©
Verslag voorstelling Dromen van Dieren 27 januari 2012
 


De voorstelling in het Filmtheater Kriterion afgelopen vrijdag 27 januari was een groot succes:
Meer dan 100 kinderen van 2 basisscholen in Amsterdam kregen de mogelijkheid om de multi-media creatie ‘Dromen van Dieren’ te volgen op groot scherm. Maar liefst 52 spetterende, grappige, soms droevige maar altijd verrassende en informatieve animatiefilmpjes van “Dromen van Dieren” werden gepresenteerd door Gerda Havertong van o.a. Sesamstraat.Daarnaast was er een kleurwedstrijd waaraan de kinderen vol enthousiasme hadden deelgenomen.

Maar liefst 35 kinderen gingen met prachtige prijzen naar huis. Met dank aan de Albert Heijn Sarphatistraat die geheel belangeloos zorgde voor een breed scala aan kado’s.

... Hoe ging de dag?

Vanaf 12 uur druppelden de gasten binnen. Gelukkig voor de kleine kunstenaars had iedereen eerst nog even de tijd om rustig te kijken naar de vele kleurplaten die tevoren waren ingekleurd. Meer dan honderd kleurrijke creaties hingen in de gangen, op de deuren en ramen en door het café.

Gerda Havertong van Sesamstraat presenteerde het 2 uur durende programma. Juanita en Benjamin stelden de quizvragen aan de kinderen; allemaal vragen over de filmpjes (en wat een goed geheugen hadden deze slimmerikken!). Kinderen die de juiste antwoorden wisten, ontvingen een kado.

Twee kleurplaten werden uitgekozen voor de hoofdprijs.

Na het einde van de films zijn deze winnaars bekend gemaakt: twee meisjes, van elke school één. Ook wonnen een kado van Albert Heijn en een DVD van Dromen van Dieren.

Helemaal aan het einde verscheen Juanita in een vogelpak en liet de kinderen hun benen even swingen en dansen. De kinderen waren blij: ze kregen allemaal een stickertje mee.Reacties van enkele gasten:

Het was een leuke bijeenkomst. Goed om te zien hoe de kinderen er van genieten.
N. v. B., webbouwer

De kinderen genoten zeker! De format vind ik ook oppietoppie: kort!
J. J., stemacteur en dichter


Thank you for the experience. Great afternoon, the best way to celebrate Ambra turning 2 years old!
N. A., jongleur

Fijn dat het zo’n succes was!
Maxine (3 jaar) en ik hebben allebei van de voorstelling genoten. De animaties zijn mooi geworden en dat je hebt gekozen voor een DVD vind ik heel goed!
Thuis ging direct de DVD aan totdat Maxine al kijkend in slaap viel op de bank. Het was een inspannende dag geweest voor haar. Veel indrukken en nieuwe ervaringen. Het was voor haar de 1e keer dat ze een film zag op 'het grote witte doek'.
W.v.R. arrangeur en geluidstechbnicus

Bedankt voor een succesvolle Droomweversmiddag. De kinderen welke deze middag hebben mogen meemaken zijn bevoorrechte kinderen. Gegroet en op naar nog meer succes voor Droomwevers!
M.v.T., buurtbewoonster

Jullie ook bedankt voor de voorstelling en de dvd. Ik vond de voorstelling zeer geslaagd! Ook al ben ik iets ouder dan de doelgroep vond ik de voorstelling zeer vermakelijk. Het leuke vind ik de bonte verzameling van verschillende stijlen filmpjes, leuk voor kinderen, maar ook een leuk kunstproject. Voor de kinderen is de presentatie van Gerda Havertong precies wat de voorstelling compleet maakt. Ik vond dat de kinderen zeer geboeid waren, dat zegt heel veel voor die leeftijd, 2 uur lang! De film en theater combi maakt jullie wel uniek vind ik!
Nogmaals petje af en ik ben blij dat ik met het project heb meegeholpen! Dankzij de droomwever filmpjes hebben we trouwens ook een erg leuke opdracht gekregen, waar we nu mee bezig zijn. Van een pretpark dat in Zweden gebouwd gaat worden (www.witchworld.se).
Ik wens je ook veel succes met je verdere projecten, en als we nog eens iets moeten doen voor droomwevers, zeg het maar. Groetjes!
A. G., GroovyWays, animator


Really enjoyed this mix of artists and children today.
Great to see how the children were with the different clips, what they laughed at, or when they said 'nog een keer!'...... .... and to see the very different ways people had transposed the poems to film. Gerda was a delight, her beautiful voice stilled the audience, the talent of a story teller. Glad to see you and your poems have stirred up such a momentum and collection of talented people, lovely.
Thanks for today. Enjoy the continuing develment of droomwevers!
J. H., illustratrice

Zeker een geslaagde middag. En wat een mooie bioscoop!
De kinderen reageerden geanimeerd op de filmische intros, op de muziekanimaties; en natuurlijk op de quizzzz. Succes met alles, en jij ook bedankt hoor!
V. S., geluidstechnicus en componist

Toen de gasten binnenkwamen hadden ze eerst de tijd om rustig te kijken naar de vele kleurplaten die de kinderen van tevoren hadden ingekleurd. Honderd stuks hingen in de gang, op de deuren en ramen, en door het café. Droomwevers en onze gasten werden heel hartelijk ontvangen door de medewerkers van Kriterion.
Dat vonden we heel lief en erg professioneel. Je kreeg het gevoel alsof je hen al een tijdje kende.
Het welkom van de voorzitter was een warm kort welkom.
Gerda Havertong van Sesamstraat presenteerde het gehele programma. Juanita en Benjamin stelden de quizvragen aan de kinderen, allemaal vragen over de filmpjes. Kinderen die de juiste antwoorden wisten, ontvingen een kado.
Twee kleurplaten werden uitgekozen voor de hoofdprijs. Na het einde van de films werden de winnaars bekend gemaakt: twee meisjes, van beide scholen één. Ze hebben ieder een Dromen van Dieren DVD gewonnen en een kado van Albert Heijn. Helemaal aan het einde verscheen Juanita in een vogelpak en liet de kinderen hun benen even swingen en dansen. De kinderen waren blij: ze kregen allemaal een stickertje mee. Gezellig was het ook tussen de gasten en de cafémedewerkers van Kriterion. Een zeer geslaagde dag.
J. H., vrijwiliger medewerker
Foto’s gemaakt door: Maria Cavalli en Entisar Al Ghareeb


 ©