©
Verslag Zomerworkshop 10 juli 2014 kleuren van de muziek week 1 
 
Op 10 juli 2014 begon Stichting Droomwevers met zijn uitdaging in huis van wijk "de Buurtzaak".
Henry Muldrow en Juanita Ho waren aanwezig. Helaas kon Moira Powers niet aanwezig zijn.
Om 10:35 begonnen de voorbereidingen en oefeningen van Henry en Juanita . De piano werd goed gezet op de juiste plek. De stoelen en tafels, die in de weg stonden, werden verplaatst. Zo werd ook de mini cd radio met boxen geplaatst.
Droomwevers zangworkshop 2014
Met de 4 kinderen waren we aan het oefenen met 1 hoge en 1 lage toon. Ieder kind kreeg een beurt. 
Na een tijd werd de zin van het eerste liedje " blauwe bloemen blijven blinken in een blauwe bloembak" voorgelezen door Henry. De kinderen moesten het dan ook samen zeggen en daarna ook per kind. 
Langzaam aan werd er per woord ook uitgelegd hoe de toon van elk woord zal zijn. 
De eerste keer zijn de kinderen altijd wat verlegen dus hoorde je ook niet echt hoe ze zongen.
De 2 moeders die erbij waren deden gewoon enthousiast mee.
Op den duur werden de kinderen best wat losser en ging het zingen met wel nog n zachte stem iets beter. 
Henry liet het liedje via de cd horen. De kinderen mochten ook meezingen. 
Het dansje, behorend bij dit liedje, werd voorgedaan en dan uitgelegd door Juanita. Intussen kwam er ook een lieve jongen en dus waren er 5 kinderen in de grote zaal. Gekruiste handjes voor de borst al draaiend naar boven en beneden  Om een bloembak uit te beelden in het dansje, vormden de kinderen een rechthoek met hun eigen handen in 8 tellen. Ik had uitgelegd dat er bij een dans makkelijk van 4 of tot 8 tellen geteld wordt. Ik was tevreden met de kinderen hun talent. 
Henry probeerde de kinderen ook te laten zingen en dansen tegelijk. 
Dat was best moeilijk nog voor de kinderen.

Bij het tweede liedje "bij de bovenburen beuken beide bovenburen op een bruine beukenboom", ging de uitleg ook precies zoals bij het eerste lied. Hoog en laag/  leider tongbrekerslied oplezen / ieder kind een beurt om t op te lezen/ samen oplezen/ langzaam de toon van elk woord zingen tot het eind van zin/ helemaal zingen/ samen zingen / alleen zingen/ meisjes samen/ jongens samen/ zingen met de zangeres van cd.
De uitleg van dit dansje was meer met stampen met de voeten,links en rechts ook 8 tellen , dan beiden tegelijk 8 tellen, dan de hielen tegelijk 8 tellen een kwart draai met linker voet. De beuken is de handen op elkaar slaan met n vuist . De emotie hierbij is boos.
De kinderen moesten even lachen  . Ik maakte een grap. Ik vroeg aan een meisjes; "als er iemand jou slaat hoe zou jij kijken?" 
Ik gaf wel een voorbeeld. Bij ieder kind deed ik de emotie boos voor hun gezicht. Ik gaf een tikje ook aan ieder kind om te bekijken of ze het ook konden.
Nou dat was even lol voor iedereen. 
Deze dans hadden we iets minder tijd om te oefenen maar de kinderen kunnen t best snel aan betreft de dans vond ik voor de eerste keer.

De kinderen kregen een kaart en een sticker van Juanita 
De volgende keer mogen ze zelf een sticker uitkiezen en ook als die kinderen de volgende keer komen, dan krijgen ze ook de map waarin de liedjes geschreven zijn met cd. 


Geschreven door Juanita Ho


©