©
1 april Presentatiedag in De Buurtzaak.
 
Op vrijdag een april werd in De Buurtzaak aan de Chris Lebeaustraat in Nieuw-West een grote presentatiedag gehouden. Allerlei vrijwilligers initiatieven en stichtingen presenteerden zich met standjes en op andere manieren. In de grote zaal waren stands met eten, waar tevens de officiele toespraken werden gehouden. Op deze dag bracht Stichting Droomwevers ook een presentatie. Het team van Droomwevers had al enige tijd geoefend met voornamelijk Marokkaanse meisjes van circa zeven tot elf jaar oud.
Buurtzaak 5
Henry had een elektrische piano geregeld en oefende stug door met de zangeressen. Niels de dansleraar had al flinke vorderingen gemaakt met de meisjes die er met veel plezier op los dansten. Op het podium zat Guusje aan een tafeltje om spelletjes te doen met wie maar zin had.
Buurtzaak 6 Wiesje nam ondertussen de foto’s. Er kwamen flink wat nieuwe kinderen nieuwsgierig kijken wat er op het podium zoal gebeurde. Een meisje van de vaste groep nam plaats achter de piano en was niet meer weg te slaan. Ondertussen werden de Droomwevers raps uitgedeeld en wie wilde kon deze raps op aanwijzingen van Henry voordragen.
Buurtzaak 8
Zo ging het enige uren door. De groep kinderen die op woensdagmiddag komt groeit gestaag en Droomwevers hoopt gaarne nog meer kinderen te kunnen begroeten.
verslag door Kees IJsbrandij
foto's door Wiesje Kneppers
©