©
Premiere Dromen over Planten ABC in Hortus Botanicus Alkmaar op 25 maart 2014
 
Een droomreis door het plantenrijk waar planten bloeien, spreken, dansen en zingen. Bomen worden beklommen, vruchten worden gegeten, op het mos wordt gelegen, kruiden worden klaargemaakt en de noten worden gekraakt.
Onder begeleiding van muziek waarin speeldozen, orkesten, country en tapdansen klinken. Met medewerking van o.a. Ellen ten Damme, Birgit Schuurman, Claron McFadden‚ Gerda Havertong en Mattijs van der Woerd.

De eerste voorstelling begon om 11:45 op een warme lente dag. Aan de kinderen werd wat voorgelezen; ze kregen een leuke rondleiding door de plantentuin en waren zeer enthousiast om daarna zes planten filmpjes te kunnen bekijken o.a. het filmpje van Radijs, waarvan de maker aanwezig was. Ook was er voor ieder filmpje een vraag om het bewust kijken te stimuleren. Prijzen werden uitgedeeld aan kinderen die de juiste antwoorden op de vragengaven. Voor de winnaar met de mooiste tekening was er een grotere prijs. Illustraties werden gekozen door ons panel van Droomwevers en de winnaars van de eerste prijs kregen een kopie van Dromen over Planten — boek met DVD. Alle leerlingen kregen een oranje muts kado, gesponsord door de plaatselijke Albert Heijn (Geert Groteplein).
De tweede groep kinderen arriveerde om kwart voor twaalf en kreeg meteen een rondleiding door de hortus. Toen werden er weer bij de letters van het alfabet planten gezocht. De keuzen van Droomwevers maakten dat de kinderen geconcentreerd waren. Zij keken intens en vol aandacht naar wat er in de planten filmpjes gebeurde. Deze wat oudere groep was heel enthousiast over de beelden en teksten van tweemaal 6 filmpjes

premiere dromen over planten  premiere dromen over planten


premiere dromen over plantenDe aanwezigen:
Paus Johannesschool: 45 leerlingen met tien ouders en leerkrachten
Hortus Alkmaar: Meer dan vier Hortus medewerkers
Filmmaker: Bas Kleverlaan‚makervan de muziekanimatie Radijs
Fotograaf: Lana Bulic
Gamesmaker: Dana Veenstra
initiator: Axel de Feijter
Bestuursleden: Terry Andrews (fotograaf) en Henry Muldrow (artistiek leider)
Verslag door: Elena de Juwelier
©