©
Groter worden is groeien. Bloemen hebben is bloeien.
 
Op zaterdag 4 oktober gaf Droomwevers weer rap- en dansworkshops tijdens de opening van de Spiegeltuin in Amsterdam Nieuw West. Het doel van deze feestelijke bijeenkomst was het ontmoeten van mensen uit de stad in een tuin. In Slotervaart wonen meer dan 140 verschillende culturen met elkaar.
Spiegeltuin1  Spiegeltuin2
Voor dit festival heeft Droomwevers geschikte rapteksten verzameld. De rap 'Ontmoeten – Groeten' was de perfecte opening om met zijn vrolijke boodschap over ontmoeting en kennismaking met vreemden.
De Spiegeltuin is onderdeel van een educatief centrum voor kinderen die geïnteresseerd zijn in natuur en ecologie. De tuin is een instrument dat culturele verschillen samenbrengt tot iets nieuws. Voor deze workshops heeft Droomwevers ook raps over durrame thema’s ten gehore gebracht. Tijdens een groepswandeling door de tuin om kennis te maken met de verschillende planten, bezochten een eerste groep kinderen onze workshop-tent en traden juichend op met de vrolijke rap over planten. 'Groter worden is groeien. Bloemen hebben is bloeien.'
In totaal heeft Droomwevers vier kleine, informele workshops gegeven met groepjes van zeven, en drie kinderen en ook nog twee sololessen. Droomwevers participatie werd afgerond door een groepspresentatie op het grote podium op het einde van de middag met medewerking van 10 dansende en 4 rappende kinderen.

Dansdocent: Juanita Ho
Foto: Terry Andrews
©