©
Vijfde rap- en dansworkshop in de Buurtzaak
 
Deze week was Droomwevers 2 keer actief in de Buurtzaak.Dinsdagavond 18 november, de avond voor de workshop, hebben Juanita en Henry het 45-koppige publiek verrast met een presentatie van 2 groep-raps; een keer voor het diner en een keer na de Bonte Maaltijd. Minstens 10 kinderen, van tussen de leeftijd van 12 tot 17 jaar, traden op terwijl de oudere middeljarigen makkelijk mee konden lezen omdat de teksten op de tafels waren gelegd. Beide raps eindigde met daverend applaus van het publiek voor de aangename en verrassende groep raps.
Vandaag zou een speciale dag zijn. De kinderen zouden nu de kans krijgen om hun eigen stem op te nemen op een cd. Duncan Gidney is zo vriendelijk geweest om als geluidstechnicus aanwezig te zijn en om zijn laptop mee naar De Buurtzaak te nemen teneinde de stemmen van de kinderen op te nemen. Hij en ik werden naar een nieuwe kamer geleid direct tegenover de kantine. Na het opstellen van de opname-apparatuur, werden we begroet door een moeder en dochter die gretig interesse in onze workshop toonden.
Dit kind had niet eerder deelgenomen aan de workshops, maar was al een zanger en danseres met een goede, sterke stem en een uitstekend gevoel voor ritme. Ze vertoonde ons een van haar zang- en dansoptredens op haar moeders telefoon. Dit meisje heeft talent en lef.
Haar eerste inspanningen met de raps leverde een opmerkelijke voorstelling op met slechts enkele kleine struikelblokken. Na een tweede repetitie was haar rap enorm verbeterd. Nadat ze 2 raps onder de knie had, werd ze vergezeld door een beste vriendin, een meisje dat onze workshop in de kantine had bijgewoond een week eerder. De twee meisjes repeteerden twee van de raps en kregen er veel vertrouwen in, totdat twee jongens, die 4 van de rap-workshops al eerder hadden bijgewoond binnenkwamen. 
De jongens voelde zich zo zelfverzekerd in hun rappend vermogen dat ze zelfs handgebaren en lichaamsbewegingen begonnen te gebruiken. Een vriend van hen was aanwezig maar deed niet mee met de raps. Het zou gemakkelijk zijn om te worden intimideerd door het heel hoge rap-niveau van deze 4 jonge rappers.
Duncan bediende de CD-speler als een geweldige DJ, maar helaas door technische omstandigeden moesten de solo-opnamen worden uitgesteld tot volgende week. Alle 5 kinderen hebben beloofd om volgende week terug te keren om hun eerste rap-CD op te nemen en om de eerste exemplaren van de nieuwe Droomwevers CD 'Rappen met Werkwoorden' gemaakt in samenwerking met de Buurtzaak, te ontvangen.

©