©
Verslag droomwevers rap- en dansworkshop op donderdag 2 oktober in de eerste Steve Jobsschool van Amsterdam
 
25 kinderen van Basisschool 'De Ontplooiing' hebben deelgenomen aan de Droomwevers rap- en dansworkshop op donderdag 2 oktober in de eerste Steve Jobsschool van Amsterdam, “De Ontplooiing”.
Droomwevers werd hartelijk ontvangen door de directeur, Tijl Rood. Sommige kinderen herkenden Droomwevers van de workshops van de zomer in het Rembrandtpark en waren blij dat Droomwevers nu op school langskwam.
De teksten werden getoond via een beamer zodat het voor de kinderen gemakkelijk is om de rapteksten te lezen. De kinderen kregen raps te oefenen, die varieerden in tempo en moeilijkheidsgraad. De kinderen pakten de eerste rap op als professionele rappers en lazen de geestige teksten enthousiast als groep.
O4NTDe jonge rappers werden daarna gevraagd en uitgedaagd om de tekst in kleine groepjes te rappen en daarna ook individueel. Natuurlijk hadden ze sommige kinderen podiumvrees, maar een aantal dappere kinderen citeerde de raps moedig in een gestaag ritme en met een uitstekende uitspraak. Bij het refrein stemde de hele groep in.
De uitvoering van de rap en dans werd sneller. Na elke rap, deed een aantal kinderen mee aan de dans gegeven door de lenige Juanita Ho. De kinderen leerden passende en vernieuwende bewegingen met het hele lichaam. De kinderen sprongen, stuiterden, zwaaiden, draaiden, doken en bogen. Ze swingden de pan uit op de beat van de welklinkende muziek. Wie niet in staat was om mee te dansen kon rappen, zingen of beatboxen. Dit werd gevolgd door een solo-dansvoorstelling door Juanita, die imponeerde met haar acrobatische, expressieve en ritmische bewegingen.
Na afloop werd gepolst welke rap favoriet was bij de kinderen en dat bleek de snelle, uitdagende, laatste rap “Rijden-Leiden” te zijn. Ook bleek er vraag te zijn naar een workshop in het Engels. Die willen we graag gaan aanbieden.
Een aantal van de kinderen zal wat ze hebben geleerd presenteren in de Spiegeltuin op zaterdag 4 oktober.

©