©
Vierde rap- en dansworkshop in de Buurtzaak
 
Iedere Droomwevers rap- en dansworkshop is altijd een grote verrassing. Deze week was geen uitzondering. Kinderen tussen de leeftijd van 5 tot 11 jaar namen deel aan de dans ofwel het rappen. Deze keer zijn we begonnen met de uitdagende en snelle rap getiteld "Rijden-Leiden". De jongere kinderen dansten op de hiphop / break dance gechoreografeerd door Juf Juanita. Verschillende ouders keken met plezier en vreugde naar hun kinderen, die hun best deden om de vloeiende bewegingen van de dansjuf te imiteren. 
buurtzaak3

De drie jongens die rapten, lieten hun beheersing van de snelle rap duidelijk horen en na afloop toonden ze enthousiasme voor de Engelstalige rap. “Be-See” werd geïntroduceerd en geoefend door rappers en dansers. De vliegende, dansende bijen “vlogen rond om zoveel mogelijk te zien”, terwijl de rappers de moeilijke Engelse tekst herhaalden.
Hierna volgde een nieuwe rap met een rustig tempo. Na de snelle-tempo-raps was het vrij gemakkelijk voor de kinderen om de rap “Gaan-Staan” onder de knie te krijgen.

buurtzaak4
De middag werd afgesloten met de rap “Ontmoeten-Groeten”. Sommige kinderen begonnen zelfs te zingen, terwijl anderen de teksten spraken. De dansers genoten van de verschillende begroetingsvormen en de middag eindigde met een vrolijke noot. In totaal zijn er 8 kinderen bij de vierde rapworkshop geweest.   Foto's van deze workshop werden gemaakt door Susanne van der Arend. Volgende week dinsdag tijdens de bonte maaltijd in de Buurtzaak, zullen Juanita, Henry en een aantal van de kinderen een drietal raps, waaronder een groeps-rap, presenteren. Deze hebben ze de afgelopen woensdagen geoefend.   De dag daarna, woensdag 19 november, zullen de kinderen de kans krijgen om hun eigen stem op CD op te nemen. De geluidstechnicus is Duncan Gidney.foto:  Susanne van der Arend 
©