©
Droomwevers concert in Uden
 

Op zondag 23 september heeft Trio Droomwevers een 45 minuten durend concert gegeven in Uden tijdens het Slingerpad Festival. De prachtige locatie in het mooie natuurgebied De Maashorst maakte meteen indruk op de uit Amsterdam en Rotterdam reizende muzikanten. De organisatie was perfect geregeld door Mark Isphording.
Het trio werd ontvangen door een aardige en zeer professioneel geluidsteam. Het unieke ensemble met big-band zangeres Suzanne Janssen, pianist/arrangeur Maestraccio en klassiek geschoold zanger/componist Henry Muldrow verraste een volle tent met 30 tot 40 kinderen en hun ouders.
De Droomweversliedjes waren geselecteerd uit verschillende Droomweversprojecten: liedjes uit Dromen van Dieren; een aantal van de kleurentongbrekers en contrastliedjes.
Er werden niet alleen liedjes ten gehore gebracht, maar ook werden er illustraties uit de verschillende boeken getoond aan het genietende publiek.
Beide zangers sprongen af en toe van het podium om in de zaal te zingen en om de kunst van dichtbij aan de kinderen te laten zien.
De zangers vertelden verhalen, maakten grapjes, en daagden het publiek uit om tongbrekers als “Grote grijze geiten uit Goes genieten van groen gras” te herhalen.
Tussen de liedjes door werden allerlei vragen over dieren aan de kinderen gesteld. De 45 minuten vlogen voorbij. De kinderen luisterden naar liedjes gearrangeerd in allerlei muziekstijlen: jazz, blues, klassiek, pop, tango, en balladen. Een aantal kinderen heeft gedanst, gereciteerd en gezongen.
Op een aparte locatie werden de Droomwevers muziekanimatiefilmpjes getoond: ieder half uur 8 of 9 filmpjes. Op het programma van het Slingerpadfestival stonden verder gasten als Samba Salad,  Mondo Leone en Theatergroep Froe Froe (België).
Het liedjesprogramma van Trio Droomwevers wordt  over één week in Uden herhaald: Zondag 7 oktober, 3 korte sets om 12.00, 13.00 en 15.00 uur,in de foyer van OuderenSocieteit 'Eigen herd', Rooijsestraat 32 Uden. (Mark wil daarbij 7 oktober benoemen tot 'Opa & Oma-dag').
Trio Droomwevers creëert een eigen cultuur waarin kinderen kunnen leren terwijl ze worden geëntertaind. De contrastliedjes leren de kinderen wat groot en klein is, dag en nacht, hard en zacht, etc. De tongbrekerliedjes helpen kinderen die moeite hebben bepaalde klinkers en combinatie van klinkers uit te spreken zoals: b, d, br, gr, etc. Maar ze zijn ook uitdagend en spannend voor kinderen en ouders die goed kunnen lezen!

©