©
Revolutionaire rap- en dansworkshops voor kinderen eindigt met CD-presentatie
 
Woensdag 3 december, was alweer de laatste dag van de zeven weken durende serie rap-en dansworkshops in de Buurtzaak. De workshops werden met twee weken verlengd door technische problemen tijdens de CD-opnames en vertragingen omtrent de CD-productie. Voordeel voor de kinderen was, dat ze nog twee weken langer mochten leren dansen en rappen.

Het werd een middag, die we ons niet beter hadden kunnen wensen. De laatste dag van de workshops begon met het prepareren van twee prachtige taarten door kunstenares Moira Powers. Fotograaf WiesjeKneppers was aanwezig om de festiviteiten van deze middag op beeld vast te leggen. Activiteitenmedewerkster Susanne van der Arend en dansjuf Juanita Ho vertegenwoordigden Droomwevers ook nog op deze gedenkwaardige middag.

Eén tafel was gevuld met prachtige exemplaren van Droomwevers nieuwe CD ‘Rappen met Werkwoorden'. Daarnaast stonden exemplaren van de CD gemaakt door de kinderen zelf. Brochures, vragenlijsten, rapteksten en certificaten van deelname werden omringd door gebak, chips en drankjes.

De kamer was vol met vrolijke kinderen die ongeduldig wachtten op hun beurt om te rappen op het podium. Het publiek bestond uit ouders, kunstenaars, buurthuismedewerkers en gasten, waaronder componist/musicus Valentijn Steenhuis en Droomwevers partner en adviseur, filosoof Heidi Muijen als eregast.

De gasten werden vermaakt door de kinderen die dans en rap afwisselden. Terwijl de ene groep kinderen rapte, danste een andere. De CDs gemaakt door de kinderen werden gespeeld tot tevredenheid van de trotse jonge rappers. De vertrouwde raps werden herhaaldelijk opgedragen, elke keer met meer en meer passie en vreugde. Een kwartier voor het einde van de presentatie, wilden de kinderen niet stoppen met rappen, maar bleven om meer raps vragen.

Tenminste 14 kinderen toonden belangstelling voor de voortzetting van meer rapworkshops in januari 2015.

Droomwevers is trots om pionier te zijn in het hervormen en omvormen van cultuur voor kinderen, met name het herleven van het rap-genre door de toevoeging van positieve en educatieve teksten. Heidi Muijens reactie op het evenement geeft het in heldere bewoordingen weer: 'Zo belangrijk om de kinderen andere waarden en woorden te leren kennen dan de geestelijke vervuiling die er al zo vaak te horen is.' De directeur van de buurtzaak, Hans Krikke,  heeft Droomwevers uitgenodigd om de rapworkshops te verlengen met nog een half jaar. 
Foto’s: Wiesje Kneppers

©