritme, muzieknoten te lezen en mee te doen met lichaamsbewegingen. Deze bewegingen hadden vaak ook als doel om een bepaald voorwerp of gevoel uit te beelden. Met armen en benen, maar vooral ook met gezichtsuitdrukkingen. Alles kwam aan bod om een compleet optreden neer te kunnen zetten.
Feestelijke afsluiting
De begeleiders Henry Muldrow en Juanita Ho zijn tevreden en bovenal trots op de kinderen. Met een daverend applaus en een certificaat van deelname zijn hun talenten gewaardeerd aan het einde van de reeks workshops. En als klap op de vuurpijl zal dit spektakel afgesloten worden met een feestelijke donderdag.
 
Geschreven door: Annika Norden 
©