©
Lancering CD Droomreizen en Heldendromen - Een muzikale vertolking van het Heldenspel
 


Op vrijdagmiddag 17 mei vond in de bibliotheek van Weesp een muzikale vertolking van het Heldenspel en de lancering van de CD "Droomreizen en Heldendromen" plaats.
Johann Gomes, betrokkene bij de 'Mens ken je zelf'-activiteiten wordt door Heidi Muijen, auteur en spelleider van de spelvormen van 'Mens, ken je zelf' vereerd met de uitreiking van het eerste exemplaar van de CD.De CD is tot stand gekomen als een samenwerkingsproject tussen stichting Culturele Droomwevers en filosofische praktijk Thymia. De Droomwevers zijn goed vertegenwoordigd. Erica Yong, Anne Garretsen en Henry Muldrow zingen live liederen op teksten van filosofen zoals Aristoteles, Rousseau, Thoreau en Horatius, Mark Twain en Shakespeare. 


 


Vertrouwen in jezelf is de essentie van Heldendom” zingt Erica Yong met een stem die iedereen in de ruimte beroert. Een gevoelige start van het spel! De andere aanwezige Kringleden rondom de spelvormen van ´Mens, ken je Zelf! ´, Ceciel Fruijtier, Lidwien Mol en Carola Pelder, en de Droomwevers Axel de Feijter, Maestraccio en muzikale duizendpoot Hans Latour spelen mee en spreken over hun muzikale- en levensavonturen.Steeds worden de spelronden afgewisseld met live gezongen liederen van de CD. De zangers bezielen de wijsheidsspreuken en raken een gevoelige en filosofische snaar bij de aanwezigen. 'Ga met vertrouwen in de richting van je dromen' …. klinkt het en daarna wordt er gesproken over het belang van dromen op de levensreis. Iedereen kiest een voorwerp uit de Heldenkoffer dat hen herinnert aan een belangrijk motief in hun leven: op de tafel liggen allerlei objecten met een eigen verhaal, zoals een ketting, een pierrot, een zilveren hart, een houten paardje…. Ze vormen met de persoonlijke verhalen een symbolische drijfveer. Met deze richtingaanwijzer begint ieders heldenreis in het spel. Het is een reis met beelden en spelattributen, die associaties en herinneringen oproepen. Versterkt met een krachtsymbool en een filosofisch wapen staat de droomreizigers een beproeving te wachten. De deelnemers krijgen kansen om te reflecteren en te spreken over hoe de symbolen en thema's zich in het eigen leven manifesteren. De dialoogronden over de betekenis van ieders droomreizen worden subtiel en respectvol begeleid door de spelleider. De aanwezigen genieten van de levenskunst, liedjes, en gesprekken over de filosofische achtergronden en levensthema´s.


Ter afsluiting worden er onder de inspirerende leiding van Henry Muldrow gezamenlijk twee canons op teksten van Seneca en Marcus Aurelius gezongen. Daarna gaat ieder zijns weegs, innerlijk verrijkt met de schoonheid en wijsheid van de liederen op deze bijzondere CD. Een aantal fluit de melodieën op weg naar huis...‘In ieder van ons zit een held. Spreek hem aan en hij treedt naar buiten.’
Filosofen, componisten en zangers ontmoeten elkaar op deze CD – vol met levenskunst – die zich muzikaal uit in 22 gezongen wijsheden.
Hoogtepunten uit de tradities van de Grieken en de Chinezen klinken op zo’n manier, dat de luisteraar meegenomen en erdoor bevlogen wordt.
Ruimte voor onze dromen ontstaat in combinatie met ontspanning via een muzikale wereldreis: van klassiek tot rock, van pop tot jazz, van orkestbegeleiding tot en met a capella.
De liederen introduceren de filosofische thema’s bij het ‘Droomspel: Doe je Droomwens!’ en ‘Heldenspel: Speel je Zelf!’, twee spelvormen van Mens, ken je Zelf.


  


 


  


 


  


 
 


 
 


 
 


 
 


 


  www.droomwevers.nl - droomwevers@yahoo.com


 


www.thymia.nlwww.menskenjezelf.nlwww.watisdequestie.nl

©