©
Verslag Dromen van Dieren voorstelling in Studio K 23 maart 2012
 


Op vrijdag 23 maart 2012 vond voor de 2e keer in Amsterdam de multimedia voorstelling Dromen van Dieren plaats. Meer dan 100 kinderen tussen de 4 en 8 jaar hebben de creaties van zeker 52 kunstenaars kunnen bewonderen.

Ditmaal waren kinderen van basisscholen Insulinde en de Waaier uit Amsterdam Oost de gelukkigen.Met als kapstok het ABC worden verschillende bestaande en onbestaande dieren visueel en muzikaal ten tonele gebracht. Hiermee de fantasie van de kinderen prikkelend om hen op speelse wijze kennis te laten maken met een variëteit aan beelden, muzikale sferen en woordwonderen.

De trap op naar de zaal is helemaal versierd, met alle door de kinderen prachtig ingekleurde kleurplaten. De voorstelling wordt gepresenteerd door Raquel Abrahams. Deze voormalig tapdanseres weet precies hoe ze haar publiek kan enthousiasmeren en de interactie kan stimuleren.

Bij binnenkomst van de kinderen in de zaal kun je al goed merken dat ze er zin in hebben, ze reageren vrolijk. Het duurt niet lang voordat er al verwoed allerlei vingers in de lucht gestoken worden, en dat terwijl er nog geen vraag gesteld is.

De voorstelling begint meteen goed met de A van Aap. Het filmpje valt direct in de smaak en er wordt veel gelachen in de zaal.

Tussen de filmpjes door worden vragen gesteld door Benjamin de IJ, de Quizmaster, die ook gerust de hele middag had kunnen vullen met ballonfiguren klussen.

Door het goede antwoord te geven kunnen de kinderen prijsjes winnen die ter beschikking zijn gesteld door Albert Heijn. Om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk kinderen met iets naar huis gaan stonden Henry en Terry in de zaal paraat.

Het is duidelijk dat de kinderen goed opletten. Vaak, nog voordat Benjamin de vraag heeft kunnen stellen, worden er al verschillende antwoorden – ook op niet gestelde vragen – geroepen vanuit de zaal.

De voorstelling duurt bijna 1.5 uur en, op een paar plaspauzes na, blijven de kinderen heel lief zitten en houden ze de aandacht er goed bij.

Aan het einde worden de twee winnaars van de kleurplatenwedstrijd bekend gemaakt. Taibah (Insulinde) en Mert (De Waaier) gaan er met de DVD vandoor. Op deze DVD staan alle filmpjes en er zit een leuk boekje bij met teksten en tekeningen. De DVD is te koop na de voorstelling en via de site.

door Monique Reintjes


Fotografen: Özgen Güngor en Barbara van Ittersum

©